Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

poziv dll funkcija iz php

[es] :: PHP :: poziv dll funkcija iz php

[ Pregleda: 3703 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

nikoladsp
nikola radovanovic
trenutno-developer
novi sad

Član broj: 5455
Poruke: 193
*.leased.neobee.net.



Profil

icon poziv dll funkcija iz php09.05.2005. u 14:19 - pre 229 meseci
Pozdrav,
kako bih mogao pozivati iz php-a funkcije smestene u dll (napisane u c++ -ovo je verovatno nebitan podatak).treba mi neki link i/ili tutorijal.da li bi ovako nesto bila dobra praksa?moze li se slicna funkcionalnost obezbediti na neki drugi nacin?u principu mi je bitno da korisnikov unos obradim nekim dll i vratim ga browser-u.mozda bi bolje bilo sa nekim COM objektom?ima li neko link za to?

hvala.
ja sam panker sa diplomom kod moje mame...
 
Odgovor na temu

boccio
Boris Krstović
Spoonlabs.com
nbgd

Član broj: 7594
Poruke: 2458
*.ptt.yu.

Sajt: bocc.io


+771 Profil

icon Re: poziv dll funkcija iz php09.05.2005. u 17:59 - pre 229 meseci
Mislim da bi morao da dodas taj DLL u php.ini kao ekstenziju:

extension=tvoj_dll.dll

i onda mozes da koristis funkcije iz njega normalno...

A sto se tice COM-a, njega mozes koristiti samo na Win platformi, to verovatno znas.Tutorial za pisanje istog nema nikakve veze sa PHP-om, taj COM mozes napraviti u bilo kom jeziku (ako znas osnove COM-a, najlakse ce ti biti u VB-u)
...a primere kako ga iskoristiti kroz PHP imas u dokumentaciji.
Jeff, one day you’ll understand that it’s harder to be kind than clever.
 
Odgovor na temu

nikoladsp
nikola radovanovic
trenutno-developer
novi sad

Član broj: 5455
Poruke: 193
*.leased.neobee.net.



Profil

icon Re: poziv dll funkcija iz php10.05.2005. u 07:43 - pre 229 meseci
hvala,pokusacu.
inace nisam radio nikad sa com objektima,znam da mogu samo na win platforme;za sada se samo informisem,jer bi trebao da pravim neke (prilicno)slozene C++ funkcionalnosti koje ce web strana pozivati i primati rezultate,pa mi se ucini da bi php u kombinaciji sa dll bio dosta dobro resenje?!

pozdrav
ja sam panker sa diplomom kod moje mame...
 
Odgovor na temu

utvara
Slobodan Utvić
Vivvo CMS lead developer, Spoonlabs
d.o.o. Beograd

Član broj: 677
Poruke: 87
*.nat-pool.nsad.sbb.co.yu.

Jabber: utvara@elitesecurity.org
ICQ: 28140625
Sajt: utvara.blogspot.com


Profil

icon Re: poziv dll funkcija iz php10.05.2005. u 10:21 - pre 229 meseci
Citat:
boccio: Mislim da bi morao da dodas taj DLL u php.ini kao ekstenziju:

extension=tvoj_dll.dll

i onda mozes da koristis funkcije iz njega normalno...


Nisam bas siguran da je bas tako glatko. Ja sam nešto pokušaovao i na kraju sam rešio problem shell_exec pozivom.

U prilogu imaš PDF o pravljenju php extenzija.

poz. utvara
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
..31.216.81.gus.vf.siwnet.net.

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: poziv dll funkcija iz php11.05.2005. u 14:21 - pre 229 meseci
Interesantno je da PHP ne dozvoljava "uvoz" bilo kakve dinamicke biblioteke. Dakle covek mora da prodje kroz peripetije sa pravljenjem ispravne PHP ekstenzije. S obzirom da sam licno razvijao par jako ozbiljnih PHP ekstenzija od 1998. pa na ovamo znam da to nije bas tako jednostavno. Danas su stvari pojednostavljene, ali je to zapravo jos uvek ista stvar kao pre 5-6 godina...

Dobro napravljenu PHP ekstenziju (DLL) koristis na dva nacina, ili ubacivanjem tog .so ili .dll (windows) fajla u php.ini, ili koriscenjem funkcije dl() . Predlazem prvi nacin ako ikako moze, jer je dl() funkcija zabranjena u safe modu i na multithread web serverima (sto je i logicno, jer ne znaju svi bas da pisu thread-safe kod...) .
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: poziv dll funkcija iz php

[ Pregleda: 3703 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.