Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

vektorska grafika

[es] :: C/C++ programiranje :: vektorska grafika

[ Pregleda: 2756 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Duke Nukem
Miroslav Mitic
dipl.mas.ing - tehnolog za hidrauliku/
REL, MAG panciranje i zavarivanje bla
bla...
Lazarevac

Član broj: 38933
Poruke: 143
*.absolutok.net.



+1 Profil

icon vektorska grafika17.04.2005. u 09:23 - pre 200 meseci
Brljao sam na innetu ali nikako da nadjem neko mesto posveceno vektorskoj grafici.
Ima li neko ideju (web sajt)...
Tape loading error
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4889
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: vektorska grafika17.04.2005. u 11:07 - pre 200 meseci
Probaj na primer odavde /osnove/:

http://www.tasi.ac.uk/advice/vector/vector-resources.html#vec7

sigurno ima i literature, samo je treba izboksovati.

Probaj da nadjes literaturu koja se odnosi na OpenGL, koji ti omogucuje
da realizujes svoje zamisli.

 
Odgovor na temu

Duke Nukem
Miroslav Mitic
dipl.mas.ing - tehnolog za hidrauliku/
REL, MAG panciranje i zavarivanje bla
bla...
Lazarevac

Član broj: 38933
Poruke: 143
*.absolutok.net.



+1 Profil

icon vektorska grafika18.04.2005. u 20:36 - pre 200 meseci
Zahvaljujem ali na sajtu nema nista od koda, ali sam u medjuvremenu
po ko zna koji put otkrio rupu na saksiji. Zdravom logikom izgleda da se
vektorska grafika sastoji od objekata (linije, krugovi, poligoni i sl..)
naslaganim na primer u vektor, S'vremena na vreme poziva repaint tj. obrise sadrzaj Canvas a,
a zatim for petljom prodje kroz vektor i iscrta objekte. Brisanje linije na primer
brise objekat iz vektora pa repaint i tako to. Analizom AutoCada otkrio sam
na primer da genericki objekat iz koga su ostali izvedeni ima debljinu i boju
(dugme "properties"). Trenutno pokusavam da provalim selektovanje grafickog
objekata misem. I sve to radim iz puke znatizelje. Ako je neko zainteresovan postavicu
ovaj projekat pa da zajednicki petljamo u slobodno vreme.Dijalekat je BCB
Tape loading error
 
Odgovor na temu

X Files
Vladimir Stefanovic
Pozarevac

SuperModerator
Član broj: 15100
Poruke: 4889
*.nat-pool.po.sbb.co.yu.

Jabber: xfiles@elitesecurity.org


+633 Profil

icon Re: vektorska grafika18.04.2005. u 20:40 - pre 200 meseci
Znam da je dijalekt BCB jer pominjes Canvas ;)

Obavezno potrazi OpenGL primere za BCB na netu. Ima ih - znam!

OpenGL je *mnogo* vise od pukog baratanja sa Canvas-om. Canvas
je spor i nespretan u odnosu na resenja OpenGL biblioteke koja sve
radi mnogo blize OS-u.

 
Odgovor na temu

Duke Nukem
Miroslav Mitic
dipl.mas.ing - tehnolog za hidrauliku/
REL, MAG panciranje i zavarivanje bla
bla...
Lazarevac

Član broj: 38933
Poruke: 143
*.absolutok.net.



+1 Profil

icon vektorska grafika19.04.2005. u 16:35 - pre 200 meseci
openGL je ok ali ne pravim FPS vec programcic za crtanje neke sheme.
Uzgred AutoCad i Corel su fantasticno radili davno pre openGL a.

A sada ako neko zna
Kako ucitati bitmapu ali tako da bude zarotirana za 90 ili 180 ili 270 stepen u odnosu
na orginalan izgled
Tape loading error
 
Odgovor na temu

[es] :: C/C++ programiranje :: vektorska grafika

[ Pregleda: 2756 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.