Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

cubase i vst instrumenti (hypersonic 2)

[es] :: Muzička produkcija :: cubase i vst instrumenti (hypersonic 2)

[ Pregleda: 2206 | Odgovora: 13 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

daniel_trifunovic

Član broj: 88267
..njuel-bg.customer.sbb.co.yu.

icon cubase i vst instrumenti (hypersonic 2)20.05.2006. u 20:38

kako da u cubase 3 sx snimim aktivnost nekog vst instrumenta u mom slucaju to je hypersonic 2?
20.05.2006. u 20:38 

acaradio
Aleksandar
AV podrska, Beogradski sajam
Batajnica

SuperModerator
Član broj: 42245
..shall-bg.customer.sbb.co.yu.

icon Re: cubase i vst instrumenti (hypersonic 2)21.05.2006. u 00:39
Da snimis aktivnost ? Mislis, kako da to pretvoris u WAV audio materijal (ako sam dobro razumeo) ?
File > Export > Audio Mixdown
CRTACI.info - magični svet crtanog filma
21.05.2006. u 00:39 

alex303

Član broj: 8110
195.252.85.*

icon Re: cubase i vst instrumenti (hypersonic 2)21.05.2006. u 00:56
Čovek misli na automatizaciju.

Odabereš instrument za koji želiš da odradiš automatizaciju, klikneš na W (write automation) taster koji se nalazi u prozoru svakog vst instrumenta. Klikneš record pa play, odradiš to što imaš. Onda opet klik na W da bi isključio upisivanje pa klik na R (read automation) i to je to. Aktivnost, kako je ti zoveš. biće snimljena.

Ovo ti je glupo pitanje tako da sledeći put RTFM.
21.05.2006. u 00:56 

acaradio
Aleksandar
Batajnica

SuperModerator
..shall-bg.customer.sbb.co.yu.

icon Re: cubase i vst instrumenti (hypersonic 2)21.05.2006. u 01:47
Citat:
alex303: Ovo ti je glupo pitanje tako da sledeći put RTFM.

Mislim da je ovo nije korektan nacin razgovora, pogotovo ono "RTFM" !
21.05.2006. u 01:47 

daniel_trifunovic

icon Re: cubase i vst instrumenti (hypersonic 2)21.05.2006. u 09:42
probao sam ali izgleda da nisam ukapirao dobro. dakle ubacio sam vst instrument(u mom slucaju hypersonic 2) i odradio to sto si rekao i linija pozeleni kao da snima neku aktivnost, ali kada posle toga kliknem na r(ead) i ponovo play da cujem sta sam snimio ne cujem nista.

citao sam manual neko vrjeme ali kapiram da je bolje da ne gubim isuvise vremena na "gluposti" i pitam nekoga ovdje. ako jos uvek mislis da su moja pitanja glupa preskoci ih. vjerujem da nisi jedini ovdje koji je voljan pomoci!
21.05.2006. u 09:42 

z@re
Zarko Bulatovic
LAMA Computers, UNIX Systems Engineer
Split, Spinut

Član broj: 29849
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: ipnas.fesb.hr

icon Re: cubase i vst instrumenti (hypersonic 2)25.05.2006. u 00:47
Daniele, jel ti zelis snimit "aktivnost" VSTi-a po postavkama, dakle dok mjenjas postavke u real-timeu da se to pohrani u Cubase za daljnju reprodukciju, ili zelis snimit u file output VST instrumenta?
[12:33am] <alek> deca od 3-5 godina prvi spoznaju ljubav bozju :)

Q: HSP56 Micromodem nece da radi kompjuter ga prepozna a kad treba da se konektujem nece ne daje ni znaka zivota. u cemu je problem.

A: Crko mozda od grmljavine mozda od spanaca. Uglavnom baci ga u WC solju jako povuci vodu. Skupi 5e i uzmi drugi i ne postuj temu na pogresno mesto.
25.05.2006. u 00:47 

musicmaster
Srđan Vukić
Spooky Corporation, Overlord
Not situated in orbit

Član broj: 50955
213.244.203.*

Sajt: central.iskrica.info

icon Re: cubase i vst instrumenti (hypersonic 2)25.05.2006. u 08:51
Jednom ili više puta sam instalirao taj "čuveni" cubase,video da je skroz "zbrčkan" i deinstalirao sam ga.Ne kažem da je loš(ne može da bude čim ga toliki broj ljudi koristi),ali mislim da je prevaziđen.Ako ništa drugo,probaj da ga "umrežiš" sa Reason-om,tj. Reason-ov bilo koji pattern ili šta god ti treba povežeš da se čuje preko cubase-a.Ako ne budeš rešio pitanje automatizacije u cubase-u,u Reason-u hoćeš sigurno,jer mu je to,bar se meni čini,jedan od glavnih aduta - lak raspored pattern-a i laka automatizacija.
Uatafak?
25.05.2006. u 08:51 

daniel_trifunovic

icon Re: cubase i vst instrumenti (hypersonic 2)25.05.2006. u 12:11
dakle ono sto ja hocu je.. uveo sam hypersonic 2 kao vst instrument. hocu da ono sto sviram na njemu, tj. na njegovom sintisajzeru snimim i kasnije koristim kao sample.

hvala momci!
25.05.2006. u 12:11 

acaradio
Aleksandar
Batajnica

SuperModerator
*.sajam.co.yu.

icon Re: cubase i vst instrumenti (hypersonic 2)25.05.2006. u 14:32
Citat:
daniel_trifunovic...hocu da ono sto sviram na njemu, tj. na njegovom sintisajzeru snimim i kasnije koristim kao sample...

