Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Obican formular za slanje emaila

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Obican formular za slanje emaila

[ Pregleda: 1305 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

vojkan

Član broj: 10743
Poruke: 123
..0.customer.ch.netstream.com.



Profil

icon Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 00:03 - pre 909 dana i 16h

Imam jedan formular koji mi je jedan drugar isprogramirao, one je tu ubacio par nekih stvari za zastitu formulara.

Ja sad treba da ga prekonfigurisem za neku drugu upotrebu i ja sam to uradio on salje mail i sve je ok samo u toku slanja
kad se formular popuni i klikne na posalji on prikaze ovu gresku (pogledaj sliku).
I nakon prikazivanja greske usmeri me na hvala.php i posalje mail.

Kako da ovo otklonim?


formular se sdrzi iz cetiri fajla

formular.php

sendmail.php

formfunc.php

hvala.php




unapred hvala na pomoci
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

pajaja
Pavle Obradovic
Beograd

Administrator
Član broj: 41598
Poruke: 3366
*.dynamic.sbb.rs.

Jabber: pajaja@elitesecurity.org
ICQ: 253317269


Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 01:39 - pre 909 dana i 14h
Kao sto upozorenje kaze, hederi su vec poslati. Da li imas neki echo, print, etc pre session_start() ? Koji editor koristis?
xxx
mali mali mali kamičak...nebo plave boje.
In Memoriam: Madzone Zeka(15.09.2005-16.09.2005)
 
Odgovor na temu

vojkan

Član broj: 10743
Poruke: 123
*.adslplus.ch.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 09:18 - pre 909 dana i 6h
Laptopovi

pavle hvala na pomoci.

da se nemucimo ovako da ja ubacim to u zip pa da ovde uploadujem pa ti posle samo obrazlozi gde imam gresku :)

jeli ok

pozdrav
voja
 
Odgovor na temu

PHPovac

Član broj: 300013
Poruke: 168
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 10:37 - pre 909 dana i 5h
Nisi okačio ništa...?
 
Odgovor na temu

vojkan

Član broj: 10743
Poruke: 123
*.adslplus.ch.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 10:54 - pre 909 dana i 5h
Evo sad sam ubacio. hvala vam na pomoci
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

PHPovac

Član broj: 300013
Poruke: 168
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 11:01 - pre 909 dana i 5h
Code (php):

?>





<?
 


Code (php):


<?
 


Ispred <? NE SMEŠ imati ništa!!! Nikakav tekst razmak itd!!!
I zašto si posle svake funkcije stavljao
Code (php):

?>





<?
 

kada to niko normalan ne stavlja.. time si prekinuo sesiju...
Ispred <? i na kraju ne sme biti ničega... ni razmak ni ništa...
 
Odgovor na temu

vojkan

Član broj: 10743
Poruke: 123
*.adslplus.ch.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 11:22 - pre 909 dana i 4h
prijatelju, ja da znam profesionalno da se bavim tim nebi ovde postavio temu.
ja to malo onako amaterski nabrzake :)

nemoj ti meni ovo ?> ono <? nego napisi u kom fajlu je greska i koji red i sta je greska. malo obrazlozi zasto se tu otvara sesija i kad treba da se zatvori
da ja to malo razumem kako radi taj formular uopste :) posto ovo nije bas obicni formular nego ima i obavezna polja i jos neku proveru

ja onako amaterski koliko se razumem otvara se sesija da bi se podatci ukucani u formular preneli dalje u neki drugu datoteku? jeli tako ili gresim?
ali posto ovde ima vise stvari u pozadini koje se obavljaju pa me to zbunjuje.

hvala
 
Odgovor na temu

PHPovac

Član broj: 300013
Poruke: 168
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 11:32 - pre 909 dana i 4h
Greška je u svakom fajlu... Osim danke.php ali u njemu nemaš php kod...
Sesija puca ako imaš neki izlaz pre otvaranja sesije, a imaš i BOM i razmak i \r\n.
Inače to jeste običan formular jer svaki ima obavezna polja i proveru da li je validan email...
Ne smeš da imaš izlaz, ponavljam, pre session_start(); ili header();!
To sve imaš na php.net funkcija session_start. Lpeo piše da ne sme da ima izlaz.
Ako ne znaš šta je BOM, koristi google.
Poslaću ti sad gotov fajl koji radi.
---
Što se tiče privatne poruke, ne mogu da odgovorim, pošalji mi email...
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

Moderator
Član broj: 31848
Poruke: 1699
*.190.251.212.customer.cdi.no.

Sajt: norway.dakipro.com


Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 11:41 - pre 909 dana i 4h
Iskreno cenim pomoc clanova i volju da se pomogne nekom ko ima problem, samo bih zamoli clanove foruma da obrate paznju na opis i pravilnik php foruma. Posebno na deo o pisanju gotovih resenja ostalim clanovima.
Citat:

1. PHP forum je mesto gde se razmenjuju iskustva i znanja nikako nije mesto gde se pišu gotova rešenja i domaći zadaci za članove koji nemaju želje i strpljenja da sami uče i da sami rade na svom problemu.

