Kao sto rekoh, ranije je radilo ok, onda je telefon poceo da susti, i tehnicari telekoma su nesto radili. Od onda je ovako. A po slobodnoj proceni od centrale do mene ima izmedju 2.5 i 3km. Ranije je attenuation bio mnogo manji.
Linija je kroz vazduh, e sad pitanje je kolko je to dobro spojeno kad su resavali problem tu kod bandere sa koje ide kabl. Sad ne mogu da prebacim na ADSL2+ ali cu videti kad se vratim iz grada da se malo igram nocas sa podesavanjima rutera, jer bi sad svima smetao, em skidam nesto, em brat radi nesto za jedan projekat, tako da malo kasnije nocas cu da prebacujem, mada kolko se ja secam, vrlo slicne vrednosti dobijam na ADSL2+ modu, samo sto linija losije radi.
Imam softverska ogranicenja brzine na Linux ruteru (TP-Link je samo bridge na ethernet), a to sam sve uradio kako jedna konekcija ne bi blokirala sve ostale, kako bi svima ovde kod mene na mrezi kolko tolko podjednako isao internet... A limit mi je trenutno na 3.3MBit/200kbit jer kad se desi neka greska na ADSL liniji, a bufferi se napune ume da skoci latency i preko 2-3 sekunde.
Zato i pitam da li je pametno ako omoguce speedup za nas korisnike paketa 4M, da mi linija bude na 6Mbit a da se softverski to i u telekomu i kod mene na ruteru ogranici na recimo 3.5Mbit/s.
Čemu ovo služi, a uz to i ne radi?!?!?!?!
www.oneit.rs ::
www.koktelbar.rs ::
www.fissoft.net
Moj komšija dve krave kupio!
Za svaki slučaj :)