Nezadovljan sa vecinom stvari...i sa vecinom predavanja,i sa kvalitetom istih(citaj.na predavanjima nista nenaucis)i sa odnosom(nekih)profesora-studenti(citaj.tretiraju nas kao stoku)...previse matematike koja nicemu nesluzi(najteza matematika od svih fakulteta na BU)i profesor matematike to ponosno istice(budite srecni sto ucite najtezu matematiku)...predmetima koji su nepotrebni na mom smeru...ja sam 2.godina na telekomunikacijama,a ucim nacrtnu geometriju i kako se crtaju putevi,koji ce mi to moj,i urbanizam isto uskostrucan predmet za sve smerove sem za telekomunikacije.
Nevidim svrhu opterecivanja studenata sa toliko nepotrebnog i preobinog gradiva...svrha toga je ako uopste postoji je da sto vise studenata odustane a onima koji ostanu da se maksimalno oteza i produzi skolovanje(prosek studija 8 godina).
Ja sumnjam da cu dati ove godine uslov za 3. godinu
Mene jako iritira taj komunisticki stav da mi imamo najbolje strucnjake u svetu i da su zato u SiCG najtezi fakulteti...ne znam samo sta fali Italiji gde inzinjerski fakulteti traju 3 godine gde nema nepotrebnih predmeta i gde gotovo svi studenti zavrsavaju u roku.Oni su od prve godine osposobljavaju za uskostrucnu oblast...
Ja te pozivam da dodjes na neka predavanja na mom faksu i da se uveris u moju pricu.Nekazem ja da su sva losa,npr.profesor Ekonomije je car...predavanja su mu odlicna,uspostavio je sa nama drugarski odnos,aktivno i studenti ucestvuju na predavanjima...jednostavno po meni a i vecini ostalih kolega najbolji profesor na faksu...i prototip kakav profesor treba da bude i kako moze da zainteresuje studente za svoj predmet i predavanja.To isto vazi i za profesora Psihologije,asiteniknju Saobracajnog prava i asistenkinju Ekonomije.
Savim suprotno je na predavanjima iz Kibernetike...profesor dolazi sludjen na predavanje,toliko brzo predaje da niko nestigne nista da zabelezi niko nema predstavu o cemu se zapravo radi u tom predmetu...a sto je najgore nepostoji knjiga...a sto je naj naj gore taj isti profesor na starijim godinama predaje nekoliko strucnih predmeta
Pa zamisli neko od nas ga pitao da malo sporije i razumnije predaje a on nama kaze da je on genije i da mu misli toliko bro nadiru u mozak da ne moze sporije...milslim ludak potpisujem!
Profa Matematike je ista prica,malo manje sludjen ali isto na predavanjima nista od razumevanja...asisteniknja je doduse pokusala malo da nam objasni to sto nismo razumeli na predavanjima(znaci sve)ali nema mnogo uspeha u tome...da te nedavim...
Nazalost iz ovih laksih i manje bitnih predavanja(Ekonomija,pravo,psihologija)profe i asistenti su super,dok za teske i opste inzinjerske tipa Matematika,Statistika,Kibernetika,Elektrotehnika...su za***ani dojaja.
najbolje izdvoj jednu nedelju dodji na sledeca predavanja pa sam vidi:
Kibernetika sreda u 10h kabinet 025,Ekonomija petak u 14.30h kabinet 125...pa sam vidi...
Toliko su mi se smucila ta predavanja da dolazim samo tamo gde je obavezno(uslov za potpis).Mislim i to...sta ima da me neko uslovljava da mu otslusam predavanja i vezbe,pa dobija samo kontraefekat,ja dodjem potpisem se i slusam MP3 plejar u toku predavanja.Nema nista na silu on sa tim sto ucenjuje za potpis nikog nece zainteresovati...
Ja sumnjam da cu ostati na ovom faksu(nazalost jer me telekomunikacije interesuju) pa cu po svemu sudeci ili gledati da telekomunikacije zavrsim u Italiji ili nekoj drugoj zemlji EU,ili da studiram neki privatni faks ovde u nekoj drugoj oblasti.
Moj ti je savet izbegni saobracajni jer ti treba dosta odricanja i dosta jakih zivaca da bi mogao da izdrzis...ja to nemam.
Posto vidim da si zainteresivan i za FON moj predlog ti je da i njega izbacis i da upises neki privatni faks u toj oblasti(menadzment ili slicno) i da studiras ko covek,ko da si "preko"
@stellanova...ti si izgleda zaboravio da mi odgovoris na onu p.p o studijama u Italiji,ako si je izbrisao reci mi da ti posaljem ponovo a ako ne zamolio bih te da mi bar ukratko napises malo o tome
Sta ce biti za 5 meseci vise niko ne sme ni da predvidi,ali ako dozivimo 6-ti mesec vi cete biti nas nezamenjiv covek