Ih, tema sa tako dobrim potencijalom, a tako zaboravljena.... :-(
Ja sam kriv, necu da se vadim... Jbg, odselio se, promenio posao, poceo da radim na drugim projektima, itd itd itd... I na forum sam slabo dolazio... :-(
Nisam ni bio na ovoj temi, evo, ima vise od godinu dana...
Pa ajde da odgovorim, ako se autori jos uvek secaju o cemu smo tacno pricali:
@utvara:
Bojim se da ni ja tebe nisam bas najbolje razumeo. Doduse, neke stvari su nam jako slicne u vidjenju (razdvajanje sadrzaja i ispisa, ispis u vise formata), ali ovde uopste nismo pricali o tome.
Ovde smo pricali o:
Dakle, imamo "CMS" (dinamicke stranice dakle, struktuirane, u bazi su). Na stranicama imamo "objekte" (clanak, anketa, pagesMenu, itd, sta-god). E sad, kad sa jednog objekta hocemo da linkujemo na neki drugi sadrzaj koji se nalazi na drugoj stranici, sta onda? (da, da linkuje, ono A tag i te munje) Sta se desi ako admin ode na tu odredisnu stranicu (u administraciji, mislim) i pomeri je negde, recimo... Gde se opet generise taj link ka tom sadrzaju? Da li onda menjati sve caller objekte/stranice kada promenis odrediste?
Kao sto vidis, ovo nikakve veze nema sa sadrzajem/parsiranjem/formatimaPrikaza... Iako si jako lepo izlozio to, to samo nije tema ovog razgovora... :-(
Mada bi mi jako prijalo da ucestvujem i u takvoj nekoj temi... ;-)
@Goran Rakic:
OK Gorane, da pojasnim. Iako se potpuno slazem sa tobom, ipak mislim da u ovom slucaju linkovi izmedju sadrzaja vode na objekat, a preko njega mozes naci na kojoj je strani. Ako te zanimaju tabele, po secanju bi izgledale ovako.
stranice
id, jezik, naslov, blablabla...
objekti
id, naziv, parametar, stranica (!), itd, itd, itd
Znaci, kada imam objekat survey_display i on prikazuje formular za ucestvovanje u anketi, logicno je da ako hocu da dam link na rezultate, da potrazim objekat survey_results, da vidim na kojoj je stranici taj objekat, generisem link na tu stranicu i da pljunem taj link. U tvom slucaju "vezivanja za stranicu, ne za objekat", kao sto napomenuh ranije, ako neki admin pomeri npr tu stranicu negde drugde (ili jos gore, ubije objekat sa te stranice i doda je drugoj), treba da update-uje sve koji ga zovu... a to mi se ne svidja... ili sam ja nesto propustio...
Sto je jos gore, da radis samo MOVE objekta, onda bih jos i mogao da update-ujem callera. A sta ako je obrisem i dodam posle dva dana na drugu stranicu? OK, ta dva dana nece biti linka. Ali sta onda? Svaki put kad dodajem objekat da gledam da li ga neko zove, pa da menjam sve pozive, ili sta?
Inace, ova tema mi je ultra zanimljiva, nadam se da nisam jedini. Pokrenuo sam je opet jer sam se bas lepo potsetio, i mislim da bih mogao jos malo da se igram na tom problemu... Mogao bih ga i prepisati (tj. napisati ponovo, ne kopirati ;-) ), cisto malo da se potsetim...
Gorane, voleo bih da mi objasnis sta si tacno mislio pod onim "automatsko linkovanje", ako se secas, naravno... (ja sam mislio da ovom mojom metodom bas to radim :-( ).
I dalje me zanima!!!
ZelenaLutrija.com - Saznajte sve o lutriji za zelenu kartu (doživotni boravak u Sjedinjenim Američkim Državama)