morao sam da ozivim temu da ne stvaram novu.
Imam pitanje...
Crne rupe nastaju dakle prema ajnstajnu kada energija postane negativna (kada zvezda potrosi svoja goriva) i pocinje da se urusava u sebe i da povlaci sve oko sebe, naravno sad imamo dva nacina da ih detektujemo, prvi je da trazimo okolne planete koje rotiraju oko necega (nicega) i drugi da vidimo obzorje (svetlost koja se umalo otisnula sa zvezde) E sad posmatranjem crne rupe mozemo da pratimo njeno razvijanje (ponasanje). U svoj literaturi pise da crne rupe mogu da usisaju svu materiju oko sebe ukljucujuci i pise jasno ("Kosmos u orahovoj ljuski" Stiven Hoking), Galaksije!
E sad moje pitanje dolazi do izrazaja: Crne rupe gutaju sve oko sebe, ali zar ako proguta recimo planetu koju naravno privlaci gravitaciono polje zvezde, a posto crna rupa u stvari nije rupa nego zvezda koja ima i masu, zar ono sto ona privuce ne poveca njenu masu, jer ako povecava moje razmisljanje je da moze da nastane: I) Veca crna rupa sa vecim mogucnostima gutanja svega oko sebe sto bi znacilo da moze da unisti i ceo svemir? II) Da gutanjem planeta njeno gravitaciono dejstvo oslabi i ponovo postane zvezda?
Jedino sto sam nasao jos o crnim rupama je da one kada pocnu da se urusavaju mogu jednostavno da isceznu u prostorvremenu, za sta treba vreme a i to je za sada samo teorija.
Mozda sam nesto pogreno shvatio ili propustio ali ako sam dobro shvatio onda su ove dve mogucnosti koje sam naveo sasvim realne?