Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

ADSL Internet i Latency prema stranim serverima (savet)

[es] :: ISP :: ADSL :: ADSL Internet i Latency prema stranim serverima (savet)

[ Pregleda: 1855 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

dsr07mm
YouTube

Član broj: 303117
Poruke: 17
*.dynamic.sbb.rs.

Sajt: www.youtube.com/dsr07mm


+1 Profil

icon ADSL Internet i Latency prema stranim serverima (savet)07.08.2013. u 09:11 - pre 130 meseci
Pozdrav,

Imam par pitanja i u nedoumici sam trenutno ali da objasnim situaciju prvo. Zivim u centru grada, imam ADSL 4/0.5 i SBB 24/2, medjutim selim se van grada verovatno na duzi vremenski period i tamo imam mogucnost da uvedem samo adsl internet i eventualno kopernikus koji je ocigledno ocajan po svemu sto sam nasao do sada. Stvar je u tome radim na youtubeu kao partner i review-er igara za jos par kompanija i trenutno mi je 2mb upload kolko i ADSL ima max ponudu, medjutim vremenom ce mi trebati veci paket i trenutno jedinu mogucnost od 4mb uploada vidim kod sbb-a.

1. Moje prvo pitanje da li se ikada pomenulo ili diskutovalo od strane nekog zaposlenog/nadleznog u adsl-u da ce se nekada pojaviti paket sa vecim uploadom ili jednostavno ovo je maksimum koji telekom moze da pruzi ?

2. Ovaj manji paket na adsl-u mi je radio konstantno bez problema, medjutim kako je iskljucen vec par dana zanima me kakav je ping ka nemackim serverima u globalu u poredjenju sa sbb-om ? Ukoliko streamujem to ide preko nemackog servera, najvise utice latency izmedju ostaloga, ne treba mi objasnjavati da je 2mb nedovoljno za full hd stream jer sa tim paketom mogu da dostignem bitrate od 1.7 itd itd. Znaci interesuje me samo kakav je ping/latency prema nemackim serverima u globalu, ne za video igre samo vec i za ostale stvari (ako neko ima adsl mozda da testira speednet ako to uopste pokazuje odgovor na moje pitanje). Znam da je adsl bolji sto se tice toga u Srbiji medju nasim korisnicima ali ako se dobro secam 2008-e mozda sbb se pokazivao kao znatno bolji provajder sto se tice (barem) video igara na stranim serverima.

3. U adsl-u su mi rekli da podnesem zahtev i cekam par dana..sad je problem sto se meni ne ceka a i ne odgovara nesto vise od 20-ak dana pa me interesuje da li moze da se ubrza proces ako odem tamo i podnezem zahtev za odjavljivanje adsl interneta na trenutnoj lokaciji u centru i zelim da se prebacim na drugu ? Bez promene broja, samo internet, ili posto vise nisam pod ugovor nemam prava na to ?

4. Da li uopste postoji neki drugi provajder koji pruza 3 ili 4 mb upload ? Jel ako posao nastavi kako treba bicu prinudjen da se vratim u gradu gde imam veci upload sto mi nije u planu. Mozda adsl internet kao pravno lice ukoliko registrujem firmu ili nesto slicno ?

Hvala unapred na informacijama.
 
Odgovor na temu

Mile-Lile
Beograd

Član broj: 269936
Poruke: 1176
*.ptt.rs.



+79 Profil

icon Re: ADSL Internet i Latency prema stranim serverima (savet)07.08.2013. u 11:57 - pre 130 meseci
Razmisli o Wirelessu na 5ghz ali biznis varijanta (ako postoji mogućnost tu gde ćeš živeti)... Pozovi Kbcnet. Nije reklama nemam veze sa njima...
 
Odgovor na temu

[es] :: ISP :: ADSL :: ADSL Internet i Latency prema stranim serverima (savet)

[ Pregleda: 1855 | Odgovora: 1 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.