Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako povezati *.dll

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako povezati *.dll

[ Pregleda: 1641 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

bradic
Goran Bradic
Beograd

Član broj: 51939
Poruke: 111
*.absolutok.net.



Profil

icon Kako povezati *.dll01.05.2005. u 21:38 - pre 189 meseci
Zna li neko kako se povezuje neki *.dll fajl, tj. kako se ukljucuje u neki projekat i na kom mestu? (mora li negde da se deklarise ili tome slicno)

Da li je isto povezivanje i za Visual C++ 6.0 i za 7.0 (NET)?
 
Odgovor na temu

leka
Dejan Lekić
senior software engineer, 3Developers
Ltd.
London, UK

Član broj: 234
Poruke: 2534
..31.216.81.gus.vf.siwnet.net.

Sajt: dejan.lekic.org


+2 Profil

icon Re: Kako povezati *.dll04.05.2005. u 01:00 - pre 189 meseci
Na Windows-u je koncepcija malo drugacija od klasicnih POSIX sistema (mada i Windows moze da postane POSIX sistem ako se administrator "nameraci" :) ...
Microsoft je zakomplikovao stvar tako sto projektu treba dati takozvanu import-biblioteku za svaki DLL koji zelis da koristis. Zbog toga uz svaki DLL programerima se daje i odgovarajuci import-library sa ekstenzijom .lib .
Kazem zakomlikovali upravo zato sto je ekstenzija ovog import-lib. fajla ista kao kod staticke biblioteke i to ne tako retko zbunjuje ljude. Uz sve to ovo ne dozvoljava da covek lepo koristi <ime projekta>.dll za dinamicku i <ime projekta>.lib za staticku biblioteku kada radi na nekoj svojoj biblioteci...
Jedino MinGW odstupa od ovoga (svaka cast, respekt) i daje mogucnost da covek radi bas kao na UNIX-u, a takodje moze da "postuje" i gore spomenutu "semu" - kako ko voli.
Dejan Lekic
software engineer, MySQL/PgSQL DBA, sysadmin
 
Odgovor na temu

bradic
Goran Bradic
Beograd

Član broj: 51939
Poruke: 111
*.blic.co.yu.



Profil

icon Re: Kako povezati *.dll05.05.2005. u 11:40 - pre 189 meseci
Ne znam da li sam te dobro razumeo, ali da li to znaci, da ako hocu u projekat da ukljucim npr: msftedit.dll moram isto tako da nadjem i *.lib fajl i da ga negde "prikazem".
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: Kako povezati *.dll

[ Pregleda: 1641 | Odgovora: 2 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.