Svetla su ti stvarno losa. U kom programu si renderovao?
- Svetlo iza vrata stavi da bude "Area light" (pricam ti za MentalRay - Maya) tj. da ima fizicku velicinu kako bi u raytrace-u bacalo meku senku koja izgleda mnogo realnije od ove koju sada imas. Posto prolazi kroz relativno mali otvor zadaj mu da zraci fotone za GI kako bi ravnomernije ovetlilo sobu. Pozelno bi bilo da mu ukljucis i Decay rate - quadratic kako bi gubilo snagu od izvora. Obavezno ukljuci FG
- Loptasta svetla izbaci jer ce sa samo jednim svetlom iza vrata slika izgledati mnogo realnije i morbidnije a i lakse ce ti biti da nastelujes GI.
Nadam se da sam ti pomog'o bar malo :)
@bazuka
Kol'ko imas godina kad ljude od 30-35 oslovljavas sa "sine"... 50, 60? Ili to radis da bi ih omalovazavao tj. pokazao kako si ti Veliki Otac CG-a???
Citat:
ja nisam dosadan nego realan.
To je "vase" subjektivno misljenje. Ja mislim da "ste" vise dosadni nego realni.
Citat:
Za tvoju informaciju to jos moras da sisas vesla da bi stigo na 'moj nivo' i da bi mogao da komentarises ovakve stvari.
Moram da priznam da ne razumem bas najbolje smisao ove recenice, ali vidim da "ste" imali namere da uvredite momka, koji samo zeli da mu se skinete s' vrata kao i, predpostavljam, vecina ljudi sa ovog foruma. Nisam znao da postoji nesto sto se zove 'moj nivo', a treba da se dostigne, da bi moglo da se komentarise na forumu. Cime se meri taj 'moj nivo' i u kojim jedinicama se izrazava?
Citat:
Soba ne lici na nista
Valjda ni na sta :)
Citat:
pod bi mogao da ima bump...
Pod i ima bump samo je slab.
Citat:
ako si radio ovo u max-u, onda imas tut. koliko hoces na net-u. misim da bi trebao malo da vezbas koriscenje googla, yahoo-a i ostalih pretrazivaca...
=> A ako nisi radio u max-u onda nemas tut. na netu :). Provalio sam da ti... pardon "vi" imate resenje za svaki problem koji se ovde javi, a ono je uvek isto: "pogledaj malo sine cgtalk", "potrazi tut. na netu", "koristi google"... Inteligentno nema sta!?