U poslednje vreme mi se na winXPP par puta desilo da se racunar sam restartuje.
Mislio sam MS g****, kad mi se to juce desilo i sa linuxom.
U trenutku se cuje neki kvrc i samo se restaruje racunar.
Sta nije u redu.
Proveri setovanja u biosu, kulere na procesoru i napajanju, uradi scan disc sa nekim antivirus programom pa se javi ali prethodno uradi update istog. Pozdrav !!!
BIG FOOT: U trenutku se cuje neki kvrc i samo se restaruje racunar.
Sta nije u redu.
Pa ako kazes da ti se cuje kvrc. onda je 1000% Hard disk pred crkavanjem...Bekapuj sve podatke, uradi low level format i daj taj stari u zamenu za novi uz neku malu doplatu...Najisplativije.....
Da, slažem se da taj "kvrc" dolazi iz harda. E sad, možda je on pri kraju, a vrlo je lako moguće da je napajanje jer HDD ne dobiva pravilan napon pa se gasi. Pokušaj za probu zamjeniti ili napajanje ili HDD, pa će sve biti jasnije.
08.01.2005. u 01:01
JOJO847 System engineer ZG
Moderator Član broj: 14162 Poruke: 6615 *.adsl.net.t-com.hr.
uradi low level format i daj taj stari u zamenu za novi uz neku malu doplatu...Najisplativije.....
I da se nadopunim, NE radi low level format ! ! ! Ciljaj na napajanje, jer klikanje,škljocanje i kvrcanje HDD-a je usko vezano uz napon napajanja. O nečem sličnom smo pisali ako se sječam na "ATX iskustva..." pa si pogledaj usput.
"...fight cancer believing that unity is strength, knowledge is power and attitude is everything..."