Nikako neces moci sa konvencionalnim tv-om da gledas HDTV.
Postoje 2 varijatnte:
1.Klasicni CRT tv koji moze da prima HDTV signal
2.Plasma sa HD ready
Prva varijanta ti je da dobijes HDTV u kvalitetu klasicnog SDTV(normalna tv),posto na klasicnim CRT tv ne moze da se prikaze visoka rezolucija HDTV standarda.
Znaci prakticno dobijas mogucnost da "vidis" HDTV ali ne i da "osetis" cari prenosa slike u HDTV formatu.
Ja sam video kod nas samo jedan tv koji ima tu mogucnost,neki fancy Samsung u prodavnici kod Tasa u Ilije Garasanina,nemam pojma kako se zove,e taj tv ima nalepnicu HDTV.
Druga varijanta ti je mnogo bolja,premda i tu neces moci da vidis full HDTV rezoluciju,posto se PLASME jos uvek prave najvise sa 768 linija horizontalne razolucije,premda imas i neke Sony modele sa 1024 linija horizontalne rezolucije(HDTV ti je 1080 ili 720 linija horizontalne rezolucije)
U svakom slucaju na plasmi je prijaz mnogo bolji.Ja sam imao prilike da gledam HD1 na Pioneer 434 HDE plasmi,i prikaz je stvarno dobar.Mislim ja bas nisam imao utisak da se nalazim na koncertu(bio je neki koncert u pitanju) ali u svakom slucaju u odnosu na prikaz SDTV na plasmi HDTV je bio bolji.
Cena plasmi tih karakterisitka(imas i one sa svega 840X480 jeftinije) je preko 2500 eur.
Prednost HDTV-a mozes primetiti tek na velikim ekranima,tj.na ekranima koji podrzavaju veliku rezoluciju,odnosno na kompjuterskim monitorima koji podrzavaju rezoluciju HDTV-a.
Pozdrav
Sta ce biti za 5 meseci vise niko ne sme ni da predvidi,ali ako dozivimo 6-ti mesec vi cete biti nas nezamenjiv covek