Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ERP rjesenja za odredjenu namjenu

[es] :: IS i ERP :: ERP rjesenja za odredjenu namjenu

Strane: 1 2

[ Pregleda: 1236 | Odgovora: 24 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

RadnaXelA
Alexandar
Student informacionih tehnologija
Belgrade

Član broj: 182542
*.static.beocity.net.

icon Re: ERP rjesenja za odredjenu namjenu05.06.2008. u 16:04
Citat:
momsab: To ptianje se ne postavlja za OpenSOurce nego za sve firme koje razvijaju tebi potrebna resenja
OpenSource je u "prednosti" po tome sto neko drugi moze da preuzme razvoj resenja nakon kraha firme

ovo je vec receno u toj drugoj temi...

takodje je bio i odgovor, da nije pitanje u tome da li ce neko da je otkupi ili ne (ko bi dao pare za to?) vec u ljudima koji odrzavaju taj software.
<-- Loved by few, hated by many, respected by all
05.06.2008. u 16:04 

totovic
Aleksandar Totovic
ERP Consultant & Project Manager
Beograd

Član broj: 25536
*.adsl-3.sezampro.yu.

icon Re: ERP rjesenja za odredjenu namjenu05.06.2008. u 20:39
Citat:
akiko1: ...Ne znam da li sam dobro ovo shvatio, ali za koju grupu rjesenja (npr.) je pogodan SAP, NAV, ORACLE, HANSA?...

Za velike firme sa izuzteno kompleksnim poslovnim procesima, SAP je jedino pravo rešenje. Mogu tu da dođu i AX ili Oracle, ali su oni ipak namenjeni za velike, ali malo (samo malo) jednostavnije firme. NAV je namenjen srednjim i manjim firmama. To ne znači da NAV ne može u veće ili ovi prethoni u manje, ali je to neka realna podela.
Ali kad kažemo velika firma, mislim na veliku firmu na svetskom nivou (BMW, Ford, Boing, Wilkinson, Vodafone, BASF, IBM, Coca Cola, AT&T, FedEx...). Kod nas se u ovu grupu mogu uklopiti možda samo: NIS, JAT, Telekom, Delta, EPS (možda sam nekog preskočio). Ostale firme uglavnom pate od toga da se smatraju velikim.
Cave ab homine unius libri
05.06.2008. u 20:39 

RadnaXelA
Alexandar
Student informacionih tehnologija
Belgrade

Član broj: 182542
*.static.beocity.net.

icon Re: ERP rjesenja za odredjenu namjenu09.06.2008. u 08:33
Citat:
totovic: Kod nas se u ovu grupu mogu uklopiti možda samo: NIS, JAT, Telekom, Delta, EPS (možda sam nekog preskočio). Ostale firme uglavnom pate od toga da se smatraju velikim.

Pa ja bih tu stavio jos 2-3 firme. Npr. Hemofarm, Nelt, ... A sto se tice ovoga, da firme pate od velicine, pate i to doooosta
<-- Loved by few, hated by many, respected by all
09.06.2008. u 08:33 

sinisa.medic
Sinisa Medic
Srbija

Član broj: 102254
*.adsl-a-1.sezampro.yu.

Sajt: www.sinet.co.yu

icon Re: ERP rjesenja za odredjenu namjenu09.06.2008. u 11:33
Citat:
RadnaXelA: Pa ja bih tu stavio jos 2-3 firme. Npr. Hemofarm, Nelt, ... A sto se tice ovoga, da firme pate od velicine, pate i to doooosta :)

Pa sad ne znam koji su to kriterijumi za veličinu firme. Kada je Nelt u pitanju oni se odlično snalaze sa sadašnjim ERPom u 4 države, 10-tak gradova, 200-tinjak računara koji koriste ERP... Po tim ciframa onda ne spadaju u velike firme?
Siniša
09.06.2008. u 11:33 

totovic
Aleksandar Totovic
ERP Consultant & Project Manager
Beograd

Član broj: 25536
213.253.117.*

icon Re: ERP rjesenja za odredjenu namjenu09.06.2008. u 13:23
Hemofarm - da, NELT - sigurno ne. Mada ov i nije tema koje su firme u Srbiji velike. Samo je dat primer.
Cave ab homine unius libri
09.06.2008. u 13:23 

[es] :: IS i ERP :: ERP rjesenja za odredjenu namjenu

Strane: 1 2

[ Pregleda: 1236 | Odgovora: 24 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.