Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

vb - Timer neradi svaki put isti interval...

[es] :: Visual Basic 6 :: vb - Timer neradi svaki put isti interval...

[ Pregleda: 3847 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

X-Cite
Goran Tadić
Mediacija, Tušmobil
Ljubljana

Član broj: 28706
Poruke: 625
*.dsl.siol.net.

Sajt: www.baza-ukradenih-gsm.co..


Profil

icon vb - Timer neradi svaki put isti interval...15.04.2005. u 14:38 - pre 202 meseci
U StatusBar upisujem šta se dešavaa tokom rada u programu... i imam aktiviran tajmer u istom vremenu da pobriše StatusBar za 5sec... ali on meni nekad to pobriše u sekundi, nekad u 3, nekad u 5... kao da briše po nekom default vremenu a da mu je maximalno vrijeme 5sec.

Tajmer kad pobriše StatusBar, on se i disejbluje timer.enabled=false, kako bi stao i počeo od nule drugi put kad se enejbluje.

kako uraditi da se to ne dešava... i da uvijek radi sve poslije toliko vremena, koliko mu se postavi interval?

Samo mi prvi put uradi u tom vremenu... i nikad više!

Hvala
Pozdrav
GoGy
 
Odgovor na temu

Burgos
Nemanja Borić
Amazon Web Services
Berlin

Član broj: 12484
Poruke: 1941
*.smin.sezampro.yu.

Sajt: stackoverflow.com/users/1..


+479 Profil

icon Re: vb - Timer neradi svaki put isti interval...15.04.2005. u 15:01 - pre 202 meseci
Možeš li postovati kod? Verovatno je uzrok nepreciznost Timer Kontrole.
 
Odgovor na temu

X-Cite
Goran Tadić
Mediacija, Tušmobil
Ljubljana

Član broj: 28706
Poruke: 625
*.dsl.siol.net.

Sajt: www.baza-ukradenih-gsm.co..


Profil

icon Re: vb - Timer neradi svaki put isti interval...15.04.2005. u 15:27 - pre 202 meseci
Code:

Private Sub Form_Load()
    
    Timer.Enabled = False ' Disable Timer for StatusBar
    Timer.Interval = 7000

End Sub

'--------------------------------------------------------

Private Sub cmdStop_Click
    
    StatusBar.Panels(2) = "Control Stopped! Choose fiber mode now"
    Timer.Enabled = True ' Enable Timer to delete StatusBar panel2 after 7 sec

End Sub

'--------------------------------------------------------

Private Sub Timer_Timer()

    StatusBar.Panels(2) = ""   ' Timer will delete text in StatusBar panel2 after 7 sec
    Timer.Enabled = False ' Disable Timer
    
End Sub


Znači posle toga kad se izvrši sve to... drugi put kada se stisne cmdStop... Timer više ne radi na 7 sec... nego uvek manje nego 7
Pozdrav
GoGy
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: vb - Timer neradi svaki put isti interval...15.04.2005. u 15:51 - pre 202 meseci
A ako kompajliras i pokrenes exe, da li onda radi ispravno?
 
Odgovor na temu

Not now, John!

Član broj: 231
Poruke: 1317
*.dialup.blic.net.



+4 Profil

icon Re: vb - Timer neradi svaki put isti interval...15.04.2005. u 17:36 - pre 202 meseci
Timer je neprecizna kontrola. Intervali zavise od zauzeća procesora. Ja sam ranije pravio program za odgođeno gašenje računara i koristio tu kontrolu. Taj program sam koristio da mi ugasi računar nakon što Winamp završi sa svirkom. Pokazalo se da se vrijeme kod Winampa i kod ovog programa mnogo razlikuje. Problem sam riješio tako što sam koristio Timer funkciju koja je vezana za sistemski sat, a pomoću Timer kontrole sam svakih (npr.) pola sekunde provjeravao vrijednost sistemskog sata. Probaj i ti tako da riješiš svoj problem, ako su ti bitni tačni vremenski intervali.
"I'd take the awe of understanding over the awe of ignorance any day."
- Douglas Adams
 
Odgovor na temu

X-Cite
Goran Tadić
Mediacija, Tušmobil
Ljubljana

Član broj: 28706
Poruke: 625
*.dial-up.arnes.si.

