kada radim sa bazama, konkretno mysql, ako se preko mreze upisuje ili uploaduje baza, sve ostale operacije u aplikaciji se zamrzavaju dok se ne obavi posao preko mreze, da li je moguce zaobici ovaj problem ili moram da pravim drugu aplikaciju koja ce ovaj posao obavljati u isto vreme. hvala sto si se javio
hvala Buffy, mislim da nisi razumeo pitanje, zato sam naveo da je u pitanju questov engine, koji nije moguce podesiti da radi u multitaskingu, bar ne na nacin na koji si me ti uputio.
18.05.2006. u 09:18
tosa Virus Studios Seoul, South Korea
Moderator Član broj: 1811 Poruke: 1310 *.ubisoft.com.cn.
Kazes da radis sa bazama? Da li je to klijent aplikacija koja koristi quest3d?
Ako jeste, nemas mnogo drugih nacina osim ovoga koji je Buffy pomenuo (bez OpenMP-a i slicno).
ne koristi quest, nego je aplikacija koja ima 3d interfejs i koristi 3d prostor a saradjuje sa udaljenim bazama i napravljena je u questu, a quest ne dozvoljava koriscenje i izmene u sopstvenom kodu nakon kreiranja .exe fajla
[Ovu poruku je menjao sale3d dana 18.05.2006. u 22:56 GMT+1]
jednostavno ne mozes, ne pravis aplikaciju koja koristi quest nego u questu pravis aplikaciju i nakon tzv. pablisinga odn. kreiranja exe fajla nema vise ispravki. osim, naravno, vrlo verovatne opcije da ja to ne znam da uradim :( zato sam i pitao da li neko radi u questu koji je poput vizual bejzika i ima izuzetno prijateljski graficki interfejs