Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Obican formular za slanje emaila

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Obican formular za slanje emaila

[ Pregleda: 1333 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

vojkan

Član broj: 10743
Poruke: 123
..0.customer.ch.netstream.com.



Profil

icon Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 00:03 - pre 942 dana i 8h

Imam jedan formular koji mi je jedan drugar isprogramirao, one je tu ubacio par nekih stvari za zastitu formulara.

Ja sad treba da ga prekonfigurisem za neku drugu upotrebu i ja sam to uradio on salje mail i sve je ok samo u toku slanja
kad se formular popuni i klikne na posalji on prikaze ovu gresku (pogledaj sliku).
I nakon prikazivanja greske usmeri me na hvala.php i posalje mail.

Kako da ovo otklonim?


formular se sdrzi iz cetiri fajla

formular.php

sendmail.php

formfunc.php

hvala.php




unapred hvala na pomoci
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

pajaja
Beograd

Administrator
Član broj: 41598
Poruke: 3371
*.dynamic.sbb.rs.

Jabber: pajaja@elitesecurity.org
ICQ: 253317269


Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 01:39 - pre 942 dana i 6h
Kao sto upozorenje kaze, hederi su vec poslati. Da li imas neki echo, print, etc pre session_start() ? Koji editor koristis?
xxx
mali mali mali kamičak...nebo plave boje.
In Memoriam: Madzone Zeka(15.09.2005-16.09.2005)
 
Odgovor na temu

vojkan

Član broj: 10743
Poruke: 123
*.adslplus.ch.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 09:18 - pre 941 dana i 23h
Laptopovi

pavle hvala na pomoci.

da se nemucimo ovako da ja ubacim to u zip pa da ovde uploadujem pa ti posle samo obrazlozi gde imam gresku :)

jeli ok

pozdrav
voja
 
Odgovor na temu

PHPovac

Član broj: 300013
Poruke: 168
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 10:37 - pre 941 dana i 21h
Nisi okačio ništa...?
 
Odgovor na temu

vojkan

Član broj: 10743
Poruke: 123
*.adslplus.ch.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 10:54 - pre 941 dana i 21h
Evo sad sam ubacio. hvala vam na pomoci
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

PHPovac

Član broj: 300013
Poruke: 168
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 11:01 - pre 941 dana i 21h
Code (php):

?>





<?
 


Code (php):


<?
 


Ispred <? NE SMEŠ imati ništa!!! Nikakav tekst razmak itd!!!
I zašto si posle svake funkcije stavljao
Code (php):

?>





<?
 

kada to niko normalan ne stavlja.. time si prekinuo sesiju...
Ispred <? i na kraju ne sme biti ničega... ni razmak ni ništa...
 
Odgovor na temu

vojkan

Član broj: 10743
Poruke: 123
*.adslplus.ch.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 11:22 - pre 941 dana i 21h
prijatelju, ja da znam profesionalno da se bavim tim nebi ovde postavio temu.
ja to malo onako amaterski nabrzake :)

nemoj ti meni ovo ?> ono <? nego napisi u kom fajlu je greska i koji red i sta je greska. malo obrazlozi zasto se tu otvara sesija i kad treba da se zatvori
da ja to malo razumem kako radi taj formular uopste :) posto ovo nije bas obicni formular nego ima i obavezna polja i jos neku proveru

ja onako amaterski koliko se razumem otvara se sesija da bi se podatci ukucani u formular preneli dalje u neki drugu datoteku? jeli tako ili gresim?
ali posto ovde ima vise stvari u pozadini koje se obavljaju pa me to zbunjuje.

hvala
 
Odgovor na temu

PHPovac

Član broj: 300013
Poruke: 168
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 11:32 - pre 941 dana i 20h
Greška je u svakom fajlu... Osim danke.php ali u njemu nemaš php kod...
Sesija puca ako imaš neki izlaz pre otvaranja sesije, a imaš i BOM i razmak i \r\n.
Inače to jeste običan formular jer svaki ima obavezna polja i proveru da li je validan email...
Ne smeš da imaš izlaz, ponavljam, pre session_start(); ili header();!
To sve imaš na php.net funkcija session_start. Lpeo piše da ne sme da ima izlaz.
Ako ne znaš šta je BOM, koristi google.
Poslaću ti sad gotov fajl koji radi.
---
Što se tiče privatne poruke, ne mogu da odgovorim, pošalji mi email...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1700
*.190.251.212.customer.cdi.no.

Sajt: norway.dakipro.com


Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 11:41 - pre 941 dana i 20h
Iskreno cenim pomoc clanova i volju da se pomogne nekom ko ima problem, samo bih zamoli clanove foruma da obrate paznju na opis i pravilnik php foruma. Posebno na deo o pisanju gotovih resenja ostalim clanovima.
Citat:

1. PHP forum je mesto gde se razmenjuju iskustva i znanja nikako nije mesto gde se pišu gotova rešenja i domaći zadaci za članove koji nemaju želje i strpljenja da sami uče i da sami rade na svom problemu.

