Dakle moj problem je sledeci. Nemam nikakvog iskustva u Clipperu, molim pomoc. Imam masinu 160 gb sata, 6000 intel duo core 1gb ram da ne pominjem dalje komponente, to je server, na njemu se nalazi baza knjigovodstvenog programa pisanog u kliperu posto radi pod dosom. Ajde resicemo onaj problem nekako sa full screen za dos ali imam mnogo veci problem. naime na server je nakaceno 10 masina i sve vuku bazu kroz mrezu, (u mrezi su adrese tipa 192.168.1.1 - 192.168.1.10 255.255.255.0 isti workgroup) disk sa servera je mapiran ostale masine ga uredno vide, prepoznavanje i prebacivanje fajlova kroz mrezu radi extra, sama baza na serveru ima oko 360 mb. Problem je u kada jedna od masina na mrezi povuce neki podatak u kjnigovodstvenom programu recimo to se zove analiticka kartica ,sa servera prilikom prvog startovanja potrebno je 1 minut do 1 i 15 sec, sledecim startovanjem iste komande treba 10-15 sec. Da napomenem da je sve duplo sporije radilo dok nisam ukucao onaj tweak za mrezu , tacnije
KEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\RemoteComputer\NameSpace\ i obrisao D6277990-4C6A-11CF-8D87-00AA0060F5BF , e sada ljudi traze da sve to radi jos brze, kad je preko dana frka i kada svaka masina radi i vuce neki podatak sa servera ,da ne spominjem i da su hard diskovi neoptimizovani kao i u svakoj velikoj firmi ,ne znam dali to ima veze. Sve u svemu pitanje... Kako ubrzati povlacenje informacije kroz mrezu na putanji klijent - server (klijent i server su pod xp-om) ,(dali se stvari resavaju ako se ne instalira xpsp2 vec se ostavi samo xpsp1) na serveru gde je baza u knjigovodstvenog programa (ovo sam negde na forumu cini mi se procitao), a program je pisan u clipper-u. dakle dos, a ako postoji mogucnost da mi se objasni da dobijem full screen u dosu pod xp-om bilo bi extra. Molim vas pomozite mi, pomoc mi je extra brzo potrebna. Svim ljudima dobre volje unapred zahvaljujem

Clipper i problem u mrezi