Linux na velika vrata ulazi u nase kucne kompjutere jel je veoma napredovao u poslednjim godinama.Gotovo potpuno je podrzana multimenija, pojavile su se verzije poznatih igara koje se mogu igrati u mrezi i naravno serveri za njih, veliki broj aplikacija koje se za Windowse placaju u linux-u postoje pod drugacijim imenom a funkcionisu u sustini isto ali su za DZ...
Ja sam poslednjih godina obavezno pratio razvoj linuxa preko novina i prijatelja koji je zbog opisa posla i znatizelje uvek imao po jednu distribuciju linuxa na svom PC-ju, kada sam procitao nedavno clanak o SuSe 9.2 distribuciji doneo sam odluku da ga isprobam i instaliram na svojoj masini, tako je i bilo...
Iz bezbednosnih razloga Linux koristim za Surfovanje internetom zatim, za multimediju i trenutke opustanja i dokolice kad se slusa muzika, gleda film ili kada se zeli prosiriti znanje i iskustvo u oblasti operativnih sistema. Sa druge strane kada je u pitanju profesija i posao koristim XP jer po pitanju kompjuterske grafike, vido-editovanja i animacije proces proizvodnje je vezan za programe u Windowsima a poslodavce i klijente ne mozemo primoravati da trpe zbog nekih nasih preferenci...
Vec nakon par dana koriscenja Linux-a shvatio sam da vredi vremena i truda nauciti nesto vise o operativnim sistemima uopste jer ne mozemo u potpunosti predvideti kakve ce okolnosti vladati u buducnosti a znanje i iskustvo nikada nije suvisno...
Life is good.