Postoji klasa u kojoj se nalaze dve promenljive i dve metode... i naravno main()... ja ovu klasu ne koristim (znaci nista nasledjivanje, nista pravljenje objekata njenog tipa), ona je tu samo zato sto C# kaze da ona mora da postoji... Ja iz main() zelim da pozivam svoje dve metode bez da pravim objekat te klase... on mi kaze da metode moraju a budu static... ok nema problema... sada ja metode mogu da pozovem ali...
Gde i kako da inicijalizujem svoje dve promenljive? Konstruktor se ne poziva? Meni je sve ovo vrlo konfuzno... ako ja imam klasu unutar koje postoji konstruktor i main()... meni je logicno da kada pokrenem taj program jedan objekat tipa te klase bude napravljen. Tom prilikom po mojoj logici bi trebao da se pozove konstruktor te klase a zatim da pocne da se izvrsava main().
Ono sto ja zelim je nesto sto je u C/C++ tako lako... pre main() deklarisem svoje funkcije i onda ih lepo pozivam bez da pravim neke objekte, a dve promenljive koje imam su globalne za taj program.
Ja ovaj problem mogu da resim tako sto cu te metode i promenljive staviti u jednu klasu a main() u drugu... i onda cu u main() napraviti jedan objekat prve klase... ali mi to zvuci toliko glupo...