stola: Pozdrav. Od nedavno sam korisnik ADSL Telekom Srpske 512/64K. Dok sam ranije bio na Zona.ba i imao instaliran uTorrent nisam imao problema sa torrentima. Ikonica je bila zelena i imao sam uključeno šifrovanje i jedan port (nisam uključivao nasumični). Sad kada sam prešao na ADSL imam problem. Od Telekoma Srpske sam dobio modem i kako piše tamo na 192.168.1.1 to je modem SmartAX MT882 sa verzijom firmware-a 3.7.9.98. Kad uključim uTorrent (opet nisam uključio nasumični port i uključio sa šifrovanje) pojavi mi se žuti trokutić i nakon nekog vremena crveni kružić. Kad odem na testiranje porta prijavi da port nije pravilno prosleđen. Malo sam čačkao i na onoj stranici portforward našao uputstvo za prosleđivanje portova za modem (problem je samo što se setup mog modema razlikuje od svih prikazanih za Huawei SmartAX MT882). Uspio sam malo da nešto "skužim" i uspio da dobijem zelenu ikonici i prijavljivao mi je da mi je port pravilno prosleđen. Problem je taj što mi je nakon nekog vremena (nisam mjenjao port, restartovao računar ili nešto) ikonica ponovo požutila a nakon toga ponovo pocrvenila (ponovo mi prijavljuje da port nije pravilno prosleđen). Inače koristim verziju uTorrent 1.7.7 i ikonice o kojima pričam nalaze se u donjem dijelu prozora uTorrenta gdje se prikazuje brzina preuzimanja i otpremanja (statusna linija). Molio bi one koji imaju iskustava sa ovim da mi pomognu. Što se tiče klasičnog downloada to je OK.