Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Tomcat 5.5 i Servlets

[es] :: Java :: Tomcat 5.5 i Servlets

[ Pregleda: 4227 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dacho
Montreal

Član broj: 4096
Poruke: 38
*.dialup.sprint-canada.net.



Profil

icon Tomcat 5.5 i Servlets01.04.2005. u 23:35 - pre 232 meseci
Pokusavam da napravim najjednostavniju aplikaciju sa Tomcatom i Servletima i jednostavno ne radi. Nasao sam tutorial star 5 godina na (http://www.onjava.com/pub/a/onjava/2001/04/19/tomcat.html). Server je instaliran kako treba jer primjeri rade i admin tools isto. Dodao sam classpath variablu za servlet-api.jar i cini mi se da su mi ostale path variable configurisane ali nisam 100% siguran. JSP stranice rade takodjer samo servleti ne rade. Da li imate neki tutorial ili nesta slicno. Svaka pomoc je dobrodosla.

Ovako sam organizirao fajlove:

webapps->onjava->WEB-INF->web.xml
webapps->onjava->WEB-INF->classes->com->onjava->login.class
webapps->onjava->login.jsp
webapps->onjava->welcome.jsp


Kad probam pozvati servlet dobijem ovu gresku:

HTTP Status 404 - /onjava/servlet/com.onjava.login

--------------------------------------------------------------------------------

type Status report

message /onjava/servlet/com.onjava.login

description The requested resource (/onjava/servlet/com.onjava.login) is not available.


--------------------------------------------------------------------------------

Apache Tomcat/5.5.7



Mislim da je problem u "context" specifikaciji koju sam prema tutorialu trebao dodati u conf->server.xml ali nisam znao gdje. Pozdrav i hvala.




[Ovu poruku je menjao dacho dana 04.04.2005. u 02:28 GMT+1]
 
Odgovor na temu

overflow
Goran Milosavljević
Integration & Internet Senior
Engineer @ Telenor
Beograd

Član broj: 396
Poruke: 345
*.rcub.bg.ac.yu.

ICQ: 106825659
Sajt: localhost


Profil

icon Re: Tomcat 5.5 i Servlets02.04.2005. u 10:17 - pre 232 meseci
Pre svega koje okruzenje koristis za pisanje J2EE aplikacija? Ja ti toplo preporucujem NetBeans 4.1 EA2.
Nisi ni napisao kako pozivas taj servlet (pitam jer ne zaboravi da servlet gadjas na onom portu na kojem je TomCat podignut). Pretpostavljam da si podigao servlet na TomCat-u?
Dalje, konteks mora biti definisan i sam servlet mora pripadati nekom kontekstu.

Kontekst pravis na nivou na kome je WEB-INF samo u diru META-INF:

webapps->onjava->META-INF->context.xml

Code:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<Context path="/testPrimer">
  <Logger className="org.apache.catalina.logger.FileLogger" prefix="testPrimer." suffix=".log" timestamp="true"/>
</Context>


Ovo je primer kontekst fajla kojim se pravi kontekst /testPrimer
E sad poziv ide: http://localhost:8084/testPrimer/testServlet

Pod uslovom da ti je znaci prvo podignut TomCat, na njemu tvoj servlet, da ti je url pattern za servlet testServlet sto si definisao u web.xml. Kazem, svim ovim mnogo lakse upravljas iz nekog okruzenja, recimo NetBeans-a.
Sve sto je besmislenije, utoliko je bolje.
 
Odgovor na temu

dacho
Montreal

Član broj: 4096
Poruke: 38
*.106-203-24.mc.videotron.ca.



Profil

icon Re: Tomcat 5.5 i Servlets02.04.2005. u 10:57 - pre 232 meseci
Htjeo bi da isprobam kako ovo radi bez IDE-a. Imam instaliran NetBeans 4.1, nisam jos probao u njemu.

