Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Preload javascript-a

[es] :: Web dizajn i CSS :: Preload javascript-a

[ Pregleda: 3495 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

exPirat

Član broj: 7959
Poruke: 211
*.krusevac-2.tehnicom.net.



Profil

icon Preload javascript-a09.05.2005. u 15:14 - pre 211 meseci
Bila je vise puta tema vezana za preload stranice, ali sve sto sam pogledao/ pronasao/ probao svodi se na javascript koji prikazuje preload slika i html-a.

Problem je sto imam jedan javascript velicine 46kb i hteo bih da postavim preload stranicu koja ce da prikazuje ucitavanje, ali ukljucujuci i ovaj javascript.

Sve sto sam do sada nasao je neupotrebljivo, jer se veze za body, tako da prvo cekam da ucita pomenuto script, pa se ona pojavi preload na par milisekundi i onda stranica ...

ima li neko resenje za ovaj problem ?
 
Odgovor na temu

krdr
Dragan Krstic

Član broj: 42434
Poruke: 201
221.221.199.*

Sajt: krdr.ebloggy.com


Profil

icon Re: Preload javascript-a10.05.2005. u 02:11 - pre 211 meseci
Naravno, jer sctipt pozivas da se izvrsi pre nego ste kreiraju objekti na koje utices.

Pozive svojih funkcija izvrsi na html fajla, npr:

...


Code:

<script>
moja_funkcija();
</script>
</body>
</html>



Sve zavisi odakle pozivas f-ju
krdr
Mozda i proradi
 
Odgovor na temu

exPirat

Član broj: 7959
Poruke: 211
62.193.143.*



Profil

icon Re: Preload javascript-a10.05.2005. u 22:50 - pre 211 meseci
u pitanju je pozivanje JS-a
Code:
<script type="text/javascript" language="JavaScript1.2" src="xxx.js"></script>


Probao sam da o ovaj poziv stavim na dnu body-ja
ali onda jednostavno skripta ne bude pozvana.

Probao sam i da kompletan script prebacim u html stranicu, takodje ne sljaka.

Sorry ako gnjavim, verovatno je neka sitnica u pitanju, ali ja je jednostavno ne znam :(
 
Odgovor na temu

krdr
Dragan Krstic

Član broj: 42434
Poruke: 201
221.221.197.*

Sajt: krdr.ebloggy.com


Profil

icon Re: Preload javascript-a11.05.2005. u 08:01 - pre 211 meseci
Vidi gde ti se pozivaju funkcije koje ti se nalaze u tom eksternom fajlu. Samo ucitavanje fajla nije problem, problem je pozivanje funkcija dok jos nije sve ucitano.

Pronadji sve pozive funkcija, pa ih smesti na na dno html fajla. AKo ti script nije mnogo velik, pastuj ga na pp.
krdr
Mozda i proradi
 
Odgovor na temu

exPirat

Član broj: 7959
Poruke: 211
62.193.143.*



Profil

icon Re: Preload javascript-a11.05.2005. u 21:26 - pre 211 meseci
U pitanju je ovaj meni
[url]http://www.bujrum.net/js/kategorije/navigacija/topblue.php[/url]
Iz body-ja se poziva "punjenje" menija ... i ti pozivi su mi na dnu.
Poziv JS-a ide iz HEAD.
E sad, probao sam da poziv JS-a stavim u body i to neposredno iznad "punjenja" i to radi, ali se opet ucita citav meni pre nego preload funkcija.
Probao sam da kompletan JS iskopiram u body ... i to je proradilo, ali opet ... isti problem.

Inace, preload funkcija koju koristim je sledeca:

Code:


......

<script LANGUAGE="JavaScript">
function loadImages() {
if (document.getElementById) {document.getElementById('hidepage').style.visibility = 'hidden';}
else {if (document.layers) {document.hidepage.visibility = 'hidden';}
else {document.all.hidepage.style.visibility = 'hidden';}}}
</script>

</head>

<body OnLoad="loadImages()">


<div id="hidepage" style="position: absolute; left:0px; top:0px; background-color: #FFFFFF; layer-background-color: #FFFFFF; height: 100%; width: 100%;"> 
<table class="preload_tabela"><tr><td>
    <img src="../../com/preload_img.jpg"></td></tr></table>
</div> 




[Ovu poruku je menjao noviKorisnik dana 12.05.2005. u 08:22 GMT+1]
 
Odgovor na temu

krdr
Dragan Krstic

Član broj: 42434
Poruke: 201
221.220.52.*

Sajt: krdr.ebloggy.com


Profil

icon Re: Preload javascript-a12.05.2005. u 03:38 - pre 211 meseci
Meni ovo sve izgleda normalno..

Ja bih ovo uradio na tvom mestu, a to ti savetujem da uradis svaki put kad imas neke probleme. POzmocice ti da indetifikujes sta se i kad desava.

Stavi alert('Neki tekst'); na kriticna mesta. Npr, negde u preloadu, na pocetku tvog scripta koji ucitavas, na kraju skripta, pocetak body-ja, kraj body-ja... Tako cemo imati uvid sta se kad desava. Tekst u alertu neka ti se razlikuje za svaki slucaj, da znas sta se desava.
krdr
Mozda i proradi
 
Odgovor na temu

krdr
Dragan Krstic

Član broj: 42434
Poruke: 201
221.220.52.*

Sajt: krdr.ebloggy.com


Profil

icon Re: Preload javascript-a12.05.2005. u 03:44 - pre 211 meseci
U stvari, sad sam pregledao skript (ma bacio pogled).

Ovo je mnogo buke nioko cega, 46kb za ovo? Uz malo CSS i Javascript napravices manji, laksi i lepsi. Potrazi na netu + ces da naucis nesto novo.
krdr
Mozda i proradi
 
Odgovor na temu

[es] :: Web dizajn i CSS :: Preload javascript-a

[ Pregleda: 3495 | Odgovora: 6 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.