Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

gasenje web browser pomocu jquery

[es] :: Ostali programski jezici :: gasenje web browser pomocu jquery

[ Pregleda: 1557 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

gogi100
Goran Ljubic

Član broj: 40722
Poruke: 914
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon gasenje web browser pomocu jquery08.08.2016. u 21:33 - pre 319 dana i 22h
Da li postoji neka skripta za gasenje web browsera kad se klikne na dugme ili se ubije sesija pri gasenju tab (prozora)? Moze i neka instrukcija
 
Odgovor na temu

gogi100
Goran Ljubic

Član broj: 40722
Poruke: 914
*.mediaworksit.net.



Profil

icon Re: gasenje web browser pomocu jquery09.08.2016. u 08:47 - pre 319 dana i 11h
negde na netu sam procitao da je to moguce birsanjem cookies za sesiju. da li je to moguce i kako?
 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1209
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: gasenje web browser pomocu jquery09.08.2016. u 08:51 - pre 319 dana i 11h
Ime session cookie-a zavisi od toga koja je platforma na serveru (php, asp.net, ...), prvo napiši to pa da vidimo dalje.
Inače, na klik dugmeta bi trebao da pozoveš npr. neki logout koji prazni sesiju, nema potrebe da je ubijaš.
 
Odgovor na temu

brux002
Goran Blazin
Web Developer
Svuda po malo

Član broj: 280339
Poruke: 104
cable-188-2-110-228.dynamic.sbb.rs.

Sajt: goranblazin.com


Profil

icon Re: gasenje web browser pomocu jquery09.08.2016. u 09:12 - pre 319 dana i 10h
Takodje mozes preko websocket-a pratiti koje tabove korisnik ima otvorene pa onda kad zatvori sve tabove izvrsiti odredjene komande na serveru (npr logout ili tako nesto).
Imam slicnu implementaciju na svojoj app (kad ulogovani korisnik zatvori sve tabove posle X sekundi ga server izloguje). Pitaj slobodno ako treba neka pomoc.
Violence is the last refuge of the incompetent.
 
Odgovor na temu

gogi100
Goran Ljubic

Član broj: 40722
Poruke: 914
*.mediaworksit.net.



Profil

icon Re: gasenje web browser pomocu jquery09.08.2016. u 10:42 - pre 319 dana i 9h
pokusao sam sa brisanjem cookies ali nista. da li je moguce kreirati skriptu koja ce pokrenuti ALT+F4 da zatvori ceo browser?
 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1209
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: gasenje web browser pomocu jquery09.08.2016. u 12:28 - pre 319 dana i 7h
Šta je problem koji rešavaš? Pošto očigledno rešavaš na nemoguć ili naopak način.
 
Odgovor na temu

gogi100
Goran Ljubic

Član broj: 40722
Poruke: 914
*.mediaworksit.net.



Profil

icon Re: gasenje web browser pomocu jquery09.08.2016. u 13:27 - pre 319 dana i 6h
imam hfs http server na njemu nema dugmeta za izlaz iz aplikacije. jedini nacin je da korisnik izadje komplet iz browser-a. ja sam pokusavao da brisem kukije pri izlasku iz taba, ali nista. meni bi trebalo dugme na stranici kad korisnik klikne automatski zatvori browser.
 
Odgovor na temu

Aleksandar Đokić

Član broj: 13478
Poruke: 4672
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: gasenje web browser pomocu jquery10.08.2016. u 00:24 - pre 318 dana i 19h
Ako to uspes javi se Google-u, dobro placaju za 0day za Chrome.
 
Odgovor na temu

gogi100
Goran Ljubic

Član broj: 40722
Poruke: 914
212.200.247.*



Profil

icon Re: gasenje web browser pomocu jquery10.08.2016. u 06:32 - pre 318 dana i 13h
ok. da li postoji neko rešenje za ovaj problem npr sa logoru stranicom i kako bi ona izgledala
 
Odgovor na temu

gogi100
Goran Ljubic

Član broj: 40722
Poruke: 914
*.mediaworksit.net.



Profil

icon Re: gasenje web browser pomocu jquery10.08.2016. u 09:24 - pre 318 dana i 10h
probao sam sa ovim kodom

Code:
 function ClearAuthentication(LogOffPage) 
  {
     var IsInternetExplorer = false;    

     try
     {
         var agt=navigator.userAgent.toLowerCase();
         if (agt.indexOf("msie") != -1) { IsInternetExplorer = true; }
     }
     catch(e)
     {
         IsInternetExplorer = false;    
     };

     if (IsInternetExplorer) 
     {
        // Logoff Internet Explorer
        document.execCommand("ClearAuthenticationCache");
        window.location = LogOffPage;
     }
     else 
     {
        // Logoff every other browsers
    $.ajax({
         username: 'unknown',
         password: 'WrongPassword',
             url: './cgi-bin/PrimoCgi',
         type: 'GET',
         beforeSend: function(xhr)
                 {
            xhr.setRequestHeader("Authorization", "Basic AAAAAAAAAAAAAAAAAAA=");
         },

                 error: function(err)
                 {
                    window.location = LogOffPage;
             }
    });
     }
  }


  $(document).ready(function () 
  {
      $('#Btn1').click(function () 
      {
         // Call Clear Authentication 
         ClearAuthentication("force_logout.html"); 
      });
  });          


radi ok u internet explorer-u,ali nece u chrome. meni bi ovo odgovaralo, ali da radi na svim browser-ima. kako omoguciti da radi u chrome?
 
