Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Kako zakljucati neki folder

[es] :: Visual Basic 6 :: Kako zakljucati neki folder

[ Pregleda: 12282 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

ArtifeX

Član broj: 39865
Poruke: 192
212.200.69.*



Profil

icon Kako zakljucati neki folder12.04.2005. u 15:43 - pre 204 meseci
Trebao bi mi source za program koji bi stavljao sifru na neki folder, tako da se bez sifre ne moze videti sta je u folderu.
||< ArtifeX >||
 
Odgovor na temu

mladenovicz
Zeljko Mladenovic
Xoran Technologies, Inc., Ann Arbor, MI,
USA / Software Engineer
Ann Arbor, MI, USA

Član broj: 6598
Poruke: 2065
*.bg.wifi.vline.verat.net.

Jabber: mladenovicz@elitesecurity.org
ICQ: 95144142
Sajt: yubc.net/~mz


Profil

icon Re: Kako zakljucati neki folder12.04.2005. u 17:15 - pre 204 meseci
Code:

'Note: Encryptfile only works on NTFS 5
Private Declare Function EncryptFile Lib "ADVAPI32" Alias "EncryptFileA" _
(ByVal lpFileName As String) As Boolean
Private Declare Function DecryptFile Lib "ADVAPI32" Alias "DecryptFileA" _
(ByVal lpFileName As String, ByVal dwReserved As Long) As Boolean
Const mFile = "c:\test.txt"
Private Sub Form_Load()
    'KPD-Team 2000
    'URL: http://www.allapi.net/
    'E-Mail: [email protected]
    Encrypt mFile
End Sub
Sub Encrypt(sFile As String)
    If EncryptFile(mFile) Then
        MsgBox "The file's succesfully encrypted. Log in as another user and try to access this file."
    End If
End Sub
Sub Decrypt(sFile As String)
    If DecryptFile(mFile, 0) = True Then
        MsgBox "The file's succesfully decrypted."
    End If
End Sub


 
Odgovor na temu

System alert

Član broj: 38984
Poruke: 49
*.beotel.net.



Profil

icon Re: Kako zakljucati neki folder12.04.2005. u 18:24 - pre 204 meseci
Citat:
mladenovicz
Code:

'Note: Encryptfile only works on NTFS 5

Da li postoji neka API funkcija za sve formate (NTFS,FAT32...)?
System Alert
 
Odgovor na temu

Shadowed
Vojvodina

Član broj: 649
Poruke: 12816



+4748 Profil

icon Re: Kako zakljucati neki folder12.04.2005. u 19:20 - pre 204 meseci
Da li bi mogao da malo detaljnije opises sta se zahteva od programa?

Ovo sto je mladenovicz postovao stavlja zastitu tako da samo trenutno ulogovani user moze da pristupi ali ne mora da koristi nikakav password pri tome (osim pri startovanju racunara da se uloguje na Windows) sto je ekvivalentno desnom kliku na folder, Properties, Advanced, Encript content to secure data.
Nekako mi se cini da to nije ono sto tebi treba...
 
Odgovor na temu

System alert

Član broj: 38984
Poruke: 49
*.beotel.net.



Profil

icon Re: Kako zakljucati neki folder12.04.2005. u 20:04 - pre 204 meseci
Sigurno mu treba neka zastita poput FFP-a (File & folder protector)

FFP ima dve vrste zastite:skrivanje i zakljucavanje

kada zakljuca folder ili fajl FFP trazi lozinku kada neko pokusa da pristupi tom folderu odnosno fajlu.Znaci,program treba da se poziva pri pokusaju pristupa tom fajlu (folderu)

Mana ovog programa je to sto on ne kriptuje i moze lako da se iskljuci iz PROCESA.
System Alert
 
Odgovor na temu

ArtifeX

Član broj: 39865
Poruke: 192
212.200.69.*



Profil

icon Re: Kako zakljucati neki folder13.04.2005. u 18:21 - pre 204 meseci
Pa ja sam to zamislio ovako da prilokom pravljenja programa ja u njega (source) unesem sifru (tako da se ona ne moze menjati u programu nego da se zada prilikom pisanja programa) i da zastiti folder/file tako da kada se na njega izvrsi dvostruki klik on trazi tu sifru. Naravno ne traba da bude sakrivan kao sto radi FFP. Za sada mi ne treba nikakva ekstra zastita nego samo da se bez sifre ne moze pristupiti folder-u/file-u
||< ArtifeX >||
 
