Citat:
IcyImpact: U velikoj si zabludi što se tiče heuristika. Evo ti link na ugledni retrospektivni/proaktivni test koji nije još jedan u nizu nebrojenih qrap testova nego pokazuje pravu snagu (najbitnije) proaktivne zaštite većine AV vendora. Esetova tehnologija je, što se toga tiče, superiorna u odnosu na konkurente i nije bezrazložno na dobrom glasu.
Volim i ja da vidim rezultate testova, ali praksa je (za mene) jedno a testovi drugo... Ne zelim ovim da umanjujem verodostojnost tog testa, ali... Da ne sirim pricu - znam sa kojim AV-om sam uspeo da sredim komp koji je prethodno vec bio na ciscenju kod "servisera" (serviser je cistio harddisk tako sto ga je prikljucio na svoj PC, instalirao mu jos jedan XP SP2, M$ AntiSpyware, AVG free, itd. ali uzalud). Na zarazenom PC-u je sve do trenutka kada je gotovo sve na njemu stalo (ni Net nije radio) bio upravo NOD32 trial. Kako nisam imao izbora, instalirao sam McAfee Virusscan 10, koji sam jedino imao, i njime skenirao (iako mu je baza bila "fabricka" - stara gotovo 6 meseci) i - pronasao je fajl
New Poly Win32. Kad sam njega sredio, preostalo mi je bilo da sredim WinSock i komp je bio "fit" a tako je i danas.
Kao sto vidis, nista ne pricam napamet.
BTW, ja vise nemam nikakav AV na svom PCu, shvatio sam konacno da mi ne treba. Imam samo firewall (XP SP2+SygatePF Pro).