Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Picture Viewer -> Pitanja

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Picture Viewer -> Pitanja

[ Pregleda: 3535 | Odgovora: 19 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

LP4ever

Član broj: 50539
Poruke: 15
*.tel.net.ba.



Profil

icon Picture Viewer -> Pitanja 19.04.2005. u 19:13 - pre 208 meseci
Ovako: Kako da napravim da kad otvorim neku sliku da mi se otvori u mom pregledniku slika. zasad sam uspio napraviti preglednik ali kad otvorim sliku (Open With...) otvori mi program ali slika nije učitana.

Kako da pokrećem neke formate slika koji i nisu toliko zastupljeni. Zasad mogu BMP, JPG, ICO, CUR i to je to....


Hvala.
 
Odgovor na temu

_v!rus_
BGD

Član broj: 40451
Poruke: 313
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.



+1 Profil

icon Re: Picture Viewer -> Pitanja 20.04.2005. u 02:15 - pre 208 meseci
Pa da li ti aplikacija prilikom pokretanja proverava ParamStr, posto OpenWith funkcionise tako sto tvom programu prosledi naziv fajla prilikom pokretanja kao parametar?
 
Odgovor na temu

bancika
Branislav Stojkovic

Član broj: 24844
Poruke: 631
213.244.208.*

Sajt: www.diy-fever.com


+1 Profil

icon Re: Picture Viewer -> Pitanja 20.04.2005. u 12:46 - pre 208 meseci
sto se tice formata odi na torry.net i u VCL ces naci jos za par formata komponente (GIF, mozda PNG i slicno)
Ride the rainbow, crack the sky

DIY gitare, pojacala i efekti www.diy-fever.com
 
Odgovor na temu

maximus_1
Max Maximus

Član broj: 46848
Poruke: 277
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Picture Viewer -> Pitanja 20.04.2005. u 13:04 - pre 208 meseci
Citat:
_v!rus_: Pa da li ti aplikacija prilikom pokretanja proverava ParamStr, posto OpenWith funkcionise tako sto tvom programu prosledi naziv fajla prilikom pokretanja kao parametar?




Ne kako se koristi ta naredba ParamStr da bi dobio tu funkcionalnost.

By the way Mario ti je super. Svaka Čast!
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4388
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Picture Viewer -> Pitanja 20.04.2005. u 15:22 - pre 208 meseci
paramstr vraca string...
paramcount vraca broj parametara

paramstr(0) ti vraca punu putanju do tvoje aplikacije (isto kao application.exename)
paramstr(1) ti vraca prvi parametar (najcesce putanju do fajla)

dakle:
c:\putanja\do\mojprogram.exe c:\slike\slika.jpg

paramstr(0) ce vratiti: c:\putanja\do\mojprogram.exe
a paramstr(1) bi bilo: c:\slike\slika.jpg

sad se igraj... samo if paramstr(1) <> '' then //radi sta ti je volja ;)
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

maximus_1
Max Maximus

Član broj: 46848
Poruke: 277
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Picture Viewer -> Pitanja 20.04.2005. u 21:10 - pre 208 meseci
Ok , a gdje da stavim kod -> Na Form Create ili Paint ili Prije...
 
Odgovor na temu

_v!rus_
BGD

Član broj: 40451
Poruke: 313
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.



+1 Profil

icon Re: Picture Viewer -> Pitanja 21.04.2005. u 00:18 - pre 208 meseci
Code:

procedure Form1.OnShow
begin
  if Trim(ParamStr(1)) <> '' then
    if FileExists(Trim(ParamStr(1))) then
      Image1.Picture.LoadFromFile(Trim(ParamStr(1)));
...

 
Odgovor na temu

maximus_1
Max Maximus

Član broj: 46848
Poruke: 277
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Picture Viewer -> Pitanja 26.04.2005. u 18:38 - pre 208 meseci
Ok, Hvala puno na ParmStr.

Sada me zanima koko dobiti ime slike koju učitam pomoću OpenDialoga. Naime, ja dobijem FileName ali u obliku C:\Nesto\Nesto... a mene zanima kako da dobijem ime datotekle jkoju sam učitao nap Slika.Jpg??
 
Odgovor na temu

_v!rus_
BGD

Član broj: 40451
Poruke: 313
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.



+1 Profil

icon Re: Picture Viewer -> Pitanja 26.04.2005. u 20:29 - pre 208 meseci
ExtractFileName(DlgOpen.FileName);
 
Odgovor na temu

maximus_1
Max Maximus

Član broj: 46848
Poruke: 277
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Picture Viewer -> Pitanja 27.04.2005. u 12:35 - pre 208 meseci
Hvala i na tome.
 
Odgovor na temu

maximus_1
Max Maximus

Član broj: 46848
Poruke: 277
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Picture Viewer -> Pitanja 27.04.2005. u 14:26 - pre 208 meseci
Kako ću napraviti dugme da ako učitam sliku iz neke mape imam mogućnost pomoću tog dugmeta učitat sliku koja se u mapi nalazi do nje ili prije nje?
 