Sajt: www.baza-ukradenih-gsm.co..


Profil

icon Re: vb - Timer neradi svaki put isti interval...15.04.2005. u 21:27 - pre 202 meseci
@mladenovicz

isto je i kad uradim .exe

@Not now, John!

pa treba mi dosta precizno... pošto programiram jedan čitav postupak u laboratoriju za optiku (Optical Fibre Attenuation) i pošto uzimam 5 vrijednosti u sekundi i pravim njihov prosjek... pa onda ubacim signal da se Monokromator pomjeri za korak i sačekam 2 sekunde da se umiri i opet čitam 5 i prosjek........

znači ako mi počne ranije nego 2 sekunde, ne valja... ako mi u intervalu 0,2sec... ne dolazi u obzir da mi nekad uzme svih 5 vrednosti u manje nego što treba 1 vrijednost.

kako si napravijo funkciju, da ti stalno gleda sistemski sat? ustvari da odbraja itd...

može li nešto više neko o tome?

Hvala za odgovore svima
Pozdrav
GoGy
 
Odgovor na temu

Dark Icarus
Goran Lalić
Beograd

Član broj: 19775
Poruke: 428
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.



+2 Profil

icon Re: vb - Timer neradi svaki put isti interval...16.04.2005. u 00:16 - pre 202 meseci
Ako hoćeš preciznije od kontrole Timer onda koristi funkciju Timer(), ona je sistemska tj. ne moraš da je deklarišeš a inače daje broj sekundi proteklih od ponoći.
Code:
ReferentnoVreme = Timer
Do
  DoEvents

  ProtekloVreme = Timer - ReferentnoVreme
  If ProtekloVreme <0 Then ProtekloVreme = ProtekloVreme + 24*60*60  ' korekcija za slučaj da je upravo prošla ponoć

  If ProtekloVreme >= 7 Then 'ovde naravno može bilo koji interval
     ReferentnoVreme = Timer
     'ovde ide kod koji hoćeš da se izvršava svakih 7 sekundi
  End If

Loop


[Ovu poruku je menjao Dark Icarus dana 16.04.2005. u 15:37 GMT+1]
In a game of chess you must never let your opponent see your pieces - Zap
Brannigan
 
Odgovor na temu

X-Cite
Goran Tadić
Mediacija, Tušmobil
Ljubljana

Član broj: 28706
Poruke: 625
*.dial-up.arnes.si.

Sajt: www.baza-ukradenih-gsm.co..


Profil

icon Re: vb - Timer neradi svaki put isti interval...16.04.2005. u 07:17 - pre 202 meseci
Ovo ću moći da isprobam tek sledeće sedmice, pa ću javiti...

Hvala!
Pozdrav
GoGy
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: vb - Timer neradi svaki put isti interval...16.04.2005. u 15:07 - pre 202 meseci
Vredi procitati Timers tutorial by Dragi Tata
 
Odgovor na temu

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
82.114.71.*

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Re: vb - Timer neradi svaki put isti interval...23.04.2005. u 18:48 - pre 202 meseci
mozda bi trebaloa da probas sa ocitavanjem biosovog sata (Time$)
u okviru tajmera
zapises trenutno vreme(time$)
u inervalu 100-500 proveravas razliku izmedju trenutnog i zapisanog vremena
ako je razlika 7 izvrsis procedure koju hoces i na kraju te procedure
zapises novo trenutno vreme i sve tako

Time$ nikada ne gresi.Naravno radi se o sekundama.

Ukoliko nisi resio problem reci. Modu da postavim kod.

Trenutno sam preinstalirao win pa jos nisam instalirao VB ali to cu uskoro uraditi!
 
Odgovor na temu

Dark Icarus
Goran Lalić
Beograd

Član broj: 19775
Poruke: 428
*.nat-pool.bgd.sbb.co.yu.



