Hmm - Vama dvojma :)
Sto se tice cene, za tih nekoliko modula, nisam je proizvoljno rekao, jer sam u nekim firmama bio "posrednik" prilikom kupovine - Ne mogu tacno da kazem kakva je tacna "pogodba" bila ali znam da su u toj instalaciji bili ti moduli koje sam nabrojao, i da je kostala oko 8 hiljada dolara - Pa sad vec za 3500 se moze dobiti bese part i mozda jos necim (assembly) - To su informacije od pre npr tri cetiri meseca.
Sto se tice mog odnosa prema tim "bledim" kopijama jakih softvera, ono je nastalo jos 97 na 98 - kad sam licno dao 2000 $ (VEROVALI ILI NE - MADA NISU BILE MOJE PARE) za Solid Edge koji je posle 6 meseci pukao - i dogodilo se to sto se dogodilo i Sabrini. Od tada - Nista osim ProE-a. Koristim ponekad i neki drugi softver ali skoro u 80% slucajeva to nije da bih zamenio ProE, vec da bih radio nesto sto se tice vizuelizacije i slicno.
ODATLE meni ta prica "FINANSIJSKE MOGUCNOSTI+POTREBE+KVALITET=OPTIMALNA VARIJANTA" ne pije vodu, jer se pokazala ona stara narodna - koliko para toliko muzike. Nadam se da ljudi nece dopustiti sebi kao sto se desilo sabrini, da prvo dodju u problem, pa onda tek pocnu da razmisljaju o tome - Mada svakom inzenjeru koji je vezan za svoju struku i ne bavi se "razvojem" prica koju je spomenuo izvidjac pije vodu, ali ako Vam je jedan projekat gitara, drugi drveni sto, treci stakloplasticni deo za kola, a to sve jedno sa drugim nema veze, onda Vam polovicne varijante ne rade posao.
Jednostavno nemam poverenja u njih - a i siguran sam da postoji razlika izmedju kvaliteta koda ProE-a i njegove stabilnosti i kvaliteta koda SW-a (mislim na stabilnost, izdrzljivost, optimizaciju i slicno) a da ne pricamo o GOMILI STVARI KOJE VAM ProE dodatno pruza (trail i train fajlovi) lakoca rada, mogucnosti - Pa nebi nemci koristili u nekim vecim firmama ProE za manufacturing da nije odlican (Porsche, a znam i da Pinifarina ima veze sa ProE, om jer se prosle godine nesto italijanima radilo u ProE-a u bilo je vezano za Pinifarinu) Bla Bla bla
Ja poverenja nemam, a Vi radite sta hocete :)
www.armyinfoforum.org/
Vesti, izveštaji i analize o dostignućima i novim tehnologijama vezano za vojsku iz celog sveta plus rasprave, diskusije i jos mnogo toga.