na jednom racunaru pod XP-om imam VPN. na drugom racunaru je instaliran mandrake 8.2
preko mreze i netscape 7.1 idem na net bez problema, medjutim iz terminala to nisam uspeo.
ima li neko iskustva sa ovim?
27.12.2004. u 22:25
mrki Sombor
Član broj: 1050 Poruke: 580 *.nat-pool.so.sbb.co.yu.
naime kada pokrenem nmap -v -sS -O -P0 www. neka adresa u konzoli dobijam sledeci
ispis:
failed to resolve given hostname/IP: www. adresa. Note that you can`t use `/mask......
WARNING: no targets were specified, so 0 IP ranges.....
kada nmap pokrenem iz XP-a na kojem je direktno prikacen VPN onda dobijam sasvim ocekivane rezultate.
jos jednom da napomenem da je linux racunar na VPN prikljucen preko mrezne kartice.
Dobro, predpostavljam da opet nisi kod kuce
Vidim da koristis nmap, dobro.
Citat:
jonel$server je IP adresa racunara na kome je XP sa VPN-om
Ovo moze pod uslovom da na XPu imas pokrenut neki name server i da je pravilno konfigurisan, kazes da ovo neradi:
$ping www.google.com
probaj ovo:
$ping 66.102.9.104
znaci googlov IP
Ako radi...samo u /etc/resolv.conf ubaci DNS svog ISP-a.
resio sam problem. u mandrake control centru: network&internet:conection bio sam stavio IP racunara
na kome je VPN mreza, a treba IP racunara sa koga se salje, tj racunara na kome je mandrake.
ja to po skracenom postupku, sto znaci ides u "Mandrake control center" pa odatle
odaberes ikonicu "Network&Internet", pa kada se to otvori pokrenes ikonicu "Conection" ......
izvinjavam se ako je doslo do nekog nesporazuma.
pozdrav