Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Pocetnicka pitanja c++

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Pocetnicka pitanja c++

Strane: 1 2

[ Pregleda: 7020 | Odgovora: 24 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Giga.RI
Igor Knapic
Rijeka

Član broj: 54308
Poruke: 14
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 299785948


Profil

icon Pocetnicka pitanja c++17.04.2005. u 15:26 - pre 187 meseci
Instalirao sam micrsoft visual studio .net. Pokrenem new project/win 32 i sada upisem prvu vjezbu iz knjige demistificirani c++ i zanima me kako da pokrenem prevoditelja (compilera)? Knjiga kaze pokrenite odgovrajuceg prevoditelja,te nakon uspjesnog prevodenja pokrenite program....sto moram uciniti?
Da li to treba skinuti s neta ili to ima u programu,mislim na prevoditelja?
BTW Totalni sam pocetnik u ovome...
puno hvala!
 
Odgovor na temu

Merics

Član broj: 55099
Poruke: 6
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Pocetnicka pitanja c++17.04.2005. u 15:43 - pre 187 meseci
pišeš win32 ili console aplikaciju??pa imaš negdje run&debug ili nešto slično...
 
Odgovor na temu

ivbrcic
Ivan Brcic
Siemens
Zagreb

Član broj: 38567
Poruke: 35
*.cmu.carnet.hr.



Profil

icon Re: Pocetnicka pitanja c++17.04.2005. u 16:54 - pre 187 meseci
ctrl + shift + B --> bulid-anje
ctrl + F7 --> compile-iranje
ctrl + F5 --> pokretanje
 
Odgovor na temu

Giga.RI
Igor Knapic
Rijeka

Član broj: 54308
Poruke: 14
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 299785948


Profil

icon Re: Pocetnicka pitanja c++17.04.2005. u 17:09 - pre 187 meseci
Pa pisem po knjizi,krenuo sam sa win 32.A koja je razlika izmedu cosole i win 32?

ctrl + shift + B --> bulid-anje,a moze objasnjenje sto je buildanje?
ctrl + F7 --> compile-iranje,ok ovo je prevodenje
ctrl + F5 --> pokretanje,a ovo pokretanje programa...
hvala puno!
Edit:
kod mene ne radi ovo ctrl+f7,moze neki drugi put do compiliranja...
Ja sam prilikom instalacije instalirao prva dva koraka(win componente update i visual stdui .net) ali nisam treci korak(service release) je li mozda zbog toga nemam prevoditelja? ja samo nagadam
 
Odgovor na temu

xxxrugby

Član broj: 16068
Poruke: 653
*.ericsson.net.

Sajt: www.zagreb-rugby.hr


Profil

icon Re: Pocetnicka pitanja c++17.04.2005. u 20:52 - pre 187 meseci
Console je msDos aplikacija.
A Win32 je za Windows!

Posto pises iz Demistificirani C++ onda trebas console app.

Skini si radje za to Bloodshed DevC++ kompajler.
Ima par megabajta nije velik!

Jesli li ga probao prevarit. npr napisat u notepadu i onda sajvat kao *.cpp i onda bi ga otvori studio kao Default
xxxrugby: "We are all philosophers, when question is about politics!"
 
Odgovor na temu

Giga.RI
Igor Knapic
Rijeka

Član broj: 54308
Poruke: 14
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 299785948


Profil

icon Re: Pocetnicka pitanja c++17.04.2005. u 23:13 - pre 187 meseci
Prevarit!? pa ja nemam pojma nis o c++ a kamo li ga prevariti!
ok skinut cu pa probat taj kompajler,ali kako radi ovaj sta je dosao uz visual studio?
 
Odgovor na temu

sstanko78
Novi Sad

Član broj: 19139
Poruke: 411
*.beotel.net.



Profil

icon Re: Pocetnicka pitanja c++18.04.2005. u 11:48 - pre 187 meseci
Skini sa interneta DevCpp. Ovaj IDE je manji, i lakši za upotrebu.
www.bloodshed.net
Nezaboravi da skineš onu verziju koja uključuje Mingw kompajler!

Visual Studio projekti:
Console application - aplikacija koja izgleda kao dos
MFC aplicaion - aplikcija u c++ sa podrškom za MFC (windows program)
win32 project - aplikacija koja koristi win32 api (teško za izradu)
 
Odgovor na temu

Burgos
Nemanja Borić
Amazon Web Services
Berlin

Član broj: 12484
Poruke: 1931
195.252.80.*

Sajt: stackoverflow.com/users/1..


+473 Profil

icon Re: Pocetnicka pitanja c++18.04.2005. u 14:31 - pre 187 meseci
Citat:
Console je msDos aplikacija.
A Win32 je za Windows!


Console nije samo msDos aplikacija. U ovom slucaju je Win aplikacija koja se izvrsava u konzoli (command prop..., kako se vec zove ).
 
Odgovor na temu

reject
Ivan Pesic
Bgd

Član broj: 7659
Poruke: 2209
*.83.beocity.net.

Sajt: misc.comli.com


Profil

icon Re: Pocetnicka pitanja c++19.04.2005. u 14:02 - pre 187 meseci
http://www.aul.fiu.edu/tech/compile.html
http://tis.tulane.edu/How_To/Everything_Else/Visual_C.cfm

Mass murder ain’t just painless,
Now we’ve made it cute.


The Church Of The Holy Transistor
 
Odgovor na temu

sstanko78
Novi Sad

Član broj: 19139
Poruke: 411
195.252.85.*



Profil

icon Re: Pocetnicka pitanja c++19.04.2005. u 17:47 - pre 187 meseci
Citat:
Console je msDos aplikacija.
A Win32 je za Windows!


