Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ASP.Net:Server round trips

[es] :: .NET :: ASP.NET :: ASP.Net:Server round trips

[ Pregleda: 2829 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

mco
Beograd

Član broj: 44121
Poruke: 15
*.26.EUnet.yu.



Profil

icon ASP.Net:Server round trips18.04.2005. u 10:20 - pre 214 meseci
Da li neko zna zbog čega prilikom svakog učitavanja stranice, imam dva odlaska na Server?

Kada sam u debug modu, vidim da se stranica izvrsi od vrha do dna, pa još jednom, ispočetka.
U prvom prolazu su mi kontrole "Prazne", odnosno:
ctrl.Items.Count=0,
u drugom prolazu:
ctrl.Items.Count>0 iako se ctrl. datasource i ctrl.DataBind izvrše oba puta?

Da li mogu da "nateram" da se sve izvrši odjednom?

Hvala
 
Odgovor na temu

kuzmam
ireland

Član broj: 46518
Poruke: 31
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: ASP.Net:Server round trips18.04.2005. u 11:18 - pre 214 meseci
Dva odlaska na server će se desiti ako u codebehind-u u InitializeComponent metodi imaš vezan delegate za neki event (npr. click za neki button) a takodje na samoj klijentskoj strani u serverskom tagu imaš vezanu metodu za isti event (npr. OnServerClick...). Proveri prvo to..
 
Odgovor na temu

mco
Beograd

Član broj: 44121
Poruke: 15
*.2.EUnet.yu.



Profil

icon Re: ASP.Net:Server round trips18.04.2005. u 12:58 - pre 214 meseci
Nemam nista od toga!
Ne Client strani mi se jos nista ne izvrsava.
InitializeComponent je prazana procedura.

Da li imas jos neki hint?
 
Odgovor na temu

jablan

Član broj: 8286
Poruke: 4541



+709 Profil

icon Re: ASP.Net:Server round trips18.04.2005. u 13:20 - pre 214 meseci
Možda da okačiš ovde stranicu i codebehind?
 
Odgovor na temu

kuzmam
ireland

Član broj: 46518
Poruke: 31
*.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: ASP.Net:Server round trips18.04.2005. u 13:23 - pre 214 meseci
iz tvog posta zaključujem da koristiš neku DataBind kontrolu (datagrid, datalist...).
probaj ovako. u InitializeComponent moraš da imaš Load event za Page objekat kome proslediš delegate, u ovom slučaju Page_Load metodu. tako je po defaultu. Unutar metode dodeli datasource svojoj kontroli i pozovi DataBind. Na klijentu ti treba nesto ovako <%#DataBinder.Eval(Container.DataItem,"bindovana_kolona")%>

poz
 
Odgovor na temu

mco
Beograd

Član broj: 44121
Poruke: 15
*.2.EUnet.yu.



Profil

icon Re: ASP.Net:Server round trips18.04.2005. u 13:37 - pre 214 meseci

Mislim da sam nasla u cemu je problem:
Treba da bude:
<%@ Page Language="vb" AutoEventWireup="FALSE" Codebehind...>
a kod mene je bilo:
<%@ Page Language="vb" AutoEventWireup="TRUE" Codebehind...>

Eto...

Hvala na vremenu
 
Odgovor na temu

[es] :: .NET :: ASP.NET :: ASP.Net:Server round trips

[ Pregleda: 2829 | Odgovora: 5 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.