Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Koristenje pointera

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Koristenje pointera

[ Pregleda: 2319 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

query
NL

Član broj: 51311
Poruke: 30
*.upc-j.chello.nl.



Profil

icon Koristenje pointera08.05.2005. u 09:49 - pre 201 meseci
Treba da napravim unit koji ce prvo ucitati rijeci iz file, pa ih alfabetski sortirati i ponovo sacuvati u isti file.
Kako da dopunim ovaj unit:

Code:

unit untListaRijeci;

interface

type
  TKnoopPtr = ^TKnoop;

  TKnoop = record
             sWoord: String;
             kpNextKnoop: TKnoopPtr
           end;

procedure CitajRijeci (sFileName: String);
 { Ucitava rijeci iz jednog file i dodaje ovu u listu rijeci, ali poslije da je alfabetski sortirana.}

procedure SacuvajRijeci (sFileName: String);
 { Dodaje sve rijeci iz liste rijeci u file}

implementation

var
  kpFirst: TKnoopPtr = NIL;

procedure Sortiranje (sRijec: String);
{ Rijec  <sRijec> se dodaje na pravo mjesto (alfabetski sortirano) u listu rijeci }
var
  ..............................................................
begin
  .............................................................
end;


procedure CitajRijeci (sFileName: String);
var
  tFile: TextFile;
  kpNovoKnoop: TKnoopPtr;
begin
  AssignFile (tFile, sFileName);
  Reset (tFile);
  while not Eof (tFile)
  do begin
     ...............................................................
  end;
 CloseFile (tBestand)
end;

procedure SacuvajRijeci (sFileName: String);
var
  tFile: TextFile;
begin
  AssignFile (tFile, sFileName);
  Rewrite (tFile);
    .................................................................  
  CloseFile (tBestand)
end;

end.


Ako ne koristim pointer onda napravim bez problema.
Primjer sa array (bez koristenja pointera) za procedure SacuvajRijeci:
Code:

procedure SacuvajRijeci (sFileName: String);
var
  tFile: TextFile;
begin
  AssignFile (tFile, sFilename);
  Rewrite (tFile);
  iTeller := 0;
  for iIndex := 0 to iAantal -1
  do
    Write(tFile, arrKnoop[iIndex]);
  CloseFile (tFile)
end;



Unit mora sa pointer-om i bez array-as.
Ako neko moze da mi pomogne bila bi mu zahvalna.

 
Odgovor na temu

morlic
Milos Orlic
Beograd

Član broj: 6081
Poruke: 735
*.118.EUnet.yu.



+1 Profil

icon Re: Koristenje pointera08.05.2005. u 11:38 - pre 201 meseci
Mozes neke primere da nadjes na

http://www.puskice.co.yu/download/1/principi/pascalzadaci.zip

probaj da se snadjes sa ovim...
 
Odgovor na temu

query
NL

Član broj: 51311
Poruke: 30
*.upc-j.chello.nl.



Profil

icon Re: Koristenje pointera08.05.2005. u 12:30 - pre 201 meseci
E hvala puno. Jeste da je malo izmjesano sve, ali nema veze, valjda cu se snaci.

Thanx again. :-))))
 
Odgovor na temu

mP-programer
Marko Jovanovic
mikroElektronika - webmaster
Beograd, Vozdovac

Član broj: 48573
Poruke: 30
*.81.beocity.net.

ICQ: 306242071
Sajt: www.mikroe.com


Profil

icon Re: Koristenje pointera17.05.2005. u 20:33 - pre 201 meseci
Citat:
Mozes neke primere da nadjes na

http://www.puskice.co.yu/download/1/principi/pascalzadaci.zip

probaj da se snadjes sa ovim...


Primeri sa FON-a nema sta.
Koliko sam se svadjao sa nekim od asistenata sa tog predmeta.

Jos nesto ako ti treba neki specifican primer za pascal, pogledacu u knjigama
i u beleskama sa vezbi(valjda su mi tu negde) pa cu da ti prekucam.

Pozdrav.
Stop, Dave…
My mind is going…
I can feel it…
I can feel it…
Stop… Please…
HAL 9000
 
Odgovor na temu

Vdjuric
Vladimir Djuric
student
Beograd

Član broj: 20863
Poruke: 64
*.dial.InfoSky.Net.

Sajt: www.marettasoftware.com


Profil

icon Re: Koristenje pointera18.05.2005. u 12:51 - pre 201 meseci
Citat:
mP-programer: Primeri sa FON-a nema sta.
Koliko sam se svadjao sa nekim od asistenata sa tog predmeta.

Jos nesto ako ti treba neki specifican primer za pascal, pogledacu u knjigama
i u beleskama sa vezbi(valjda su mi tu negde) pa cu da ti prekucam.

Pozdrav.


he he i ja sa Lazarevicem...kakav pesovan... ;-)
 
Odgovor na temu

mP-programer
Marko Jovanovic
mikroElektronika - webmaster
Beograd, Vozdovac

Član broj: 48573
Poruke: 30
*.81.beocity.net.

ICQ: 306242071
Sajt: www.mikroe.com


Profil

icon Re: Koristenje pointera18.05.2005. u 16:40 - pre 201 meseci
Citat:
he he i ja sa Lazarevicem...kakav pesovan... ;-)


Tog lika totalno ne razumem. Ponasa se kao da je on izmislio programiranje
i cuo sam da uskoro treba da doktorira (na temu PATTERN-i), verovatno mu je
mentor Vidojko. Mene je ostavio poslednjeg u grupi za seminarski rad (u Pascalu).
Ispitivao me je dobrih 45 min (od 20:15 od 21:00) i posto sam sve znao (sto ga
je i najvise nerviralo) nalazio mi je neke nebulozne greske tipa: "ovo je moglo drukcije",
"mogao si malo da skratis kod" itd. I ladno mi lik da 8 posle 45 min ispitivanja. U pocetku sam hteo da ponistim ocenu, ali kada sam shvatio da on treba opet da me ispituje, presao sam preko toga i nastavio dalje.

Pozdrav
Stop, Dave…
My mind is going…
I can feel it…
I can feel it…
Stop… Please…
HAL 9000
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Koristenje pointera

[ Pregleda: 2319 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.