Nedeljko je u pravu,Apsenovim teoretskim knjigama nedostaje oštrina(zbirke nisam vidio,a ono na temi o sistemu nije iz Apsena

).Dobra stvar je da su prilično pitke i čitljive,dakle nisu kao pisane za robote,što je uobičajena teškoća pri savlađivanju matematike(to zavisi i od oblasti,npr. vektorska algebra je mnogo pristupačnija od teorema vezanih za nizove).Najbolje je pročitati neku Apsenovu knjigu pa onda preći na neku ozbiljniju knjigu koja obrađuje istu oblast.
Pisane su najkasnije možda 1950.-ih i 1960.-ih(jezik je ponešto arhaičan)kad se,moguće,nije toliko poklanjalo kvaliteti obrazovanja.
A koliko ima ukupno tih famoznih/legendarnih Apsenovih knjiga?Četiri knjige teorije(repetitorija) više matematike i četiri prateće zbirke?.Ja znam za tri repetitorija.
Znam da ima i serija od najmanje četiri njegova repetitorija elementarne matematike sa ne-znam-koliko zbirki.
Bilo bi stvarno dobro imati opsežnu i sveobuhvatnu seriju kvalitetnih tomova iz matematike koja bi pokrila ne samo oblasti povezane sa integralnim i diferencijalnim računom,nego i neke egzotičnije oblasti.Koliko znam,na našim jezicima toga nema.
Još jedno pitanje:je li se ima u Srbiji kupiti knjiga Slobodana Dajovića
Matematika II ili bilo koji njen nastavak?Ja imam
Matematiku I,izdanje iz 1982.(narandžasta knjiga),izgleda prilično kvalitetno odrađeno.
[Ovu poruku je menjao R A V E N dana 16.07.2008. u 19:32 GMT+1]
Ukinimo potpise na ES-u!