Ma to sam rekao ilustracije radi. Čovek je verovatno video DOS
 
Odgovor na temu

sstanko78
Novi Sad

Član broj: 19139
Poruke: 411
195.252.85.*



Profil

icon Re: Pocetnicka pitanja c++19.04.2005. u 17:50 - pre 187 meseci
Citat:
The easiest way to create a Win32 project is to use the Win32 Project Wizard. You can create one of the four Win32 project types:

Console application.
Executable (Windows) application.
Dynamic-link library.
Static library.
 
Odgovor na temu

Giga.RI
Igor Knapic
Rijeka

Član broj: 54308
Poruke: 14
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 299785948


Profil

icon Re: Pocetnicka pitanja c++20.04.2005. u 21:08 - pre 187 meseci
Hvala!
Skinuo sam s neta taj devcpp 4 i devcpp 4.9.9.2 i sada koliko sam ja skuzi ako radim po knjizi demistificirani c++ i ne radim nikakve projekte treba raditi samo u dev c++ ne treba mi visual studio net za pocetak je tako?
 
Odgovor na temu

Giga.RI
Igor Knapic
Rijeka

Član broj: 54308
Poruke: 14
*.cmu.carnet.hr.

ICQ: 299785948


Profil

icon Re: Pocetnicka pitanja c++20.04.2005. u 21:27 - pre 187 meseci
#include <iostream>
using namespace std;
int main() {
int a, b, c;

cout << "Upisi prvi broj:";
cin >> a; // očekuje prvi broj
cout << "Upisi i drugi broj:";
cin >> b; // očekuje drugi broj
c = a + b; // računa njihov zbroj
// ispisuje rezultat:
cout << "Njihov zbroj je: " << c << endl;
return 0;
}

Moze li mi netko reci sta ovdje ne valja,po onome sta pise u kjnizi ovo bi trebalo raditi tako da unesem prvi broj lupim enter unesem drugi broj i lupim enter i izbaci zbroj ta dva broja....ali meni radi tako da unesem prvi broj pa drugi i kada unesem drugi i lupim enter program se zatvori umjesto da ispise zbroj ta dva broja. Zasto!?
 
Odgovor na temu

vladab
Vladimir Bašanović
Beograd

Član broj: 9512
Poruke: 498
194.106.164.*



Profil

icon Re: Pocetnicka pitanja c++21.04.2005. u 07:03 - pre 187 meseci
Program ti i ispise ta dva broja, ali se ubrzo zavrsi, pa ti ne vidis rezultat. Pokusaj da pre linije return 0 stavis system("pause");. Trebalo bi da radi, posto koristis windows.
 
Odgovor na temu

Burgos
Nemanja Borić
Amazon Web Services
Berlin

Član broj: 12484
Poruke: 1931
195.252.80.*

Sajt: stackoverflow.com/users/1..


+473 Profil

icon Re: Pocetnicka pitanja c++21.04.2005. u 12:11 - pre 187 meseci
Bolje, elegantnije i prirodnije rešenje je da čovek pokrene program iz konzole.
 
Odgovor na temu

don_mathew

Član broj: 27904
Poruke: 74
212.39.104.*



Profil

icon Re: Pocetnicka pitanja c++28.04.2005. u 07:51 - pre 187 meseci
ovaj dev c++ mi non stop izbacuje gresku(kod kompajliranja)... jel on ima svoje header fajlove ???
il ih moram ja dodavati u bin ???
 
Odgovor na temu

idb
Ivan Bulic
Beograd

Član broj: 4436
Poruke: 402



Profil

icon Re: Pocetnicka pitanja c++28.04.2005. u 08:27 - pre 187 meseci
Citat:
... jel on ima svoje header fajlove ???
Ima.
Mozda si preuzeo samo Dev-Cpp bez kompajlera. Sa kompajlerom je oko 9MB.
 
Odgovor na temu

don_mathew

Član broj: 27904
Poruke: 74
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Pocetnicka pitanja c++28.04.2005. u 14:19 - pre 187 meseci
da bez kompajlera... a i cudim se malo nesto :) inache radio sam u VC++ veliko i dobro ovo mi je onako da malo na poslu se peglam kad nemam sta radit....



btw da ne bude skroz off topic nabavio sam knjigu demistificirani c++ i preporucujem je svakom pocetniku a i onima (kao ja) sto prelaze s c-a na c++ odlicna knjiga...
 
Odgovor na temu

george_w

Član broj: 20754
Poruke: 16
*.tel.net.ba.



Profil

icon Re: Pocetnicka pitanja c++28.04.2005. u 19:13 - pre 187 meseci
Taj bloodshed i nije neko dobro rjesenje (bar za pocetnika) jer je strasno bugovit. Puna verzija moze se naci na jednom od zadnjih BUG DVD-ova.
Po meni, trenutno najelegantnije rjesenje je Borland C++ 4.5 (instalacija velika oko 40 MB).

Na nekim XP masinama je ovaj potonji odbijao da se instalira, ali instalacija prodje ako odaberete kompatibliti mod za Win98.

Ako se furate na legalan softver (a nadam se da jeste), onda ipak Blood...
 
Odgovor na temu

idb
Ivan Bulic
Beograd

Član broj: 4436
Poruke: 402



Profil

icon Re: Pocetnicka pitanja c++04.05.2005. u 08:44 - pre 187 meseci
Citat:
Taj bloodshed i nije neko dobro rjesenje (bar za pocetnika) jer je strasno bugovit
Duze vreme radim sa Dev-Cpp ali nisam primetio da je strasno bugovit. Da li je to iz tvog iskustva?
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: C/C++ za početnike :: Pocetnicka pitanja c++

Strane: 1 2

[ Pregleda: 7020 | Odgovora: 24 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.