Prvo trebas kreirat MIDI traku, njezin output preusmjeris na taj tvoj VSTi. Odma sa lijeve strane u output listboxu. Nakon toga, svi eventovi iz te MIDI trake se preusmjeravaju na VSTi. Ako je to u redu, postavis L/R markere gdje zelis pocetak i kraj exporta u WAV, i odes na file->export.
Naravno, MIDI traka treba nesto sadrzavat, a hoces li to rucno upisivat preko key/score editora ili snimat sa externog MIDI uredjaja, to je tvoja stvar.
Palo mi je napamet da ti mozda jednostavno klikas po nekakvom virtualnom keyboardu unutar tog VSTi-a. U tom slucaju, uzmi MiniHost (besplatan), loadaj taj VSTi, ukljuci output to wav, i sviraj. Ne treba ti Cubase za takve zafrkancije.
Citat:
musicmaster: Jednom ili više puta sam instalirao taj "čuveni" cubase,video da je skroz "zbrčkan" i deinstalirao sam ga.Ne kažem da je loš(ne može da bude čim ga toliki broj ljudi koristi),ali mislim da je prevaziđen.Ako ništa drugo,probaj da ga "umrežiš" sa Reason-om,tj. Reason-ov bilo koji pattern ili šta god ti treba povežeš da se čuje preko cubase-a.Ako ne budeš rešio pitanje automatizacije u cubase-u,u Reason-u hoćeš sigurno,jer mu je to,bar se meni čini,jedan od glavnih aduta - lak raspored pattern-a i laka automatizacija.
Ne znam, ja se hobisticki bavim muzikom, i Cubase mi sluzi primarno kao MIDI alatka. Mozda koristim 15% njegovih opcija. Ali kao MIDI alat, mislim da je vise nego odlican, sucelje mi 100% odgovara, editori su jako dobri, itd...
[12:33am] <alek> deca od 3-5 godina prvi spoznaju ljubav bozju :)
Q: HSP56 Micromodem nece da radi kompjuter ga prepozna a kad treba da se konektujem nece ne daje ni znaka zivota. u cemu je problem.
A: Crko mozda od grmljavine mozda od spanaca. Uglavnom baci ga u WC solju jako povuci vodu. Skupi 5e i uzmi drugi i ne postuj temu na pogresno mesto.