Odgovor na temu

shpiki
Student
Novi Sad

Član broj: 50342
Poruke: 1649



+62 Profil

icon Re: Kako zakljucati neki folder15.04.2005. u 15:43 - pre 204 meseci
OK, narode, i meni treba nešto slično, pa ne bih da otvaram novu temu...
- Kako je (i da li je) moguće zabraniti pristup CD-Rom-u?
Potrebno je da se, kada "ubacim" CD, pojavi window - progy(to je lako, namesti se kao AutoRun) i da se u tom prozoru traži password za pristup CD Rom-u.

- Da li je moguće namestiti da se CD, na kom se nalazi ovaj program, ne može otvoriti NIKAKO sem pomoću ovog programa?

HVALA!
There are only 10 types of people in the world:
those who understand binary, and those who don't.
 
Odgovor na temu

Aleksandar Ružičić
Software Architect, Appricot d.o.o.
Beograd

Član broj: 26939
Poruke: 2881

Jabber: krckoorascic@gmail.com
Sajt: krcko.net


+44 Profil

icon Re: Kako zakljucati neki folder15.04.2005. u 19:27 - pre 204 meseci
erm... jedino sto mi se mota po glavi jeste da sve fajlove/foldere koje hoces da bacis na cd ubacis u taj program (tako da na disku ima samo taj tvoj progy i inf za autorun) ili u jedan zaseban (kriptovan) fajl i ako je sifra odgovarajuca da raspakujes te fajlove (npr u temp) nesto kao sfx arhiva (samo sto ne mora da bude kompresovano)...
osim sto je ova ideja gloopa (:P) nije bas ni mnogo korisna jer bi potrajalo dok progy pisan u vb-u raspakuje nekih 700 mega... a i ne bi mogao da pridjes fajlovima na cd-u vec u tempu...
 
Odgovor na temu

||NeX||
Nedim Šabić
Vlasnik SEO.ba
BiH

Član broj: 1430
Poruke: 1733
*.wh-stuttgart.de.



+4 Profil

icon Re: Kako zakljucati neki folder30.05.2005. u 16:31 - pre 202 meseci
Ima li adekvatno riješenje za ovo tj. da je sigurno, a ne da se program može iz task managera isključiti pa onda otpane traženje šifre za folder. I meni to treba do petka pa ako ko ima kakav hint.
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: Kako zakljucati neki folder30.05.2005. u 16:50 - pre 202 meseci
Na adekvatno i sigurno rešenje i to "do petka" zaboravi.Kompanije koje rade softver za zaštitu, rade to godinama i ulažu milione dolara, tako da sigurno rešenje za nedelju dana ne postoji.Eventualno možeš da uradiš nekakvu osnovnu zaštitu za šta bi trebao da pretražiš malo ovaj forum, jer bilo je već reči o tome kako da se program pokrene sa OS-om, kako sprečiti nekoga da ti ubije proces, kako sakriti program u task listi i sl.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

||NeX||
Nedim Šabić
Vlasnik SEO.ba
BiH

Član broj: 1430
Poruke: 1733
*.wh-stuttgart.de.



+4 Profil

icon Re: Kako zakljucati neki folder30.05.2005. u 17:55 - pre 202 meseci
Pa zar nema već gotov program koji se pobrinuo o tome?
 
Odgovor na temu

Marko_L
Beograd

Član broj: 20532
Poruke: 2885
*.yubc.net.

Jabber: Marko_L@elitesecurity.org


+828 Profil

icon Re: Kako zakljucati neki folder30.05.2005. u 18:16 - pre 202 meseci
Ima gomila, neki rade bolje, neki lošije, uglavnom mogu da završe posao, ali ovo nije forum za takva pitanja (ovde pričamo o programiranju i svemu što je vezano za to).Pokušaj u Windows Aplikacije.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
 
Odgovor na temu

[es] :: Visual Basic 6 :: Kako zakljucati neki folder

[ Pregleda: 12282 | Odgovora: 11 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.