Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

zasto ovaj kod ne radi - imagecreate

[es] :: PHP :: zasto ovaj kod ne radi - imagecreate

[ Pregleda: 2727 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

webmaster1
Luka Pilipovic
BG

Član broj: 24183
Poruke: 302
*.ptt.yu.

ICQ: 160820372
Sajt: www.montenegro-sea.com


Profil

icon zasto ovaj kod ne radi - imagecreate03.03.2005. u 10:45 - pre 189 meseci
pre godinu,dve sam se zadnji put igrao sa grafikom...pa sam malo zaboravio.Problem je sto ovaj kod ne radi kod mene u lokalu:
Code:

<?php
header("Content-type: image/jpeg");
$im = imagecreate(100, 100);
$bela = imagecolorallocate($im,0,0,0);
$crna = imagecolorallocate($im,255,255,255);
imageline($im,3,3,90,90,$crna);
imagejpeg($im);
imagedestroy($im);
?> 


kaze:

The image “http://localhost/piramida2005a/gd.php” cannot be displayed, because it contains errors.

a meni se cini sve ok
Privatni smeštaj u Crnoj Gori
www.montenegro-sea.com.
 
Odgovor na temu

Nemanja Dubravac
Nemanja Dubravac
Sombor / Wien

Član broj: 4621
Poruke: 952
*.sowireless.co.yu.

Jabber: pcmaniac@gmail.com
ICQ: 91141532
Sajt: www.shpock.com


+3 Profil

icon Re: zasto ovaj kod ne radi - imagecreate03.03.2005. u 11:33 - pre 189 meseci
kod mene radi kako treba (crni kvadrat sa belom dijagonalom)
 
Odgovor na temu

zaraza

Član broj: 19938
Poruke: 1139
*.ptt.yu.



+4 Profil

icon Re: zasto ovaj kod ne radi - imagecreate03.03.2005. u 11:45 - pre 189 meseci
hm i kod mene je ok
jel ti ukljucen GD?
 
Odgovor na temu

set_X

Član broj: 32954
Poruke: 675
62.108.97.*



Profil

icon Re: zasto ovaj kod ne radi - imagecreate03.03.2005. u 11:51 - pre 189 meseci
Citat:
zaraza
jel ti ukljucen GD?


I kod mene radi.
 
Odgovor na temu

webmaster1
Luka Pilipovic
BG

Član broj: 24183
Poruke: 302
*.ptt.yu.

ICQ: 160820372
Sajt: www.montenegro-sea.com


Profil

icon Re: zasto ovaj kod ne radi - imagecreate03.03.2005. u 14:08 - pre 189 meseci
jeste, gd2.dll .....skapirao sam i ja da je do konfiguracije.Al nemam pojma sta je?
U medjuvremenu probao sam na serveru i naravno radi...
Privatni smeštaj u Crnoj Gori
www.montenegro-sea.com.
 
Odgovor na temu

Jbyn4e

Član broj: 422
Poruke: 6049
*.sbb.co.yu.



+256 Profil

icon Re: zasto ovaj kod ne radi - imagecreate03.03.2005. u 14:59 - pre 189 meseci
Da nisi snimio u pogresnom formatu .php fajl, evo ja sam probao sad sa utf-16 i nece da radi (doduse ne ispisuje gresku) a sa utf-8 lepo radi... mozda kod tebe utf-8 dodaje ono cudo na pocetku pa zato nece?
Znaci i kod mene onaj kod koji si ispisao lepo funkcionise... nego ti pogledaj malo po error_log-u ima li sta zanimljvo....

Kad sve ostalo zakaže, pročitaj uputstvo...
 
Odgovor na temu

zi::
Igor Marinović
Manufaktura doo Internet inženjering
Palić

Član broj: 18090
Poruke: 642
212.200.52.*

ICQ: 7715569
Sajt: www.marinowski.com


Profil

icon Re: zasto ovaj kod ne radi - imagecreate03.03.2005. u 15:42 - pre 189 meseci
Izbaci ovu liniju:

Code:

header("Content-type: image/jpeg");


i umesto poruke 'image can not be displayed' ispisace ti gresku.

