Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

start up sa parametrom

[es] :: Windows mreže :: start up sa parametrom

[ Pregleda: 5445 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

punkey
Daniel Trifunovic
Student
Beograd

Član broj: 1028
Poruke: 43
*.rstel.net

ICQ: 309629465


Profil

icon start up sa parametrom23.06.2002. u 00:34 - pre 242 meseci
recimo da postoji program konekt.exe i da njegovo funkcionisanje zahteva parametar IP adresa, dakle:
konekt IP
radi se o DOS programu. interesuje me sledece:
kako da napravim to da se taj program podize svaki put kada i windows sa parametrom koji ja zelim, ali da se pri tome izvrsava kao background proces tj. da ga narod koji radi na kompu ne vidi ali da se ipak izvrsava. unapred hvala.
 
Odgovor na temu

jc denton

Član broj: 2358
Poruke: 1705
*.ptt.yu



Profil

icon Re: start up sa parametrom23.06.2002. u 00:37 - pre 242 meseci
Bez nekog programiranja, malo teze ili nikako.
fire, walk with me
 
Odgovor na temu

Mihailo
Mihailo Đorić

Član broj: 1016
Poruke: 2875
*.ppp-bg.sezampro.yu



+1 Profil

icon Re: start up sa parametrom23.06.2002. u 01:16 - pre 242 meseci
Registrujes program kao servis (pogledaj temu http://www.elitesecurity.org/tema.php?TopicID=7897), i postavis na manual pokretanje. Nadjes kljuc u registryju koji drzi parametre tog servisa i sacuvas ga odvojeno. Zatim napravis batch fajl ili skript ili sta god koji ce samo da pokupi IP adresu, generise .reg fajl (tj. izmeni ovaj koji si izvezao) sa novom adresom. Aktiviras taj fajl, koji promeni parametre servisa u registriju (npr. ako si kod registracije servisa stavio "program.exe 127.0.0.1" on upise novu vrednost "program.exe 195.252.10.10"). Startujes servis i to je to. Mozda je moguce i nekako automatizovati ovu operciju.
 
Odgovor na temu

punkey
Daniel Trifunovic
Student
Beograd

Član broj: 1028
Poruke: 43
*.rstel.net

ICQ: 309629465


Profil

icon Re: start up sa parametrom23.06.2002. u 21:10 - pre 242 meseci
e *ebi ga. moze li to malo vise da se objasni na fazonu point and click. tnx.
 
Odgovor na temu

random
Vladimir Vrzić
Beograd

Član broj: 85
Poruke: 3866
194.106.163.*

Sajt: www.last.fm/user/vrza


+4 Profil

icon Re: start up sa parametrom24.06.2002. u 02:35 - pre 242 meseci
Pa ako ti je parametar uvek isti, onda samo registruješ program kao service i staviš da se automatski podiže. Mihailo je izneo jedan predlog šta da se radi ako se parametar menja, mislim da to nije ono što si tražio -- dakle, registruj program kao servis i vozi.
int rand(void);

Those who do not understand Unix are condemned to reinvent it, poorly.

Upali lampicu — koristi Jabber!
 
Odgovor na temu

[es] :: Windows mreže :: start up sa parametrom

[ Pregleda: 5445 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Srodne teme
Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.