1. Nameravam da odem u Dubai i da tamo nadjem posao.
Imam preko 20 godina iskustva sa kompjuterima od toga 12 profesionalno. Imam "some college" odnosno odustao sam u 2. godini. Imam i velikog iskustva u grafickom dizajnu...
www.8ung.at/aludanyi (tu mogu naci moj portfolio oni koje zanima :)
Podjednako sam dobar u Windowsu i UNIX-u (Linux, Solaris uglavnom sa nesto malo iskustva sa AIX-om). Programiram uglavnom u C/C++ ali sam isto iskusan u C#, nesto manje Java... i ostali manje vise popularni programski jezici (VB.NET, Python... dobro de nekad sam radio i u Fortranu i u Asembleru...). Iskusan sam u radu sa bazama podataka (uglavnom SQL Server i izrada aplikacija u Visual Studiu (C# i VB.NET podjednako). Projektovao sam nekoliko aplikacija koristeci UML, ali ne smatram sebe iskusnim u ovoj oblasti - mada se permanentno usavrsavam :)
Poznajem mreze i iskusan sam administrator i Windows i UNIX okruzenja... ajd da ne duzim vise :)
U grafickom dizajnu sam nekoliko godina intenzivno radio u Photoshopu, Corelu, Illustratoru, 3DS Max-u i jos nekolicini programa, kao i editovao sam preko 3000 sati materijala u Adobe Premieru i After Effects-u (uglavnom televizijska produkcija, ukljucujuci preko 50 reklamnih spotova - mada ovo ne smatram nekom referencom, poznavajuci stanje na SCG televizijskom trzistu '95-2002 u kom periodu sam radio pomenute stvari, kvalitet je bio zadnja stvar po proiritetu).
Razumem, citam, pisem i govorim (he he :) na Srpskom, Madjarskom i Engleskom jeziku (sva tri na nivou maternjeg jezika - Engleski recimo malo manje od toga ali veoma blizu)
E sada mogao bih nekako da se snadjem i da isfinansiram mesec (mozda cak i dva) dana da budem u Dubai-ju i da za to vreme pokusam da nadjem posao. Koliko sam citao vizu mogu da obezbede hoteli...
Pre nego sto krenem u Dubai, nameravam da polozim MCP ispit i ako postoji negde u SCG ili u okruzenju onda RHCE, nadam se da bi ovo mogao da mi kompenzira nedostatak BSc (fakultetske) diplome.
Ono sto me zanima je da li je ovo izvodljivo, (naci posao u tom nekom roku)? Zatim za koje cifre tamo vredi raditi, i sa kojom cifrom moze covek da zivi? Pored toga me zanima mnogo toga o Dubaiju (na Netu sam vec sve procesljao ali bih zeleo da cujem iz prve ruke), pa ako ima nekoga ko je tamo, rado bih porazgovarao sa njim.
P.S. vise me zanima IT posao ali moze i graphic design.
Unapred zahvalan.
&&y