Postovanje svima koji ovo citaju...
Poceo sam upoznavanje sa GWT tehnologijom (ili bibliotekom, kako je kome drago) i do sada sam prosao par tutorjiala, ali i dalje imam nekih nedoumica. Zato sam se resio da pokrenem ovde temu koja ce, nadam se, prerasti u diskusiju o gwt-u.
Mene, naravno, zanimaju vasa iskustva sa ovo bibliotekom: koliko je zaista korisna za razvoj ajax aplikacija, koliko olaksava razvoj i koliko ga ubrzava. Jasno mi je da bi se njenom upotrebom znatno smanjila kolicina JavaScript koda koju bi trebalo napisati, ali me brinu druge stvari, npr: koliko je dobijeni JavaScript kod ispravan (mada verujem da jeste s obzirom da se radi o google-u) i koliko je podrzana od strane razvoijnih okruzenja.
Sto se tice ovog drugog pitanja, vec sam naleteo na probleme sa razvojnim okruzenjima, jer sam imao problema sa eclipse-om i cypal studiom.
Takodje me zanima velicina projekta za koji ima smisla koristiti gwt, tj. koliko se zakomplikuje odrzavanje nekog solidno velikog projekta koji je baziran na ovoj biblioteci.
Ne bi bilo lose, ako bi neko ko je imao iskustva sa gwt-om, naveo za koje i kakve projekte ga je koristio, i u opste, gde se gwt koristi u realnom svetu. Pretpostavljam da je ceo google paket servisa baziran na njemu, jer ako ga google ne koristi, onda nemam nameru ni ja.

GWT: komentari i kritike