Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

"replace" i "find" u borlandu

[es] :: C/C++ programiranje :: "replace" i "find" u borlandu

[ Pregleda: 2847 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

DART_VEJDER
crna gora

Član broj: 58050
Poruke: 84
*.crnagora.net.



Profil

icon "replace" i "find" u borlandu12.05.2005. u 10:21 - pre 229 meseci
moze li mi ko dati kod koji je potreban dijalozima "replace" i "find" da bi pravilno radili...?
ja sam pravio nekek kodove, ali mi oni rade tako da mi samo daju poziciju stringa koji trazimo u glavnom stringu, i slabo zamjenjuje nekim novim, pa tu sam onda pravio sam svoju formu za replace,jer ne znam kako bih bas uskladio kod sa vec gotovom formom...i bla bla...uglavnom DOSTA LOSE, a ovo mi je sve jako potrebno,em da zavrsim zadatak, em da dobro to prostudiram i konacno shvatim gdje sam grijesio i kako se ovi dijalozi pravilno programiraju...
tako da...ako neko zeli, moze i hoce...
bio bih jako zahvalan...
kod žorža ti je ka' u banku!!
oko? sto ce ti oko??
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4901
*.ptt.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+638 Profil

icon Re: "replace" i "find" u borlandu12.05.2005. u 11:14 - pre 228 meseci
Mislim da postoje neki primeri u Help-u. Potrazi ih...

Code:

// netestirano!
AnsiString search = "pera";
AnsiString replace = "zika";

if ( replace.Pos(search) )
{
   return;
}


AnsiString Datoteka = "file.txt"; // <--- OVO TREBA DA UZMES IZ DIJALOGA

Memo1->Lines->LoadFromFile( Datoteka );

while ( true )
{
   int pos = Memo1->Lines->Text.Pos( search );
   if ( pos == 0 )
      break;
   Memo1->SelStart = pos - 1;
   Memo1->SelLength = search.Length();
   Memo1->SelText = replace;
}

Memo1->Lines->SaveToFile ( Datoteka );
 
Odgovor na temu

IDE

Član broj: 53403
Poruke: 586
*.crnagora.net.



Profil

icon Re: "replace" i "find" u borlandu12.05.2005. u 16:04 - pre 228 meseci
nazalost, kod ne radiu u potpunosti...
sad sam ga na brzinu provjerio, i radi u 80 % slucajeva...
ali brine me onih 20% :-)!!
nisam jos utvrdio sta je u pitanju jer zurim na faks, ali npr sta ne radi:
ukucaj u memo samo slovo "m" i stavi da ti zamjeni sa "mikelandjelo" (npr.)
e, pa to nece raditi...
doduse ja sam napravio sa ovim kodom moju "replace" formu koja ima samo 2 edit-a ("search" i "find", dugme "replace!" i "close"
nisam htio borlandov replace dialog koristiti jer ima puno vise dugmadi koje bih morao programirati, sto bi sam mojim oskudnim znanjem borlanda potrajalo, a i treba mi samo naredba "replace" a ne i citav dialog i sve opcije koje tamo postoje...
ako nadjem u cemu je greska i popravim kod kasnije-javicu.
ako neko do tada nadje-bilo bi fino da takodje ovdje ispise njegovo rjesenje...

p.s.
x files, nisam bas najbolje shvati ono :

if ( replace.Pos(search) )
{
return;
}

mozes mi samo objasniti sta ti to znaci...
ostalo mi je OK
there's something out there
waiting for us,
and it ain't no man...
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4901
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+638 Profil

icon Re: "replace" i "find" u borlandu12.05.2005. u 17:52 - pre 228 meseci
Najbojle pogledajte primer koji ide uz BCB:

C:\Program Files\Borland\CBuilder6\Examples\Apps\FindRep\...
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: "replace" i "find" u borlandu

[ Pregleda: 2847 | Odgovora: 3 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.