Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Brisanje Redova pompću coda

[es] :: .NET :: Brisanje Redova pompću coda

[ Pregleda: 4629 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ceso

Član broj: 30378
Poruke: 65
*.dialin.iskon.hr.



Profil

icon Brisanje Redova pompću coda18.05.2005. u 22:14 - pre 208 meseci
Želim obrisati više redova iz tablice pomoću koda.
Probao sam ovako:

Dim i As Integer
Dim table As DataTable
Dim row As DataRow

table = objd.Tables.Item(0)
For i = 0 To table.Rows.Count - 1
row = table.Rows.Item(i)
If row("BrojRačuna") = "31" Then
row.Delete()
End If
Next

Ali mi izbaciva grešku:
Operator is not Vaild for type DBNull And String "31"
 
Odgovor na temu

varelg

Član broj: 24494
Poruke: 187
*.ipt.aol.com.



+2 Profil

icon Re: Brisanje Redova pompću coda19.05.2005. u 01:28 - pre 208 meseci
Hmmm... nekako mi ne shtima deklaracija tipa u "if row(....)...". Iako nisam bash neki znalac kada je database hookup u pitanju, pogledao bih prvo u deklaraciji broja... jeli BrojRachuna deklariran kao String ili kao neki od Int-ova? U tvom sluchaju kao uslov dajesh String ("31")a mozhda se ochekuje da tamo bude Int...


Estamos listos?
 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
*.fiberop.matgnet.com.

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: Brisanje Redova pompću coda19.05.2005. u 08:24 - pre 208 meseci
Polja koja su prazna (tj. NULL) imaju vrednost DBNull tipa, trebas da kastujes u string:
Row("BrojRačuna").ToString() = "31"
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: Brisanje Redova pompću coda

[ Pregleda: 4629 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.