Da li iko zna kako da podesim lilo da bih mogao podignuti knoppix(koji je instaliran na hard).Probao sam brdo stvari ali lilo se nikako nece lepo instalirati na MBR!Inace lilo je slack-ov
Imao sam slican problem. Instalirao sam Knoppix na HDD, sve lepo i fino, ali sam morao da ga pokrecem disketom jer Lilo nikako nije hteo da se instalira na MBR. U mom slucaju je problem bio u tome sto je hdd bio Slave, zbog kablova. Kad sam preokrenuo kablove tako da je hdd postao Master problema vise nije bilo. Radi se o onim kablovima za ATA 66. Kako si instalirao Knoppix na hdd? Za svaki slucaj cu navesti kako ja instaliram:
- pokrenem Knoppix uobicajeno
- kad se pojavi KDE i ostalo i smiri se, otkucam Ctrl+Alt+F1
- upisem knx-hdinstall, Enter
- pojavi se dijalog, jedno po jedno objasnjenje, particionisanje i ostalo
- kopiranje programa
- zatim jos neke aktivnosti - pasvord i slicno
- tu se pojavljuje i pitanje da li da instalira Lilo na mbr i to bi bilo priblizno to.
Ja licno ne znam ciji je Lilo, to se obavi automatski sa istog CD-a tako da tu nemam sta da kazem. Verovatno ti je poznato da mbr treba ocistiti komandom fdisk /mbr, iz DOS-a. Nekad mi je islo i bez toga ali mi se desavalo i da javi da je mbr pun. Javi sta si uradio.
28.08.2003. u 01:35
random Vladimir Vrzić Senior Software Engineer, Vast.com Stari Cerak
Tehnički konsultant Član broj: 85 Poruke: 3855 194.106.169.*
Sto se tice ciscenja MBR-a, probacu da li moze to uciniti cfdisk posto nemam trenutno nista od M$-ovih proizvode na racunaru...
Knoppix sam instalirao upravo sa knx-hdinstall i sve je proslo ok, hdd imam jedan, no knoppix-ov lilo nije prepoznao slack-ovu particiju da bi je boot-ovao. Boot disketa je krajnje resenje! Sada cu malo jos da prckam pa cu javiti sta sam ucinio...
Ljudi skinux Grub ali kako ovo radi????Nista mi nije jasno skinuo sam neki za konzolni rad...
Da li postoji neki graficki???Ako ne kako ovaj da podesim...Unapred hvala