Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

recnik - kako?

[es] :: PHP :: recnik - kako?

[ Pregleda: 4851 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

maliX
ivan malik
bgd/ srbija i crna gora

Član broj: 1796
Poruke: 67
*.mediaworks.co.yu

ICQ: 47807731
Sajt: www.xajckop.co.yu


Profil

icon recnik - kako?15.07.2002. u 11:42 - pre 5550 dana i 15h
hteo bih da napravim 'recnik' sa recima ciji se case ne menja. naime, kada skripta (f-ja) naidje na rec iz datog recnika (uglavnom skracenice, poput: DNS, TCP/IP, OS, ISP,...), terba da je 'preskoci', odnosno da ne menja njen ternutni case ili (eventualno da je promeni u uppercase, za svaki slicaj). verovatno bi se trebalo uraditi pomocu regularnih izraza, ali kako?
ukoliko imate neku ideju, link ili slicno, bio bih Vam VEOMA zahvalan
Hu is having fun :)
Nevaspitanje nije opravdanje
 
Odgovor na temu

RAZZLEDAZZLER
Tora Bora

Član broj: 27
Poruke: 543
*.beg.sezampro.yu



Profil

icon Re: recnik - kako?15.07.2002. u 12:59 - pre 5550 dana i 14h
ne znam kako ti tachno ide ta funkcija u koju bi hteo da ubacish tu proveru, ali mislim da bi tebi koristila php funkcija in_array()
Ona pretrazuje da li se u nekom array-u nalazi element koji trazish

Tako da mozesh da napravish array sa svim tim tvojim recima
[npr $recnik = array("DNS", "TCP/IP", "OS"); itd itd]
i posle da sa in_array() proveravash da li se trazena rech nalazi u tom array-u i ako se nalazi onda stavish da je preskache ili je strtoupper() ili shta vec hocesh

Ne znam da li je ovo tachno shto ti trteba i da li ce ti koristiti... nadam se da jeste
 
Odgovor na temu

[es] :: PHP :: recnik - kako?

[ Pregleda: 4851 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.