Ja imam 940BF, platio sam ga 293e. Ja sam zadovoljan slikom. Normalno da bi vise voleo da su CRT monitori "zdraviji" jer je na njima slika izvrsna, i pre bi dao tolike pare za neki Trinitron nego za ovaj. Ali naviknes se nakon nekog vremena. Slika u filmovima mi je super, doduse crna nije skroz crna ali... valjda se i zbog toga malo tamniji (ne skroz crni) detalji lakse vide.
Mane iliti zamerke na 940bf su:
1. Probijanje pozadinskog osvetljenja na gornjoj i donjoj ivici monitora, ali smatram da ovo nije usamljena greska kod mene jer je i kod druga isti slucaj a i na nekim forumima smo citali da je to kod ovog monitora mana. Naravno ovo se vidi samo pri tamnim scenama (DOS, BIOS listing, filmovi).
2. 5:4 aspect ratio. Koja je B....A ovo smislila? Ili postoji neki tehnicki razlozi zasto ovo mora da bude tako? Kako ja da igram igrice na 4:3 rezoluciji bez deformacije?
3. Da se nadovezem na prethodnu zamerku, gde je, dodjavola, opcija za smanjenje slike vertikalno/horizontalno? Ovo bi mi pomoglo da resim gornji problem ali nema...
Samo toliko o zamerkama, mada se 2. odnosi na sve TFT-ove.
P.S.
O poslednjem (i pred poslednjem) problemu sam pisao u jos jednoj temi tako da se sad ne ponavljam, ovde sam samo hteo da iznesem moje misljenje o monitoru.
Ooo--> > >>(¤_¤)<< < <--ooO