Iako je tema premestena u forum za pocetnike, da ne bi kvalitet diskusija nepotrebno opao na forumu jos jednom molim clanove da se drze opisa i pravila php foruma. Mozda je bolje da produzite dalju diskusiju preko privatnih poruka ako se buduci postovi kose sa pravilnikom
 
Odgovor na temu

vojkan

Član broj: 10743
Poruke: 123
*.adslplus.ch.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 11:42 - pre 909 dana i 4h
hvala puno, sta je zanimljivo ucitao sam ovo sto si prepravio i opet ista greska?
a formular radi, nakon klika na posalji izadje ta greska i prebaci me na hvala.php

u cemu je sad problem?

poslacu ti mail ;)

pozz
Prikačeni fajlovi
 
Odgovor na temu

vojkan

Član broj: 10743
Poruke: 123
*.adslplus.ch.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 11:48 - pre 909 dana i 4h
dobro dalibore pridrzavacemo se, ja bi stvarno volio da naucim taj php ali najveci problem je vreme :(
stvarno nemam vremena da se posvetim tome bas, za to je potrebno mnogo vremena da se investira.
po mom misljenju najbolje se uci ovako kad se ispravi greska i ukaze se gde se nalazi greska i zasto.
 
Odgovor na temu

PHPovac

Član broj: 300013
Poruke: 168
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 11:48 - pre 909 dana i 4h
Greška nije ista, slična je :)
Sada kaže da nedostaje parametar za funkciju post_u_niz.
Proveri tu funkciju jer ima grešku sa nedostaje parametar $duzina, 4i po redu..
 
Odgovor na temu

vojkan

Član broj: 10743
Poruke: 123
*.adslplus.ch.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 12:00 - pre 909 dana i 4h
kako nije ista pa vidi gore prvu sliku sto sam dodao :)

ma dobro, e to je ono sto me zbunjuje post_u_niz :)

ma dobro moracu ovo sam da resim nema druge :D haha
 
Odgovor na temu

PHPovac

Član broj: 300013
Poruke: 168
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 12:08 - pre 909 dana i 4h
Znači problem jeste u post_u_niz.
To ćeš morati sam da rešiš, jer ovo već obuhvata pisanje gotove skripte, a ne pomoć...
 
Odgovor na temu

vojkan

Član broj: 10743
Poruke: 123
*.adslplus.ch.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 12:16 - pre 909 dana i 3h
Razumem :) Ali ipak Hvala na pomoci.
Bolje je kad sam pronadjem onda cu mozda da shvatim kako to sve funkcionise :-)





 
Odgovor na temu

HelloCode
Novi Sad

Član broj: 254053
Poruke: 110
*.dynamic.isp.telekom.rs.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 22:04 - pre 908 dana i 18h
Stavi posle session_start(); ovo:
Code:
ob_start();
i stavi na kraju tvog fajla, pre nego sto zatvoris php code sa ?> ovo:
Code:
ob_flush();


Sa ovim ces izbeci date greske.
Za vise informacija sta ob_* radi poseti php.net .
 
Odgovor na temu

plus_minus

Član broj: 289459
Poruke: 1376



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila04.03.2012. u 22:20 - pre 908 dana i 17h
Mora i flush();

Code (php):


ob_start('Something');

echo $var;

ob_flush();
flush('Something');
usleep(300000); # da ga uspori, unormali malo.
session_write_close(); // «« ako je gotovo i sa sesijama, inače nije obavezno.

 

 
Odgovor na temu

vojkan

Član broj: 10743
Poruke: 123
..2.customer.ch.netstream.com.



Profil

icon Re: Obican formular za slanje emaila10.03.2012. u 08:01 - pre 903 dana i 8h
hvala na pomoci ali neide jos uvek.
pokusao sam i sa time.

na jednom serveru neprikazuje nikakvu gresku i radi super a na drugom uvek prikazuje istu gresku .
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: PHP za početnike :: Obican formular za slanje emaila

[ Pregleda: 1305 | Odgovora: 17 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Pošalji poruku - forum: PHP za početnike
Username: Gost (niste ulogovani)
% 0
Tema: Re: Obican formular za slanje emaila
Sličica poruke:


Poruka:
Instant dodavanje:



Bold - [b] [/b]
Italic - [i] [/i]
Underline - [u] [/u]
Horizontal line - [hr]
Red - [red] [/red]
Blue - [blue] [/blue]
SuperScript - [sup] [/sup]
SubScript - [sub] [/sub]
Code - [code] [/code]
Quote - [quote] [/quote]
Image - [img] [/img]
Google search - [google] [/google]
Url - [url=] [/url]
Email - [url=] [/url]
TT - [tt] [/tt]
Term - [term] [/term]
BSoD - [bsod] [/bsod]
Pre - [pre] [/pre]
LateX - [tex] [/tex]
Youtube - [youtube] [/youtube]
[att_img] - [att_img]
[att_url] - [att_url]
Opcije:
 

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.