Citat:
liverpool_fan: pre par sati sam cuo od nekih ljudi da nisu doboli odobrenje od tehnicke komisije
ne znam koliko je informacija tacna
Danas sam razgovarao sa direktorom razvoja Telekoma za mreznu grupu 026 - Smederevo iz Smedereva koji je zaduzen dakle za citavu ovu mreznu grupu pa tako i ovu nasu centralu i tacno je da je bilo dosta problema sa opremom na trasama (opticke veze) uz opravdanje da im je isporucena delimicno neispravna infrastrukturna oprema. U vezi sa tim jutros su imali nekakav kolegijum (mogu da zamislim kakav). Kaze da ce centrala u S. Palanci sigurno biti osposobljena do sredine ovog meseca (ne verujem dok ne vidim) a da ce kasnije sredinom sledeceg meseca biti pustena u rad centrala u Velikoj Plani i delu Smedereva.
Iz svega sto sam uspeo da saznam u vezi sa ovom tematikom prateci je godinu dana mogu da zakljucim sledece:
1. Na nasoj centrali niti sta znaju niti ima ko da zna niti odlucuju o bilo cemu izuzev mozda upravnika koji prima instrukcije direktno iz Smedereva.
2. Do sada je kod nas monopol nad Wireless internetom kao jedinim vidom broadband interneta imao nadprovajder sa teritorije opstine Smederevo koji protokom snabdeva 90% nasih lokalnih Wireless operatora na teritoriji opstina S.Palanka i V.Plana ne samo fizickih vec i velikih biznis korisnika.
3. O imenima Wireless nadprovajdera, Wireless provajdera, Wireless biznis provajdera i velikih Wireless biznis korisnika ne zelim za sada da govorim jer jos uvek nemam cvrste dokaze za ono u sta cu svakako da budem sasvim ubedjen ukoliko dodje do jos jednog odlaganja osposoljavanja centrala na mreznoj grupi 026!
4. Slicna je situacija i sa kablovskim CATV sistemima gde potpuno nelegalnu kvazi CATV mrezu hostuje lokalna elektro- distribucija koja kao javno preduzece NEMA PRAVA da se bavi takvom delatnoscu ... o ovome u nekoj drugoj temi ali je princip neodgovornosti i muljanja sasvim uporediv i ocigledan ali je izgleda za ovaj deo Srbije prirodan.