Citat:
1) Linux se mnogo duže startuje od Windowsa.
Jesi li probao Vistu mozda? Da ne pricam o XP posle odredjenog vremena, instalacije i deinstalacije programa.
Citat:
2) Desktop, prozori, i fontovi (naročito fontovi) su ružniji.
Pa sad, to je stvar licnog ukusa, ali u svakom slucaju mozes sve da podesis kako tebi odgovara. Kao sto si i sam rekao
Citat:
zaista možeš da ga podešavaš kako god hoćeš, i da imaš izgled kakav god hoćeš.
Citat:
3) Za skoro svako instaliranje drajvera ima da se porodiš.
Da, npr u Ubuntu, kliknes restricted drivers, stikliras svoj driver i eto ga. Stvarno tesko, nema sta.
Citat:
4) Nije brži od Windowsa.
Brzi je dosta od Windowsa. Nije mi samo jasno odakle ti ideja da je sporiji Linux???
I na kraju da se podsetimo sta je hteo pokretac teme
Citat:
Moj razlog za prelazak na linux je taj sto sam cuo da bolje iskoriscava hardverske resurse,znaci brzi je od windowsa,hocu da imam vise otvorenih programa i da lako prelazim iz jednog u drugi,da ima manje cekanja i kocenja.Meni je sad u glavi neka fina grafika,desktop lep, puno opcija,pokretni padajuci meni,transparencija,perfektno i sve se pokrece u roku od 1 sekunde.jel to moguce...?
Tako da je odgovor-da.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.