Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

c++--->visual c++

[es] :: C/C++ programiranje :: c++--->visual c++

[ Pregleda: 4138 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

James
London

Član broj: 1928
Poruke: 174
*.beg.sezampro.yu



+1 Profil

icon c++--->visual c++09.07.2002. u 17:38 - pre 216 meseci
Potreban mi je savet iskusnih programera

Do sada sam programirao u Pascal-u ,c, c++ ali sve u DOS-u i za DOS( tipa cout<<"Meni"<<endl;cout<<"1. ubaci novog clana"; ...).
Želim najzad da pre&eth;em na windows programiranje.
Što se ti&egrave;e c++ imam relaivno dobro znanje ( preklopljeni operatori, virtualne metode, polimorfizam, template..).

Interesuj me koja je najbolja knjiga koja ce omogucava lak prelaz sa obicnog c++ na visual. Kupio sam visual c++6 bibliju, ali sve je prili&egrave;no konfuzno napisano, vrlo lako se gubim.
Jel postoji neka bolja knjiga?

Unapred hvala

 
Odgovor na temu

ljuban
Ljubisa Punosevac
trenutno Nis

Član broj: 1755
Poruke: 131
*.bankerinter.net



Profil

icon Re: c++--->visual c++09.07.2002. u 18:52 - pre 216 meseci
Prijatelju, sta da ti kazem kupio si najbolju knjigu za Visual C++ koja postoji na nasem jeziku ali je ona namenjena profesionalcima koji vec imaju dosta predznanja i sluzi vise kao prirucnik. Ako hoces da naucis okruzenje Visual Studio, onda za pocetnike nije losa knjiga Visual C++ za 21 dan, znam da smesno zvuci naslov knjige ali pogledao sam je i nije losa za pocetak jer objasnjava sam pocetak programiranja za MFC-om. Dalje mozes da potrazis knjigu Vodic za Visual C++ 6 u izdanju CET-a ona je nesto naprednija tako da sa njo mozes da nastavis ili da pocnes ako mozes da se snadjes da ti se ne desi isto kao i sa Biblijom. Ako imas jos pitanja.. pucaj.

Pozdrav
 
Odgovor na temu

Milan Aksic

Član broj: 412
Poruke: 1053
*.beotel.net



Profil

icon Re: c++--->visual c++09.07.2002. u 22:31 - pre 216 meseci
Pa zavisi sta konkretno hoces da radis, ali bih ti ja u svakom slucaju preporucio prvo 'suvo' Win32 API programiranje ili bar da se upoznas sa osnovama i vidis kako stvari funkcionisu. MFC se bazira na tome, samo sto je to 'sakriveno' odnosno enkapsulirano u klasama kako bi omogucilo programeru 'lakse' tj. brze pisanje aplikacija.
Napisao sam 'lakse' pod navodnicima jer je mnogima MFC suvise konfuzan i prenatrpan.
U slucaju da zelis da se samo upoznas sa osnovama Win32 API programiranja preporucio bih ti 'Forger's Win32 API tutorial' lako ces ga naci na netu.
Pozdrav.
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: c++--->visual c++

[ Pregleda: 4138 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.