Imas Telekomov aDSL?? Pa na sajtu jos pise da ce to biti "Uskoro"...
E ajde molim te prvo objasni kako si dobio kao fizicko lice aDSL kod telekoma?
Opisi postupak?...
Imam pitanja posto u vezi sa ponudom Telekoma za aDSL...
1. Za tih 5900 (ili 5600 ?) din. za setup (paket 512/128 za 2100 din.) dali se dobija i aDSL modem (sa ethernet portom ?) besplatno ili ne? Koje su cene paketa, a koji ti imas paket tj. brzinu?
2. Ako ne (za prvo pitanje), dali se aDSL modem mora kupiti od Telekoma (po kojoj ceni?) i dali je moguce da sam nabavis aDSL modem gde ti zelis??
3. Dali se prilikom sklapanja ugovora ti obavezujes da budes njihov korisnik odredjeni vremenski period ili je moguce raskinuti ugovor sa njima u bilo kom trenutku (bez ikakvih troskova zbog raskida ugovora)?
4. Dali ima bilo kakvih filtriranja portova (recimo za VoIP, P2P...) za paket 512/128 (ili 768/192) ??
5. Cuo sam da generalno kod nas aDSL ima losiji (veci) ping od kablovskog neta? Kakva su tvoja saznanja, dali je to tacno i ako jeste dali je razlika velika (cuo sam da je prosek 2 x losiji ping na aDSLu od kabla)
Da bi testirao ping uradi sledece:
Kada si u DOS promtu (Start->Programs->Accessories->Command promt) otkucas: ping chicagoautoshow.com ?? Postuj sta ti pise u zadnjoj stavci: Average = ?? ms
6. Kolki deklarisani download/upload imas, a koliki ti je stvari download/upload? Izmeri na adresi:
http://www.speakeasy.net/speedtest/ imas sa leve strane servere, pa izaberi recimo "Los Angeles" ili bilo koji drugi server, kada zavrsi testiranje reci sta ti je napisao za Download / Upload (dve cifre)???
Ovo te pitam i zato sto sam cuo da je ce kao (ili je vec kao) kod Telekoma PUN protok za razliku od ostalih provajdera, pa evo prilike da odgovoris... ?
Ajde ako te ne mrzi da odgovoris na sva postavljena pitanja, jer verujem da mnoge ljude ovo interesuje...