Uh...
pa to i jeste problem...posto si na samom pocetku, nisi upoznat sa Cubase-om i naicices na bezbroj usputnih zamki, pogotovo sto radis sa integrisanim zvukom, tj. nemas neku (bolju) zvucnu karticu. A nisam 100 % siguran da ce Asio4All raditi bas u svim slucajevima.
Taj Asio4all mora da se aktivira u Cubase-u. Ides na Device > Device Setup > VST Audiobay i podesis da ti Master ASIO Driver bude Asio4All (sada ti verovatno stoji na ASIO Multimedia driver).
E, onda ponovi ucitavanje VST instrumenta i njegovo ubacivanje u track. Neka to umesto semplera bude neki najobicniji VSTi, npr. "a1" koji je integrisan u Cubase-u. Moras da "stojis" na tracku na kome radis, tj. on treba da bude osencen. Proveri kakva ti je aktivnost na izlazu. Na transport panelu imas sa krajnje desne strane output peak-meter na kome ces videti da li se signal trasira na izlaz.
Eto, to su neke stvari oko kojih moze da "zapinje" u pocetku.
Sto se tice SFZ, ako nece da ucita neki sf2, zao mi je. Meni se nije desilo da nece...doduse, jednom sam pokusao da ucitam neki (verovatno neispravan) pa mi se srusio ceo Cubase...ali 99 % stvari je procitao bez ikakvih problema.