Odgovor na temu

gogi100
Goran Ljubic

Član broj: 40722
Poruke: 914
*.mediaworksit.net.



Profil

icon Re: gasenje web browser pomocu jquery10.08.2016. u 09:34 - pre 318 dana i 10h
proverio sam ne radi ni u firefox
 
Odgovor na temu

dusans
Stojanov Dušan
Pančevo

Član broj: 9551
Poruke: 1209
*.dynamic.sbb.rs.



Profil

icon Re: gasenje web browser pomocu jquery10.08.2016. u 09:43 - pre 318 dana i 10h
Pa pazi, možda i radi nego si se zeznuo sa AAAAAAAAAAAAAAAAAAA= jer je u pitanju base64 string u formi username:password.
Probaj umesto toga "BASIC dW5rbm93bjpXcm9uZ1Bhc3N3b3Jk" (to je unknown:WrongPassword)

https://www.base64encode.org/
https://www.base64decode.org/
 
Odgovor na temu

gogi100
Goran Ljubic

Član broj: 40722
Poruke: 914
*.mediaworksit.net.



Profil

icon Re: gasenje web browser pomocu jquery10.08.2016. u 12:44 - pre 318 dana i 7h
opet nista. koristeci Basic dW5rbm93bjpXcm9uZ1Bhc3N3b3Jk. explorer radi, a chrome ne
 
Odgovor na temu

gogi100
Goran Ljubic

Član broj: 40722
Poruke: 914
*.mediaworksit.net.



Profil

icon Re: gasenje web browser pomocu jquery11.08.2016. u 07:34 - pre 317 dana i 12h
nasao sam na netu da kad ukucas u browser-u http://logout:logout@domain.rs u chrome i firefox-u automatski se radi logout. dok kod ie to ne radi.
kako napraviti skriptu koja na bazi detekcije browser-a radi se logout?
 
Odgovor na temu

gogi100
Goran Ljubic

Član broj: 40722
Poruke: 914
*.mediaworksit.net.



Profil

icon Re: gasenje web browser pomocu jquery11.08.2016. u 11:13 - pre 317 dana i 8h
primetio sam pomocu fiddler-a kad se logujem na stranicu u u header-u u delu Authorization stoji Basic dGVzdDp0ZXN0, a kad kliknem na dugme za log out stoji Basic dW5rbm93bjpXcm9uZ1Bhc3N3b3Jk koje sam postavio pomocu koda

$.ajax({
username: 'unknown',
password: 'WrongPassword',
url: './cgi-bin/PrimoCgi',
type: 'GET',
beforeSend: function(xhr)
{
xhr.setRequestHeader("Authorization", "Basic dW5rbm93bjpXcm9uZ1Bhc3N3b3Jk");
},

error: function(err)
{
window.location = LogOffPage;
}
});

Medjutim, kad u chrome ponovo udjem u moju web aplikaciju ulazi bez login-a. isto je i u firefox-u, a u explorer-u se pojavljuje login prozor.

Sta da radim?
 
Odgovor na temu

gogi100
Goran Ljubic

Član broj: 40722
Poruke: 914
*.mediaworksit.net.



Profil

icon Re: gasenje web browser pomocu jquery11.08.2016. u 12:38 - pre 317 dana i 7h
ja sam kod izmenio i prilagodio ga prema tipu browsera

Code:
function ClearAuthentication(LogOffPage) 
  {
     var isChrome = /Chrome/.test(navigator.userAgent) && /Google Inc/.test(navigator.vendor); 
     var agt=window.navigator.userAgent;
     var IsInternetExplorer10 = agt.indexOf('MSIE');  
     var IsInternetExplorer11 = agt.indexOf('Trident');     
     var IsEdge = agt.indexOf('Edge');
     var IsFirefox  = agt.indexOf('Firefox') > -1;   
            

     if (IsInternetExplorer10>0 || IsInternetExplorer11>0 || IsEdge>0) 
     {
         $.ajax({
         username: 'unknown',
         password: 'WrongPassword',
         url: './cgi-bin/PrimoCgi',
         type: 'GET',
         beforeSend: function(xhr)
                 {
            xhr.setRequestHeader("Authorization", "Basic dW5rbm93bjpXcm9uZ1Bhc3N3b3Jk");
         },

                 error: function(err)
                 {
                    window.location = 'LogOffPage';
                    
             }
    });
     }
     else if(isChrome || IsFirefox)
    {
    $.ajax({
         username: 'unknown',
         password: 'WrongPassword',
         url: './cgi-bin/PrimoCgi',
         type: 'GET',
         beforeSend: function(xhr)
                 {
            xhr.setRequestHeader("Authorization", "Basic dW5rbm93bjpXcm9uZ1Bhc3N3b3Jk");
         },

                 error: function(err)
                 {
                    window.location = 'http://logout:logout@192.168.0.61';
                    
             }
    });
     
     }

   
    
    }


Medjutim linija za chrome i firefox ne radi uvek

Code:
 window.location = 'http://logout:logout@192.168.0.61';


moze li mi neko dati neku instrukciju?
 
Odgovor na temu

[es] :: Ostali programski jezici :: gasenje web browser pomocu jquery

[ Pregleda: 1557 | Odgovora: 15 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.