Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Zakljucati Formu

[es] :: Access :: Zakljucati Formu

[ Pregleda: 3279 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Å tampanje RSS

dakuri
Novi Sad

Član broj: 44913
Poruke: 191
*.106.eunet.yu.



+1 Profil

icon Zakljucati Formu06.04.2005. u 06:29 - pre 200 meseci
Imam Formu sa Subformom (Racun), kada je popunim napravio sam proceduru za generisanje rata otplate na osnovu te forme. Postoji indikator koji mi govori da li su generisane rate i on mi onemogucava da ponovo generisem iste rate (Kako ih ne bi duplirao). Kako sa tom formom ubacujem nove racune, hteo bih da zabranim Unos,Izmenu,Brisanje Forme sa Subformom za racun na osnovu kojeg sam generisao rate.

Unapred hvala!!
 
Odgovor na temu

bobiris
Slobodan Blagojevic
Čuvanje dece (četvoro malih) kod
kuće.
Sabac

Član broj: 2956
Poruke: 181
213.244.197.*



Profil

icon Re: Zakljucati Formu07.04.2005. u 09:20 - pre 200 meseci
Na Formi, pod "properties", drugo dugme, "Data", imas:

Allow Edits
Allow Deletions
Allow Additions
Data Entry

Postavis sve na "No"
Boban (otac Å¡estoro dece).
 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com.



+79 Profil

icon Re: Zakljucati Formu07.04.2005. u 13:28 - pre 200 meseci
----
Postoji indikator koji mi govori da li su generisane rate i on mi onemogucava da ponovo generisem iste rate (Kako ih ne bi duplirao). Kako sa tom formom ubacujem nove racune, hteo bih da zabranim Unos,Izmenu,Brisanje Forme sa Subformom za racun na osnovu kojeg sam generisao rate
----

Koliko razumem, tebi treba da u nekim slucajevima mozes menjati podatke, a na nekim ne. Ako si generisao rate => ne bi trebalo da se menja racun za koji su generisane rate? Posto imas i'indikator koji mi govori da li su generisane rate ' upotrebi ga kao kriterijum za zabranu unosa,izmena, brisanja. Znaci, proveris tvoj indikator i kad treba, uradis sto ti je Bobiris rekao, plus dodaj ReadOnly za subformu. Ovu proveru i setovanje forminih data parametara uradi u forminom OnCurrent eventu. Na taj nacin, kad se kreces kroz rekorde pomocu tvoje forme, neki ce rekordi biti zakljucani a neki ne.

:-)
 
Odgovor na temu

dakuri
Novi Sad

Član broj: 44913
Poruke: 191
*.207.eunet.yu.



+1 Profil

icon Re: Zakljucati Formu11.04.2005. u 06:30 - pre 200 meseci
Za Zidar-a Uradio sam kako si mi rekao ali....
Prvo napisao sam u On Curent:
If ( Gen=1) Then
AllowEdits = No
AllowDeletions = No
AllowAdditions = No
End If


Gde je Gen pokazivac da li su rate generisane 1 Da , 0 Ne. Medjutim kada to uradim onda su mi svi rekordi zakljucani bez obzira da li su rate generisane ili ne, kada Gen = 0 onda su svi rekordi otkljucani.....

 
Odgovor na temu

Zidar
Canada

Moderator
Član broj: 15387
Poruke: 3085
*.eqao.com.



+79 Profil

icon Re: Zakljucati Formu11.04.2005. u 14:11 - pre 200 meseci
nesto se onda nismo razumeli. Objasni ponovo sta imas na formi a sta na subformi. Koji rekrdset ima indikator Gen, onajz jza formu ili onaj za subformu? Na koji si OnCurrent stavio kod, na formin ili subformin?

Ja sam te bio razumeo ovako:

1) Master forma prikazuej podatke o Racunu (Brojracuna, datum... indikator Gen)
2) Subforma pokazuje rate koje su generisane za taj racun
3) Ako je na master formi Gen=1, onda zabrajujes izmene i na master formi i na subformi. U tom slucaju kod za formin OnCurrent

sub Form OnCurrent()
AllowEdits = No
AllowDeletions = No
AllowAdditions = No
'ovde ide kod zaSubforma=Readonly
end sub

zakljucava trenutni rekord master forme. Potrebno je dodati liniju-dve koda da i subforma postane read only.

Ako te nisam razumeo dobro, onda je i moj savet pogresan.
 
Odgovor na temu

[es] :: Access :: Zakljucati Formu

[ Pregleda: 3279 | Odgovora: 4 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.