+2 Profil

icon Re: vb - Timer neradi svaki put isti interval...24.04.2005. u 03:43 - pre 202 meseci
A sad pročitaj moj prethodni post.
In a game of chess you must never let your opponent see your pieces - Zap
Brannigan
 
Odgovor na temu

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
80.80.170.*

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Re: vb - Timer neradi svaki put isti interval...28.06.2005. u 21:09 - pre 199 meseci
ok ali Timer i Time$ valjda nije isto
Ako jesu onda je greska moja...

Uzmite u obzir da sam pocetnik,a zeleo sam da pomognem !

[Ovu poruku je menjao manix dana 28.06.2005. u 22:14 GMT+1]
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: vb - Timer neradi svaki put isti interval...29.06.2005. u 13:20 - pre 199 meseci
naravno da Time i Timer nije isto Timer vraca vreme proteklo od ponoci a Time vraca nesto u formatu HH:MM:SS
 
Odgovor na temu

yooyo

Član broj: 4891
Poruke: 1101
*.pat-pool.bgd.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: vb - Timer neradi svaki put isti interval...29.06.2005. u 14:41 - pre 199 meseci
Timer se oslanja na windows poruku WM_TIMER, koja moze biti odlizena zbog nekog hitnijeg posla. Ako ste primetili kako stuca i zapinje scroll SMS poruka po domacim televizijama, uzrok je koriscenje isto tog Timera koji ti zelis da iskoristis. Obicno kliktanje misa po dugmicima u aplikaciji drasticno poremeti rad ovog timera.

Windows nije relatime OS. Da bi dobio precizno merenje moras napraviti mrtvu petlju i kontrolisati frequency counter (API funkcije su QueryPerformanceCounter i QueryPerformanceFrequency). Na ovaj nacin ces potrositi 100% procesora u trenutku merenja, ali ce bar biti precizno.

Sa druge strane ako zelis da imas timer koji radi svakih npr N ms, (N > 10ms), mozes koristiti Multimedia Timere (funkcije timeBeginPeriod, timeEndPeriod, timeGetDevCaps,
timeGetSystemTime, timeGetTime, timeKillEvent, TimeProc, timeSetEvent) koji su prilicno precizni.

yooyo

 
Odgovor na temu

manix
IDD Lab
Arilje

Član broj: 9936
Poruke: 482
80.80.160.*

Sajt: www.lendovisanje.com


Profil

icon Re: vb - Timer neradi svaki put isti interval...29.06.2005. u 23:32 - pre 199 meseci
DA neke od tih stvari sam vec znao...

Moje pitanje se odnosilo na post "Dark Icarus -A sad pročitaj moj prethodni post."

Hteo sam reci da moj i njegov odgovor nisu isti jer on koristi Timer a ja sam nave primer sa Time$...

Sada mi recite jesam li upravu ???

Hvala vam za odgovore.

Takodje me zanima gde mogu saznati vise o:

"Multimedia Timere (funkcije timeBeginPeriod, timeEndPeriod, timeGetDevCaps,
timeGetSystemTime, timeGetTime, timeKillEvent, TimeProc, timeSetEvent) koji su prilicno precizni.
yooyo"


[Ovu poruku je menjao manix dana 30.06.2005. u 00:35 GMT+1]
 
Odgovor na temu

yooyo

Član broj: 4891
Poruke: 1101
*.pat-pool.bgd.sbb.co.yu.



Profil

icon Re: vb - Timer neradi svaki put isti interval...30.06.2005. u 12:48 - pre 199 meseci
Citat:

Takodje me zanima gde mogu saznati vise o:
Multimedia Timere (funkcije timeBeginPeriod, timeEndPeriod, timeGetDevCaps,
timeGetSystemTime, timeGetTime, timeKillEvent, TimeProc, timeSetEvent) koji su prilicno precizni.


Sve se nalazi u MSDN.
Nije mi jasno kako ljudi uopste mogu da programiraju a da nemaju MSDN?

yooyo
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: vb - Timer neradi svaki put isti interval...

[ Pregleda: 3847 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.