Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

SqlParameterCollection problem

[es] :: .NET :: SqlParameterCollection problem

[ Pregleda: 3336 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
*.fiberop.matgnet.com.

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon SqlParameterCollection problem16.05.2005. u 15:01 - pre 200 meseci
Implementiram IDbCommand i trebam da napravim kolekciju parametara koju ce da vrati metod Parameters().
Problem je sto ne mogu da napravim instancu od SqlParametersCollection, koja bi mi najvise odgovarala -- ispada kao da je abstraktna klasa, mada help nista od toga ne pominje.

Kako da napravim kolekciju parametara, a da ne moram da pisem novu klasu ili koristim SqlCommand tip ?
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

spartak

Član broj: 5625
Poruke: 631
*.yubc.net.



+3 Profil

icon Re: SqlParameterCollection problem17.05.2005. u 12:44 - pre 200 meseci
Jesi probao da napravis niz SqlParameter i da ga koristis kao tu kolekciju?

SqlParameter [] arrParametri = new SqlParameter[<velicina niza>];

i da ti ta metoda Params() vraca SqlParameter [] ...
 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
*.fiberop.matgnet.com.

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: SqlParameterCollection problem17.05.2005. u 13:24 - pre 200 meseci
Jesam, ali ne mogu da kastujem taj niz u IDataParameterCollection (odnosno SqlParameterCollection) koju treba da vrati Parameters metoda.

Pokusao sam da izvedem klasu iz ArrayList i IDataParameterCollection ali me zeza zbog IClone interfejsa ArrayListe :(

Nije mi samo jasno kako npr. SqlCommand generise SqlParameterCollection kada ne moze da se instancira objekat takve klase ?!
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

Zdravo_djaci
Beograd

Član broj: 18921
Poruke: 113
213.244.197.*



Profil

icon Re: SqlParameterCollection problem18.05.2005. u 13:59 - pre 199 meseci
Verovatno je SqlParameterCollection ugnjezdena klasa klase SqlCommand i zato je ne mozes instancirati.
Reci mi samo svrhu koriscenja te klase bez klase SqlCommand.
Samo jeda i sekiracije!!!
 
Odgovor na temu

dusty
Predrag Glumac
Zemun, Srbija

Član broj: 15383
Poruke: 549
*.fiberop.matgnet.com.

Sajt: www.mika.rs


+6 Profil

icon Re: SqlParameterCollection problem18.05.2005. u 16:13 - pre 199 meseci
Citat:
Verovatno je SqlParameterCollection ugnjezdena klasa klase SqlCommand


Da, vrlo moguce, to mi nije palo na pamet. Samo, kako je onda IntelliSence vidi, ako je ugnjezdena ?!

Citat:
Reci mi samo svrhu koriscenja te klase bez klase SqlCommand


Trebam da napisem svoju Command klasu koja ce da se ponasa skoro identicno kao SqlCommand, za Reporting Service-ov Data Extension. Najlepse bi bilo da nasledim SqlCommand i override-ujem metode koje treba da izmenim, ali je accessor SqlCommand-a sealed :(

Privremeno sam resio tako sto sam od klase napravio wrapper za SqlCommand objekat, ali mi to resenje nije bash najbolje.
America national sport is called baseballs. It very similar to our sport, shurik, where we take dogs, shoot them in a field and then have a party.
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: SqlParameterCollection problem

[ Pregleda: 3336 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.