@gazza
Sada se već slažemo... :)
Inače, LCD televizori nikada neće sići u mase iz jednog razloga - previše su loši, a po visokoj ceni. U toj klasi ih odavno šije plazma, ali i njen boravak na tržištu se veštački održava, jer odavno postoje novije i bolje tehnologije. Jedna od njih je OLED, koja ima daleko vernije boje i oštriju sliku, a druga (i mnogo ozbiljnija) je SED tehnologija, koja kombinuje sve najbolje karakteristike drugih tehnologija, unosi poboljšanja kada je u pitanju uniformnost boja iz svih uglova, a glavna karakteristika je i do nekoliko puta niža cena od plazma i lcd ekvivalenata (!). Ovoj vrsti ekrana nije potrebno nikakvo dodatno pozadinsko osvetljenje, tako da nema ni srebrno-sivog odsjaja, ali ni zakasnelog gašenja piksela (problem TFT panela).
@stsung
Pročitaj ponovo šta sam napisao.
To znači da ne mogu da se porede kvaliteti robe koja je prisutna na tržištu nekoliko decenija i robe koja je maltene, juče počela masovnije da se proizvodi.
Isti problem kao i sa tvrdnjom da su PVC prozori najkvalitetniji - prosto je nemoguće to utvrditi tako paušalnim izjavama. Kada prođe barem još deset godina obitavanja na tržištu onda ćemo znati da li su današnji LG televizori kvalitetni ili ne. To se za jedan Sony može potvrditi na praktičnim primerima, ali ne i LG. Ja kod kuće imam Toshiba TV koji je star preko 24 godina i idalje radi i to sa slikom koje je rame uz rame BILO kom današnjem TV-u. Ljudi mi prosto ne veruju kada kažem koliko je star, iako dizajn to govori sam za sebe.
Isto tako će se i PVC prozori, sa početka ove priče, pokazati svojim (ne)kvalitetom u budućnosti.
Pozdrav