Iako je tema premestena u forum za pocetnike, da ne bi kvalitet diskusija nepotrebno opao na forumu jos jednom molim clanove da se drze opisa i pravila php foruma. Mozda je bolje da produzite dalju diskusiju preko privatnih poruka ako se buduci postovi kose sa pravilnikom
 
Odgovor na temu

vojkan

Član broj: 10743
Poruke: 123
*.adslplus.ch.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 11:42 - pre 941 dana i 20h
hvala puno, sta je zanimljivo ucitao sam ovo sto si prepravio i opet ista greska?
a formular radi, nakon klika na posalji izadje ta greska i prebaci me na hvala.php

u cemu je sad problem?

poslacu ti mail ;)

pozz
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

vojkan

Član broj: 10743
Poruke: 123
*.adslplus.ch.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 11:48 - pre 941 dana i 20h
dobro dalibore pridrzavacemo se, ja bi stvarno volio da naucim taj php ali najveci problem je vreme :(
stvarno nemam vremena da se posvetim tome bas, za to je potrebno mnogo vremena da se investira.
po mom misljenju najbolje se uci ovako kad se ispravi greska i ukaze se gde se nalazi greska i zasto.
 
Odgovor na temu

PHPovac

Član broj: 300013
Poruke: 168
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 11:48 - pre 941 dana i 20h
Greška nije ista, slična je :)
Sada kaže da nedostaje parametar za funkciju post_u_niz.
Proveri tu funkciju jer ima grešku sa nedostaje parametar $duzina, 4i po redu..
 
Odgovor na temu

vojkan

Član broj: 10743
Poruke: 123
*.adslplus.ch.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 12:00 - pre 941 dana i 20h
kako nije ista pa vidi gore prvu sliku sto sam dodao :)

ma dobro, e to je ono sto me zbunjuje post_u_niz :)

ma dobro moracu ovo sam da resim nema druge :D haha
 
Odgovor na temu

PHPovac

Član broj: 300013
Poruke: 168
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 12:08 - pre 941 dana i 20h
Znači problem jeste u post_u_niz.
To ćeš morati sam da rešiš, jer ovo već obuhvata pisanje gotove skripte, a ne pomoć...
 
Odgovor na temu

vojkan

Član broj: 10743
Poruke: 123
*.adslplus.ch.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 12:16 - pre 941 dana i 20h
Razumem :) Ali ipak Hvala na pomoci.
Bolje je kad sam pronadjem onda cu mozda da shvatim kako to sve funkcionise :-)





 
Odgovor na temu

HelloCode
Novi Sad

Član broj: 254053
Poruke: 111
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 22:04 - pre 941 dana i 10h
Stavi posle session_start(); ovo:
Code:
ob_start();
i stavi na kraju tvog fajla, pre nego sto zatvoris php code sa ?> ovo:
Code:
ob_flush();


Sa ovim ces izbeci date greske.
Za vise informacija sta ob_* radi poseti php.net .
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 1397



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 22:20 - pre 941 dana i 10h
Mora i flush();

Code (php):


ob_start('Something');

echo $var;

ob_flush();
flush('Something');
usleep(300000); # da ga uspori, unormali malo.
session_write_close(); // «« ako je gotovo i sa sesijama, inače nije obavezno.

 

 
Odgovor na temu

vojkan

Član broj: 10743
Poruke: 123
..2.customer.ch.netstream.com.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila10.03.2012. u 08:01 - pre 936 dana
hvala na pomoci ali neide jos uvek.
pokusao sam i sa time.

na jednom serveru neprikazuje nikakvu gresku i radi super a na drugom uvek prikazuje istu gresku .
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Obican formular za slanje emaila

[ Pregleda: 1333 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Pošalji poruku - forum: PHP za početnike
Username: Gost (niste ulogovani)
% 0
Tema: Re: Obican formular za slanje emaila
Sličica poruke:


Poruka:
Instant dodavanje:



Bold - [b] [/b]
Italic - [i] [/i]
Underline - [u] [/u]
Horizontal line - [hr]
Red - [red] [/red]
Blue - [blue] [/blue]
SuperScript - [sup] [/sup]
SubScript - [sub] [/sub]
Code - [code] [/code]
Quote - [quote] [/quote]
Image - [img] [/img]
Google search - [google] [/google]
Url - [url=] [/url]
Email - [url=] [/url]
TT - [tt] [/tt]
Term - [term] [/term]
BSoD - [bsod] [/bsod]
Pre - [pre] [/pre]
LateX - [tex] [/tex]
Youtube - [youtube] [/youtube]
[att_img] - [att_img]
[att_url] - [att_url]
Opcije:
 

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.