Dakle, ja sam onda dobro shvatio da ti hoces da od odsviranog dela napravis audio file - wav ili slicno (posto kazes da hoces da koristis kao sample) ? Ako sam u pravu, imas ono objasnjenje koje sam dao nekoliko postova pre ovog.
25.05.2006. u 14:32 

daniel_trifunovic

icon Re: cubase i vst instrumenti (hypersonic 2)25.05.2006. u 21:00
pa rado bih exportovao u audio datoteku da imam sta. fora je kako da snimim to sto sviram na sintisajzeru hypersonica?
25.05.2006. u 21:00 

z@re
Zarko Bulatovic
LAMA Computers, UNIX Systems Engineer
Split, Spinut

Član broj: 29849
*.cmu.carnet.hr.

Sajt: ipnas.fesb.hr

icon Re: cubase i vst instrumenti (hypersonic 2)26.05.2006. u 01:05
Prvo trebas kreirat MIDI traku, njezin output preusmjeris na taj tvoj VSTi. Odma sa lijeve strane u output listboxu. Nakon toga, svi eventovi iz te MIDI trake se preusmjeravaju na VSTi. Ako je to u redu, postavis L/R markere gdje zelis pocetak i kraj exporta u WAV, i odes na file->export.

Naravno, MIDI traka treba nesto sadrzavat, a hoces li to rucno upisivat preko key/score editora ili snimat sa externog MIDI uredjaja, to je tvoja stvar.

Palo mi je napamet da ti mozda jednostavno klikas po nekakvom virtualnom keyboardu unutar tog VSTi-a. U tom slucaju, uzmi MiniHost (besplatan), loadaj taj VSTi, ukljuci output to wav, i sviraj. Ne treba ti Cubase za takve zafrkancije.

Citat:
musicmaster: Jednom ili više puta sam instalirao taj "čuveni" cubase,video da je skroz "zbrčkan" i deinstalirao sam ga.Ne kažem da je loš(ne može da bude čim ga toliki broj ljudi koristi),ali mislim da je prevaziđen.Ako ništa drugo,probaj da ga "umrežiš" sa Reason-om,tj. Reason-ov bilo koji pattern ili šta god ti treba povežeš da se čuje preko cubase-a.Ako ne budeš rešio pitanje automatizacije u cubase-u,u Reason-u hoćeš sigurno,jer mu je to,bar se meni čini,jedan od glavnih aduta - lak raspored pattern-a i laka automatizacija.

Ne znam, ja se hobisticki bavim muzikom, i Cubase mi sluzi primarno kao MIDI alatka. Mozda koristim 15% njegovih opcija. Ali kao MIDI alat, mislim da je vise nego odlican, sucelje mi 100% odgovara, editori su jako dobri, itd...
[12:33am] <alek> deca od 3-5 godina prvi spoznaju ljubav bozju :)

Q: HSP56 Micromodem nece da radi kompjuter ga prepozna a kad treba da se konektujem nece ne daje ni znaka zivota. u cemu je problem.

A: Crko mozda od grmljavine mozda od spanaca. Uglavnom baci ga u WC solju jako povuci vodu. Skupi 5e i uzmi drugi i ne postuj temu na pogresno mesto.
26.05.2006. u 01:05 

daniel_trifunovic

icon Re: cubase i vst instrumenti (hypersonic 2)26.05.2006. u 08:27
uspio sam konacno! hvala vam svima! ;)
26.05.2006. u 08:27 

peejunk

Član broj: 50810
*.adsl-mo.bih.net.ba.

icon Re: cubase i vst instrumenti (hypersonic 2)26.05.2006. u 20:10
Citat:
musicmaster: Jednom ili više puta sam instalirao taj "čuveni" cubase,video da je skroz "zbrčkan" i deinstalirao sam ga.Ne kažem da je loš(ne može da bude čim ga toliki broj ljudi koristi),ali mislim da je prevaziđen.Ako ništa drugo,probaj da ga "umrežiš" sa Reason-om,tj. Reason-ov bilo koji pattern ili šta god ti treba povežeš da se čuje preko cubase-a.Ako ne budeš rešio pitanje automatizacije u cubase-u,u Reason-u hoćeš sigurno,jer mu je to,bar se meni čini,jedan od glavnih aduta - lak raspored pattern-a i laka automatizacija.

Ovo je, osim što je totalno irelevantno za ovaj topic, usto i netačno, tj. samo je poslijedica tvog nepoznavanja Cubasea u odnosu na tvoje poznavanje Reasona, kao i tvog nerazumijevanja njegovog problena. Iz rewireanog Reasona nikako ne može automatizirati niti koristiti VSTi pluginove u rewire hostovima, dok je obratno moguće (iz Cubasea u koji je rewirean Reason može automatizirati Reasonove sintove i efekte). Osim toga, Reason zapravo ima relativno loše riješenu automatizaciju u poređenju sa većinom modernih hostova, pa medju njima i Cubaseom.
26.05.2006. u 20:10 

ton_majstor

Član broj: 36874
*.adsl.sezampro.yu.

icon Re: cubase i vst instrumenti (hypersonic 2)26.05.2006. u 20:57
Plus, o dowmixanju, tj. exportu ili bounceu je pisano više puta ovde, trebalo je malo proESovati pre postovanja. Mislim da je ovim okončana rasprava ovde.

Pozdrav!
26.05.2006. u 20:57 

[es] :: Muzička produkcija :: cubase i vst instrumenti (hypersonic 2)

[ Pregleda: 2206 | Odgovora: 13 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.