Ovako postupas i u manje trivijalnim primerima nego sto je ovaj.
 
Odgovor na temu

m_k
Sarajevo [BiH]

Član broj: 29364
Poruke: 340
85.158.38.*

Sajt: www.mkscripts.net


Profil

icon Re: zasto ovaj kod ne radi - imagecreate04.03.2005. u 14:37 - pre 189 meseci
Citat:
zi::: Izbaci ovu liniju:

Code:

header("Content-type: image/jpeg");


i umesto poruke 'image can not be displayed' ispisace ti gresku.

Ovako postupas i u manje trivijalnim primerima nego sto je ovaj.


Probao sam ja i prijavi ovu gresku:

Fatal error: Call to undefined function: imagecreate() in C:\Web\Htdocs\slika.php on line 2
May the force be with you...
 
Odgovor na temu

zi::
Igor Marinović
Manufaktura doo Internet inženjering
Palić

Član broj: 18090
Poruke: 642
212.200.52.*

ICQ: 7715569
Sajt: www.marinowski.com


Profil

icon Re: zasto ovaj kod ne radi - imagecreate04.03.2005. u 14:53 - pre 189 meseci
Kada ti ispiše ovakvu grešku, a siguran si da funkcija mora da postoji, to znači da nemaš odgovarajuću biblioteku, u ovom slučaju je to biblioteka GD.

Proveri to sa phpinfo(); funkcijom, i uporedi je sa serverom gde radi i videćeš razliku.

 
Odgovor na temu

webmaster1
Luka Pilipovic
BG

Član broj: 24183
Poruke: 302
*.ptt.yu.

ICQ: 160820372
Sajt: www.montenegro-sea.com


Profil

icon Re: zasto ovaj kod ne radi - imagecreate04.03.2005. u 15:16 - pre 189 meseci
meni je u lokalu kaze da nema imagecreatefrompng()

otkomentarisao sam ekstenziju u ini-ju, pogledao sam: postoji gd2.dll....
a na serveru radi sve ok...


Privatni smeštaj u Crnoj Gori
www.montenegro-sea.com.
 
Odgovor na temu

zi::
Igor Marinović
Manufaktura doo Internet inženjering
Palić

Član broj: 18090
Poruke: 642
212.200.52.*

ICQ: 7715569
Sajt: www.marinowski.com


Profil

icon Re: zasto ovaj kod ne radi - imagecreate04.03.2005. u 15:43 - pre 189 meseci
probaj
Code:

<?
    phpinfo();
?>


pronadji sta pise pod GD odeljkom. Da li pise: PNG support enabled?
 
Odgovor na temu

Pkt

Član broj: 67358
Poruke: 31
*.beobug.com.



Profil

icon Re: zasto ovaj kod ne radi - imagecreate18.07.2008. u 17:29 - pre 148 meseci
Upoređivao sam ispis funkcije phpinfo() na serveru i na localhostu i vidim da na localhostu nigde nemam poglavlje dg i još mnogo poglavlja (na primer exif). Kako to da promenim na localhostu? Da ubacim da bi mogla da mi radi funkcija imagecreate()?
 
Odgovor na temu

Nemanja Avramović
Software architect
Tap medical
Beograd, Srbija

Moderator
Član broj: 32202
Poruke: 4382
77.46.192.*

Sajt: https://avramovic.info


+45 Profil

icon Re: zasto ovaj kod ne radi - imagecreate18.07.2008. u 18:22 - pre 148 meseci
http://www.boutell.com/gd/

Skineš, instaliraš, restartuješ Apache, i gotovo.
Na tom sajtu imaš detaljna uputstva za instalaciju.
Laravel Srbija.

[NE PRUŽAM PODRŠKU ZA PHP PREKO PRIVATNIH PORUKA!]
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: zasto ovaj kod ne radi - imagecreate

[ Pregleda: 2727 | Odgovora: 12 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.