Servlet gadjam na http://localhost:8080/onjava/servlet/com.onjava.login sa http://localhost:8080/onjava/login.jsp


webapps->onjava->WEB-INF->web.xml

<?xml version="1.0" encoding="ISO-8859-1"?>

<!DOCTYPE web-app
PUBLIC "-//Sun Microsystems, Inc.//DTD Web Application 2.3//EN"
"http://java.sun.com/j2ee/dtds/web-app_2_3.dtd">

<web-app>

<servlet>
<servlet-name>login</servlet-name>
<servlet-class>com.onjava.login</servlet-class>
</servlet>

</web-app>


webapps->onjava->META-INF->context.xml

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<Context path="/onjava/com/onjava">
<Logger className="org.apache.catalina.logger.FileLogger" prefix="login." suffix=".log" timestamp="true"/>
</Context>
 
Odgovor na temu

antix

Član broj: 8388
Poruke: 265
*.nat-pool.nsad.sbb.co.yu.

Jabber: antix@elitesecurity.org


Profil

icon Re: Tomcat 5.5 i Servlets02.04.2005. u 19:17 - pre 232 meseci
ako sam te dobro shvatio ti pozivas servlet koristeci "deprecated" invoker...
znaci ne treba da pozivas servlet preko
/servlet/imeservleta jer pocevsi od tomcata 5.0.x ovo nije po defaultu ukljuceno
i ne preporucuje se... mada mozes da ga ukljucis u $CATALINA_HOME/conf/web.xml

treba da pozoves servlet samo preko njegovog imena!

pozdrav...
 
Odgovor na temu

dacho
Montreal

Član broj: 4096
Poruke: 38
*.dialup.sprint-canada.net.



Profil

icon Re: Tomcat 5.5 i Servlets02.04.2005. u 22:44 - pre 232 meseci
Pored to sto ne znam kako konfigurisati wex.xml i context.xml problem je sto mi je dokumentacija stara 4 godine i primjeri su bili testirani sa starijim verzijama Tomcata.

Servlet mi je u webapps->WEB-INF->classes->com->onjava->login.class
I trenutno ga zovem sa http://localhost:8080/onjava/com.onjava.login, to bi trebalo bit uredu? Opet ne radi.
 
Odgovor na temu

antix

Član broj: 8388
Poruke: 265
*.nat-pool.nsad.sbb.co.yu.

Jabber: antix@elitesecurity.org


Profil

icon Re: Tomcat 5.5 i Servlets03.04.2005. u 09:43 - pre 232 meseci
ne...

servlet zoves onako kako si ga mapirao u web.xml-u! tek sada sam vidio ....

a ti ovaj nisi ni mapirao...

znaci uradi sledece:

iza redova:

<servlet>
<servlet-name>login</servlet-name>
<servlet-class>com.onjava.login</servlet-class>
</servlet>

dodaj

<servlet-mapping>
<servlet-name>login</servlet-name>
<url-pattern>/login</url-pattern>
</servlet-mapping>


i sada pozivaj servlet sa
http://localhost:8080/login

i to bi trebalo da je to
 
Odgovor na temu

dacho
Montreal

Član broj: 4096
Poruke: 38
*.dialup.sprint-canada.net.



Profil

icon Re: Tomcat 5.5 i Servlets04.04.2005. u 00:17 - pre 231 meseci
Hvala antix, pomogao si mi i sad radi. Pogledao sam i tvoj odgovor na drugoj temi. Ako nekom treba, mogu poslati svoj direktorij u kome drzim aplikaciju. Upotrebljavam Tomcat 5.5.
 
Odgovor na temu

antix

Član broj: 8388
Poruke: 265
*.nat-pool.nsad.sbb.co.yu.

Jabber: antix@elitesecurity.org


Profil

icon Re: Tomcat 5.5 i Servlets04.04.2005. u 01:05 - pre 231 meseci
Bogu hvala :)
 
Odgovor na temu

MirzaSila
Sarajevo

Član broj: 28958
Poruke: 162
*.bbone.utic.net.ba.

Sajt: www.hosting-directory.co...


Profil

icon Re: Tomcat 5.5 i Servlets06.06.2005. u 09:04 - pre 229 meseci
Citat:
dacho: Hvala antix, pomogao si mi i sad radi. Pogledao sam i tvoj odgovor na drugoj temi. Ako nekom treba, mogu poslati svoj direktorij u kome drzim aplikaciju. Upotrebljavam Tomcat 5.5.


Ako mozes meni da posaljes taj primjer na [email protected]
Unaprijed hvala.
Http Status 500
www.Hosting-Directory.co.nr
Free web hosting and domains...
 
Odgovor na temu

[es] :: Java :: Tomcat 5.5 i Servlets

[ Pregleda: 4227 | Odgovora: 8 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.