Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

pomoc oko umrezenja sa komsijom, i koriscenje jednog adsl-a?

[es] :: Home Networking :: pomoc oko umrezenja sa komsijom, i koriscenje jednog adsl-a?
(Zaključana tema (lock), by Mister Big Time)

[ Pregleda: 452 | Odgovora: 5 ]

Postavi temu

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

jataganyahoo

Član broj: 179575
*.ptt.yu.

icon pomoc oko umrezenja sa komsijom, i koriscenje jednog adsl-a?25.04.2008. u 09:51

Znaci potpuni sam amater,ne znam nista o ovome. Citao sam forume, ali mi nije jasno nista. Hteo bih da se umrezim sa komsijom(20-30m smo udaljeni), i da uzmemo jedan adsl pa da ga koristimo i ja i on. Ako moze neko prosto da nam objasni sta nam treba (kablovi ili sta vec), i kako sve to da odradimo, a i u control panelu, da li treba neki program, nesto? Molim vas pomozite, a hvala Vam unapred.
ps-ja nemam jos uvek mreznu karticu, komsija ima, sad me jos zanima da li moja mrezna kartica mora da bude ista kao njegova....
25.04.2008. u 09:51 

kristi1
Garic-City

Član broj: 151211
89.110.203.*

icon Re: pomoc oko umrezenja sa komsijom, i koriscenje jednog adsl-a?25.04.2008. u 10:03
Trebaju vam kablovi i kad uzimate adsl uzmite ruter ne modem. Posto ti nemas mreznu postavi kod tebe ruter i ubodi u usb a on u mreznu. Nista nema da podesavate.
25.04.2008. u 10:03 

matixsc
vranje

Član broj: 88761
*.eunet.yu.

icon Re: pomoc oko umrezenja sa komsijom, i koriscenje jednog adsl-a?25.04.2008. u 10:49
Postovani ucesnici diskusije,

Ja bih se nadovezao na diskusiju pitanjem.
Imam slican problem kao jataganyahoo, s tim sto se moj komsija nalazi 50m od mene preko puta ulice, i vec sam dobio ADSL modem a ne router.
Sta mi je sve potrebno od hardvera i kakva su podesavanja da sve to radi nezavisno, tj. da ja ili komsija idemo na internet nezavisno jedan od drugog.

Pozdrav!
25.04.2008. u 10:49 

miki_250
milan markovic
beograd

Član broj: 81008
212.200.243.*

icon Re: pomoc oko umrezenja sa komsijom, i koriscenje jednog adsl-a?25.04.2008. u 11:29
pod 1 ako ne moze kabl potrebno je da ti imas bezicni ruter kod sebe a on da kupi anternu i mreznu kartu ako se fizicki vidite a trebalo bih jer ste blizu
25.04.2008. u 11:29 

Mister Big Time
Freelance dev / ICT consulting
Belgrade

Moderator
Član broj: 15306
*.yubc.net.

Jabber: matrix@elitesecurity.org
Sajt: beogradjesvet.com

icon Re: pomoc oko umrezenja sa komsijom, i koriscenje jednog adsl-a?26.04.2008. u 02:46
Ljudi, ova pitanja su zaista, ali zaista pocela da okupiraju ovaj pod forum. Dnevno se prosecno otvori 3-4 ovakve teme. Za koje babe zdravlja stoje onolike TOP teme, za pocetnike do detalja objasnjeno, nacrtano itd?! Nije ovo neka nauka, svako ko je uspeo da se registruje na forum i napise post moze da uradi i home network.
Samo je potrebno odvojiti 5-10 minuta i procitati TOP teme.

Citat:
kristi1: Trebaju vam kablovi i kad uzimate adsl uzmite ruter ne modem. Posto ti nemas mreznu postavi kod tebe ruter i ubodi u usb a on u mreznu. Nista nema da podesavate.

Ovo i nije neko resenje, onda nece biti u mrezi. A sumnjam da hoce samo da dele ADSL, kada vec mogu i fajlove, igranje igrica itd. Prosto je greota kaciti jedan racunar na USB rutera, a drugi na ethernet. Neka lepo uzme karticu za 300 dinara, nakace se obadva na ruter preko etherneta, naprave home net, share-uju adsl nezavisno i bog te veselio.

Znaci potrebno je: mrezna kartica za racunar koji je nema (btw koja to ploca u zadnjih 4-5 god nema ethernet integrusu?!), zatim ruter, mrezni kablovi (procitati TOP temu Osnovi umrezavanja).

Citat:
matixsc: Postovani ucesnici diskusije,

Ja bih se nadovezao na diskusiju pitanjem.
Imam slican problem kao jataganyahoo, s tim sto se moj komsija nalazi 50m od mene preko puta ulice, i vec sam dobio ADSL modem a ne router.
Sta mi je sve potrebno od hardvera i kakva su podesavanja da sve to radi nezavisno, tj. da ja ili komsija idemo na internet nezavisno jedan od drugog.

Pozdrav!

Ako hoces sa modemom, moras preko ICS-a da share-ujes konekciju ali ce onda tvoj komp morati uvek da radi i bude na netu da bi komsija mogao da ga koristi. Bolje je uzeti ruter, i onda ste nezavisni. 50m preko puta tebe je lako izvodljivo, ali morate dobro fizicki na terenu srediti kako ce kabl da ide, ja sam radio u nasoj mrezi isto tu distancu vezano drzacima od odzaka do odzaka, kroz buzir crevo i ojacano sajlom. Kao pocetnici ne znam da li cete uspeti to sami da uradite, stoga mozda je pametno da pitate nekoga da vam na terenu pomogne ili odradi to.

There are wars that can't be won.

IT'S ALL THE SAME,
ONLY THE NAMES WILL CHANGE.

26.04.2008. u 02:46 

[es] :: Home Networking :: pomoc oko umrezenja sa komsijom, i koriscenje jednog adsl-a?
(Zaključana tema (lock), by Mister Big Time)

[ Pregleda: 452 | Odgovora: 5 ]

Postavi temu

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.