Odgovor na temu

Srki_82
Srdjan Tot
Me @ My Home
Ljubljana

Član broj: 28226
Poruke: 1403
82.208.201.*

ICQ: 246436949


+10 Profil

icon Re: Picture Viewer -> Pitanja 27.04.2005. u 14:53 - pre 208 meseci
Sta tacno smatras pod "mapa"?
 
Odgovor na temu

bancika
Branislav Stojkovic

Član broj: 24844
Poruke: 631
213.244.208.*

Sajt: www.diy-fever.com


+1 Profil

icon Re: Picture Viewer -> Pitanja 27.04.2005. u 15:36 - pre 208 meseci
mapa je folder valjda :)
a sto se tice toga, mozes recimo da napravis TStringList listu fajlova u direktorijumu (sa FindFirst ces da iteriras kroz fajlove i dodaj u listu samo one tipove koje tvoj program prepoznaje). kad napravis listu sortiraj je po kom hoces kriterijumu (recimo samo po imenu alfabetski) i onda koristi jednu integer promenljivu koja ce da ti pokazuje na trenutno otvorenu sliku. kad kliknes recimo na dugme za prethodnu sliku samo smanjis tu promenljivu (pazi ako je 0) i ucitas fajl cije je ime dato da novoj trenutnoj poziciji
Ride the rainbow, crack the sky

DIY gitare, pojacala i efekti www.diy-fever.com
 
Odgovor na temu

_v!rus_
BGD

Član broj: 40451
Poruke: 313
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.



+1 Profil

icon Re: Picture Viewer -> Pitanja 28.04.2005. u 02:31 - pre 207 meseci
Hmmm....
Novi ACDSee na pomolu...
;)
 
Odgovor na temu

maximus_1
Max Maximus

Član broj: 46848
Poruke: 277
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Picture Viewer -> Pitanja 02.05.2005. u 19:34 - pre 207 meseci
Hmm... Zapravo Irfan View.

Šalim se . Riješio sam sve probleme osi jednog. Uspio sam natjerati da se učita GIF slika i to pokretna ali kad hoću ugasiti program on neće da se ugasi neko se samo prividno zatvori program no ipak ostane u memoriji.

Koristio sam naredbu:

Code:
Include(GifImageDefaultDrawOptions, goDirectDraw);


i to jeto ali sa naredbom Exclude ne uspijem ništa...

Ako netko zna bio bih mu zahvalan!
 
Odgovor na temu

johnnie
somewhere in Serbia

Član broj: 40975
Poruke: 299
*.041net.co.yu.



+4 Profil

icon Re: Picture Viewer -> Pitanja 03.05.2005. u 12:27 - pre 207 meseci
Pa PROBAJ klasiku:
Code:
procedure TForm(NEKA FORMA).FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
begin
action:=cafree;
form(NEKA FORMA):=nil;
end;

I isto tako gledaj da tu formu kreiras i runtime, a ne da je aplikacija kreira na pocetku, zbog zauzeca memorije.Dakle, na pocetku u project-u izbrisi
Code:
Application.CreateForm(TForm(neka forma), Form(neka forma));

i prilikom prikazivanja forma, na primer na button on click event
Code:

if not assigned(form(neka forma)) then form(neka forma):=tform(neka forma).Create(application);

Tako ces spreciti memory leak, uglavnom...
Normalno, gore u kodu "Neka forma" zamenis sa brojem forme, of course...
Still going strong...
 
Odgovor na temu

maximus_1
Max Maximus

Član broj: 46848
Poruke: 277
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Picture Viewer -> Pitanja 08.05.2005. u 16:47 - pre 207 meseci
Ok riješio sam to. Zapravo je stvar bila u kombinaciji XP MAnifesta i DoubleBuffered naredbe. Kad god koristim DoubleBuffered kontrolu i pritom uptrijebim XP Manifest uvijek imam problema sa TooBarom i većinom ostalih komponenata pa radim improvizacije a to mi se ne sviđa. Zato sam odlučio izbaciti XP Manifest i sve je OK ali sad nemam izgled kao u XP-u. Kako da riješim taj problem?
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4388
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Picture Viewer -> Pitanja 08.05.2005. u 18:02 - pre 207 meseci
Koji problem? :)
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

maximus_1
Max Maximus

Član broj: 46848
Poruke: 277
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Picture Viewer -> Pitanja 10.05.2005. u 17:36 - pre 207 meseci
Problem -> ne mogu koristiti ToolBare i neke druge kontrole ako u programu koristim XP Manifest i ako postavim DoubleBuffered := True. Tada mi Toolbar samo zacrni i to je to...

Pitanje-> kako da napravim da Toolbar radi iako sam postavio XP Manifest I DoubleBuffered?
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Član broj: 32202
Poruke: 4388
*.yu1.net.

Sajt: https://avramovic.info


+46 Profil

icon Re: Picture Viewer -> Pitanja 10.05.2005. u 19:24 - pre 207 meseci
to je bilo ironicno :)

sta ce ti XP manifest? mislim, malo lepse izgleda forma ali ... ne znam
potrazi neke XP style komponente, mozda ti rese problem
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

[es] :: Pascal / Delphi / Kylix :: Picture Viewer -> Pitanja

[ Pregleda: 3535 | Odgovora: 19 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.